Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán: titkos vagy be nem vallott szavazóimport történik Európában

BelföldA zsidó-szabadkõmûves judaista-jezsuita összeesküvést de jól kimagyarázza a cigány-zsidaja.
A miniszterelnök egy cseh lapnak adott interjút. A menekültkérdésen keresztül váltaná meg Európát.

Egy olyan zárt, ideologikus burokban ül ma az európai politikai elit, amelynek alig van kapcsolata a valósággal.

A migrációs válság „lakmuszpapírként mutatta ki a bajt” – mondta a kormányfõ. Hozzátette, örül annak, hogy „Európa lassacskán magára talál, és a józan ész talajáról kezdi nézni ezt a problémát”. „Európának fel kell adnia az öngyilkos hajlamokat, és talpra kell állnia” – fogalmazott.

A magyar kormányt a migrációs politikája miatt érõ bírálatok egyik okát Orbán Viktor abban jelölte meg, hogy „a mainstream európai elit minden új dologra ideologikusan reagál”. Egy másik ok szerinte az, hogy az Európába érkezõ bevándorlók, miután megkapták az állampolgárságot, túlnyomó többségben baloldali szavazók lettek. „Élünk a gyanúperrel, hogy egy titkos vagy be nem vallott szavazóimport is történik Európában” – tette hozzá.

A kormányfõ szerint az elmúlt évek válságaival kapcsolatban Európának fel kell tennie a kérdést, hogy miért veszítette el elõrejelzõ képességét, és miért nem jöttek létre európai stratégiák ezekre a problémákra. Az európai politikát meg kell újítani – jelentette ki.

Az interjúban Orbán Viktor annak a nézetének is hangot adott, hogy Európa jelenleg nem foglalkozik olyan kérdésekkel, amelyek a gyökereit érintik, vagyis keresztény és a nemzetekhez köthetõ tradícióit.


Európa elfelejtette, hogy ki is õ, mi is õ valójában, és mik az igazán lényeges dolgok

– fogalmazott. „Egy öntudattal, önérzettel és önazonossággal rendelkezõ Európára van szükségünk ahhoz, hogy erõsek lehessünk újra” – mondta.

Szerinte David Cameron brit miniszterelnöknek az uniós alapszerzõdések módosítását kezdeményezõ levelében igaza van abban, hogy meg kell vizsgálni, „hol tévesztettünk irányt”, és ez magával hozhatja akár az uniós alapszerzõdések felülvizsgálatát is.

Visszautasította azt a – szavai szerint – létezõ, de lassan megszûnõ megközelítést, hogy a közép-európai országoknak hálásaknak kell lenniük a kapott forrásokért, és cserébe „csendben kell maradniuk”. Kijelentette: ha ma a régió országai nem teljesítenének ilyen jól, akkor az EU-ban nem gazdasági növekedés lenne, hanem recesszió. „Ezek az országok a rendelkezésükre bocsátott forrásokat jól építik be a gazdaságaikba, jól használják fel, ma mi vagyunk az európai gazdaság húzóereje. (...) Kvittek vagyunk, nincs mit egymás szemére hányni” – mondta.

Orbán Viktor ismét elutasította a migránsok kvóták szerinti elosztását az EU-tagállamok között. „Nem lehet megmondani egy nemzeti közösségnek kívülrõl, hogy neki együtt kell élnie valakivel, akivel nem akar együtt élni” – fogalmazott.

Nézete szerint a korábbi európai bevándorlások idõszakának tapasztalatai azt mutatják: a befogadó országok azt várták, hogy munkaerõt nyernek, de nem munkaerõt, hanem „embereket” kaptak. „Nem lehet csak az izomerejüket figyelembe venni, mert az egész embert fogjuk megkapni a maga kulturális identitásával, a vele való együttélési problémával, azzal a ténnyel, hogy õk egyáltalán nem tekintik követendõnek az európai életfelfogást” – tette hozzá. Ma Európában – mondta – azokban az országokban, ahol nagy számban vannak kívülrõl érkezettek, mindenhol párhuzamos kultúrák alakultak ki, ezzel szemben Közép-Európának az egyik legnagyobb elõnye, hogy nincsenek ilyen párhuzamos társadalmak, s ez egyben a régió versenyelõnye is lesz a jövõben.

A miniszterelnök szerint embercsempészek, emberi jogi aktivisták és a bevándorlást támogató politikusok „bizarr koalíciót” alkottak azzal, hogy „nem egyszerûen csak beengedik a bevándorlókat, hanem õk szállítják be õket”.

Orbán Viktor a jövõre vonatkozóan úgy vélekedett, hogy a migrációs hullámot a tél nem fogja megállítani. Hozzátette: úgy látja, egyelõre a nemzeti megoldások mûködnek a migráció kezelésében, közös európai megoldás nincs.
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2015-12-12 10:50
40.media.tumblr.com/09676c56da35de97c0115c2a006d9c96/tumblr_ny6i9pnfnE1qeawd7o1_500.jpg
4 #2 Posta Imre
- 2015-12-12 11:56
VISSZAVONVA: Orbán-interjú egy cseh napilapban

A távirati iroda visszavonta azt az Orbán Viktor-interjút, ami korábbi közlésük szerint a Lidové Noviny címû cseh napilap szombati számában jelent meg. A cikk a cseh lapban nem jelent meg, várhatóan jövõ hét szombaton fog – írja az MTI. Olvasóink elnézését kérjük!http://mno.hu/kul...ul-1318747
8 #3 miskolcilaci
- 2015-12-13 21:04
kepfeltoltes.hu/151213/ATT00035_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
3,397,286 egyedi látogató