Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Péntek reggeltől az utcákon is ott lesznek a katonák.

BelföldNa erről beszéltem nyuszómuszó! Na végre! A "vírus" a katonát nem fogja, mivel egy álcavírus-blöff, de a gazdaság átállítására tökéletes indok, no meg ennek a buzi nyomorult csürhének is a megrendszabályozására...
140 magyar céghez érkeznek honvédelmi irányítócsoportok csütörtökön
Koronavírus-világjárvány

Már Magyarországon is veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus-világjárvány miatt. A korábban ismeretlen kórokozó (a SARS-CoV-2) a kínai Vuhan városából terjedt el világszerte. A tüdőgyulladással járó megbetegedés (a COVID-19) pár hónap alatt több ezer halálos áldozatot szedett, több mint százezren fertőződtek meg. A vírus terjedésével és leküzdésével kapcsolatos fejleményeket cikksorozatunkban követheti.

Csütörtök reggel jelennek meg az érintett vállalatoknál a honvédelmi irányító csoportok – jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter, a koronavírus-járvány miatt létrehozott, a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport vezetője az M1-en szerda este.

Benkő elmondása szerint néhány száz olyan magyar vállalat van, amely különleges jogrendben olyan infrastruktúrát képvisel, hogy ott a Magyar Honvédségnek szerepe lehet. Példaként említette az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektort. Kérdésre válaszolva azt mondta, mivel az infokommunikáció fenntartása is feladataik közé tartozik, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) is érintett lehet.

Eddig 140 vállalatot választottak ki, ahol nyomon követik és koordinálják a munkát.

Ennél azonban jóval több van, amelynek az ország biztonságos működését kell szolgálnia.

Az irányítócsoportok – amelyekben rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is lesznek – nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát. Tevékenységükről rendszeresen jelentést adnak a Honvédelmi Minisztériumban létrehozott irányítócsoportnak, amely az országos operatív törzsnek jelent. A feladatuk kettős: a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása.

A honvédelmi miniszter azt is bejelentette, hogy

péntek reggeltől nagyobb létszámban jelennek meg a katonák az országban.

Az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, ahol a katonák megjelennek. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat – magyarázta.

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt pénteken jelentette be, hogy a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport áll fel, ezek egyike a létfontosságú vállalatokért felelős akciócsoport. Ennek feladata, hogy azokat a szolgáltató- és gyártókapacitásokat, közlekedési, energetikai, gyógyszeripari cégek munkáját koordinálja, amelyek működése a rendkívüli járványhelyzetben kiemelten fontos Magyarországon.
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2020-03-19 10:34
Koronavírus-helyzet: Itt vannak a legújabb kormányzati lépések
Kovács AndrásKOVÁCS ANDRÁS2020.03.19. 10:38
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője beszámol a legújabb kormányzati döntésekről. Cikkünk folyamatosan frissül.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki Komrányinfón beszámolt arról, hogy az osztrák-magyar határon válságos helyzet alakult ki. - Mi hajlandók vagyunk humanitárius korridort nyújtani a román és bolgár állampolgárok számára, de csak akkor, ha beengedik őket a román határon.
Megfelelő garanciát kaptunk erre, így a kabinet meglépte az átengedést -
tette hozzá.

A tranzitforgalom szabad haladását is veszélyeztette a hatalmas sor Hegyeshalomnál.
A kabinet döntése alapján a humanitárius korridor este kilenc és reggel 5 között fog működni.
Kópháza és Rábafüzes is rendelkezésre áll. Gulyás Gergely szólt arról is, hogy rendkívüli helyzet előállhat, de akkor megnyithatják napközben is a humanitárius folyosót is.

Magyarország a kevésbé fertőzött országok közé tartozik, de csoportos fertőzés szakaszába léptünk. 10-15-szöröse lehet a fertőzöttek száma a felismert esetekhez képest. Gulyás elmondta, a fertőzés egyértelműen terjed, vélhetően ugrásszerűen meg fog nőni a fertőzések száma.
Korábban hoztunk olyan intézkedéseket, amik lassíthatják a fertőzés terjedését
- mondta Gulyás.

A legfontosabb az emberi élet védelme, de a magyar gazdaságot is rendkívüli mértékben terheli meg a koronavírus. A közvetlen bajok kezelésére elfogadták a tegnap megismert akciótervet.

A gazdaság újraindításán kell gondolkozni

Vannak szektorok, amelyek gyakorlatilag megszűntek.
1076 hotel be fog zárni a következő napokban –
mondta Gulyás. A gazdaság újraindításán kell gondolkozni – tette hozzá. Hétfőn és kedden dönthet a parlament a veszélyhelyzet meghosszabbításáról. Fontos, hogy a kormány megkapja a felhatalmazást az eddig megtett intézkedésekhez – mondta a miniszter.

Gulyás Gergely közölte, hogy létrejön az önkéntesség akciócsoport Révész Máriusz vezetésével.
A védekezéshez szükséges források rendelkezésre állnak.
Persze annak örülünk, hogy sokan hozzájuthatnak az önkéntesség révén digitális eszközökhöz - mondta a miniszter. Köszönetet mondott a Gulyás a segítséget nyújtó magánkórházaknak.
Az ország jó állapotban van, és képes segítséget nyújtani ebben a válsághelyzetben.

Ezen hitelek után nem kell törlesztést fizetni
Gulyás Gergely közölte, hogy a babaváró hitelek esetében, és a diákhitel esetében semmit sem kell törleszteni december 31-ig. A fogyasztói hitelek esetében a thm csupán 5,9 százalék lehet most. Nagyon kevés ágazat mondhatja el, hogy jó helyzetben van.
A nem lakás céljára szolgáló bérleti helységeket a turisztikai, a vendéglátóipari, az előadóművészeti és a sport területén nem lehet felmondani június 30-ig.
Ugyaneddig az ideig nem kell több adót megfizetnie a munkaadóknak és a munkavállalóknak, és a taxisoknak sem. A kormány bízik benne, hogy június 30-a után ezeket az intézkedéseket nem kell meghosszabbítani – mondta a miniszter.

Gulyás Gergely bízik benne, hogy
kreatív megoldások révén a munkaadók biztosítani tudják, hogy maradjanak meg a munkahelyek, és adott esetben fizetéscsökkenés mellett is legyen erre lehetőség.
Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a beszállítók esetében is lesznek döntések, így a kis-és középvállalkozások esetében is lesznek segítő döntések.
A kormány azt szeretné, hogy a gazdaság működőképessége maradjon fenn a mostani védekezés mellett is.
A kormány csak azt szeretné támogatni, aki képes munkát biztosítani, még a kijárási tilalmat elrendelő országokban is munkába kell menni.

A végrehajtások nagy részét fel fogjuk függeszteni -
mondta egy másik kérdésre a politikus.

Ezt jelentette be Orbán Viktor szerdán
Mint arról korábban beszámoltunk, megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően
az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a rendelkezéseket a 2020. március 18. napján huszonnégy órakor fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre kell alkalmazni. A fizetési moratórium 2020. december 31-ig tart, időtartamát a kormány meghosszabbíthatja. A szerződéses kötelezettségek teljesítésének határideje, illetve a kötelezettségvállalás időtartama a fizetési moratórium idejével meghosszabbodik. A veszélyhelyzet fennállása alatt lejáró szerződés 2020. december 31-ig meghosszabbodik - olvasható a rendeletben.

A rendelet szerint ha a felek eltérően nem rendelkeznek, a veszélyhelyzet fennállása alatt az adósnak a hitelező által üzletszerűen nyújtott hitel- és kölcsönszerződésből, illetve pénzügyi lízingszerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége akként módosul, hogy az adós a szerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége teljesítésére fizetési haladékot kap.
A fizetési moratórium nem érinti az adós azon jogát, hogy az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsen.
A csütörtöktől hatályos rendelet azt is tartalmazza, hogy a hatálybalépését követően kötött szerződés alapján felvett, zálogjoggal nem biztosított fogyasztói hitelek esetén a teljes hiteldíj mutató nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat öt százalékponttal növelt mértékét.

A turisztikai, a vendéglátóipari, a szórakoztatóipari, a szerencsejáték, a filmipari, az előadóművész, a rendezvényszervező és a sportszolgáltatást nyújtó ágazatok esetében a nem lakás céljára szolgáló helyiségre vonatkozó bérleti szerződéseket 2020. június 30-ig nem lehet felmondással megszüntetni. A felmondási tilalmat a kormány rendeletben meghosszabbíthatja.
A bérleti díj a veszélyhelyzet fennállása alatt nem emelhető, akkor sem, ha azt a szerződés egyébként lehetővé teszi.
Ezekben az ágazatokban működő gazdasági egységekben 2020. március, április, május és június hónapokra a munkáltatók mentesülnek a munkabér utáni közterhek megfizetése alól, a munkavállalók munkabérét terhelő járulékok közül kizárólag a természetbeni egészségbiztosítási járulékfizetési kötelezettség áll fenn, azzal, hogy annak havi mértéke nem haladhatja meg az egészségügyi szolgáltatási járulék havi összegét, a 7710 forintot.

A turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetésére kötelezetteknek a 2020. március 1. napjától 2020. június 30. napjáig terjedő időszakra nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetniük.
https://www.origo...pesek.html
8 #2 miskolcilaci
- 2020-03-19 12:22
WASHINGTON - A koronavírus elleni küzdelemmel foglalkozó szövetségi kormány a múlt héten figyelmeztette a politikai döntéshozókat, hogy a világméretű pandémia „18 hónapig vagy annál hosszabb ideig tart”, és „több hullámot” is magában foglalhat.
https://www.yahoo...26012.html
154 #3 kakas
- 2020-03-19 12:37
66.media.tumblr.com/4d2b4f7b174ec4f7f322ed03731ec618/2f4cb3a8541da61f-8c/s1280x1920/8b6e43f2508405b4af64018efd3f2b95326cef55.jpg66.media.tumblr.com/f6ccd0a9ac994a2dd496a3963f5d5f3b/51ae9c4dcd1eb179-04/s1280x1920/161e7c748a5e09c5e390233ce9756238381d7833.jpg Chinának sikerült megfékezni a járgányt!
40 #4 bulcsu
- 2020-03-19 18:51
Átvette az irányítást a honvédelem a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft-nél is

A kiskunhalasi központtal működő Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. irányítását is átvette a honvédelem – derült ki abból a ma közzétett listából, amely a a járvány kezelése szempontjából fontos cégeket tartalmazza.

Hétfőn derült ki, hogy 140 cég irányítását átveheti a honvédelem. Olyan fontos cégekről van szó, amik a járvány kezelése szempontjából fontos szolgáltató- és gyártókapacitásokat, közlekedési, energetikai, gyógyszeripari infrastruktúrát üzemeltetik – írja az index.hu.

Most a katonaság, pontosabban a Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével futó Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport be is jelentette, hogy ma 71 ilyen vállalathoz már ki is mentek, ott elkezdték a munkájukat. Az akciócsoportnak az a feladata, hogy azokat a szolgáltató- és gyártókapacitásokat, közlekedési, energetikai, gyógyszeripari cégeket biztosítsa, amelyek működése létfontosságú a rendkívüli járványhelyzetben Magyarországon.

A jelenleg érintett vállalatok:

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.
MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.
Mátrai Erőmű Zrt.
MAVIR Zrt.
FGSZ Zrt.
NKM Áramhálózati Kft.
MVM Magyar Villamos Művek Zártkörűen Működő Részvénytársaság
NKM Földgázhálózati Kft.
Magyar Földgáztároló Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt.
Magyar Nemzeti Bank
Magyar Pénzverő Zrt.
Pénzjegynyomda Zrt.
Befektető-védelmi Alap
Budapesti Értéktőzsde Zrt.
GIRO Elszámolásforgalmi Zrt.
KELER Központi Értéktár Zrt.
Országos Betétbiztosítási Alap
MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság
MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zártkörűen működő Részvénytársaság
Magyar Export-Import Bank Zrt.
HungaroControl Zrt.
MÁV Zrt.
GYSEV Zrt.
Volánbusz Zrt.
VPE Kft. VPE Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Magyar Posta Zrt.
NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.
ALFÖLDVÍZ Regionális Víziközmű-szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
BÁCSVÍZ Víz- és Csatornaszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
BARANYA-VÍZ Víziközmű Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Debreceni Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
DPMV Zrt. Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Délzalai Vízmű Zrt. Délzalai Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
DRV Zrt. Dunántúli Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság
ZALAVÍZ Zrt. Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Fővárosi Csatornázási Művek Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Fővárosi Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Heves Megyei Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Korlátolt Felelősségű Társaság
Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft.
MIVÍZ Miskolci Vízmű Korlátolt Felelősségű Társaság
NYÍRSÉGVÍZ Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Szegedi Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
TETTYE FORRÁSHÁZ Pécsi Városi Víziközmű Üzemeltetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
TRV Zrt. Tiszamenti Regionális Vízművek Zártkörűen működő Részvénytársaság
VASIVÍZ Vas megyei Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság
NISZ Zrt. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.
Antenna Hungária Zrt.
Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt.
Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.
Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Auchan Magyarország Kft.
Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.
VízTEC Víztechnológiai Segédanyagokat Forgalmazó Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Honvédelmi Minisztérium CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai zártkörűen működő Részvénytársaság
HM Arzenál Elektromechanikai ZRt
HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM ARMCOM Kommunikációtechnikai zártkörűen működő Részvénytársaság
HM ZRÍNYI Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
TERRA Gyártó és Szolgáltató Zrt.
Belügyminisztérium HEROS Javító, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Adorján-Tex Konfekcióipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
KÖTIVIÉP’B Közép-Tisza Vidéki Vízépíto és Telekommunikációs Kft.
Vasútegészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
DISPOMEDICOR Egyszerhasználatos Orvosi Eszközöket és Műtét-technikai Termékeket Gyártó Zártkörűen Működő Részvénytársaság
KURUCZ FARM Mezőgazdasági Korlátolt Felelősségű Társaság
Robert Bosch Korlátolt Felelősségű Társaság
https://halasinfo...xCRCgjkN8Q
684 #5 atacama
- 2020-03-19 21:06
no még lehet akár egy puncs is... a tutti-frutti mellé..
a vezetésnek mondott ostoba jószágok,földesurak,vadászok,mágnás miskák nem tudják kezelni a helyzetet sőt meggyőződésem hogy már saját jól ellátott feltöltött bunkereikben pislognak a nagyvilágra...
1313 #6 zoli
- 2020-03-19 21:23
Vitatkoztam itt valakivel a múlt nyáron a ÖTT-ről,és a ÖMT-ról.Önkéntes Területvédelmi Tartalékos,Önkéntes Műveleti tartalékos.Akkor azt mondtam,hogy majd kellenek,mert valami okosságot kell vigyázniuk.Az illető meg nem hitt nekem.
1780 #7 Debi86
- 2020-03-20 07:57
"NAGYON LEEGYSZERŰSÍTVE EGYFAJTA HADIGAZDASÁGRA ÁLLÍTOTT ÁT MINKET, AHOL A KORMÁNY ELKÉPESZTŐEN SOK MINDENT MEGTEHET." https://index.hu/...honvedseg/
153 #8 Skhyta
- 2020-03-20 08:24
Még-hogy nem cég Magyarország! Nincs egyetlen egy vállalat sem a felsoroltak között, -amelyek mellékesen a legfontosabbak- ami állami lenne! Mind Zrt ill. Kft.
75 #9 talpi
- 2020-03-20 09:30
#8Skhyta
- 2020-03-20 09:24
ott a pont
267 #10 Perle
- 2020-03-20 09:58
Németországban is tervezik, hogy utcára küldik a tartalékosokat:

https://www.dw.co...a-52846211
118 #11 keepfargo
- 2020-03-20 15:16
Mit lehet még mindezekhez hozzátenni?

Nem olybá tűnik-e ez az egész, mintha Münchausen báró akarná kirántani magát és a lovát is saját hajánál fogva a mocsárból ?s_hihi?
(Neki sikerült, de csak viccből, ez a mentő-művelet)

Talán nem a jelenlegi politikai, gazdasági maffiózók, majd-hogy-nem sátánista, vagy legalábbis ördögien gonosz, és legfőképpen velejéig romlott, erkölcsileg nullával egyenlő ún.vezetők (valójában félrevezetők) juttatták az emberiséget odáig, ahol vagyunk? Miből gondolja bárki is, hogy valamiféle "megtáltosodás" vagy "pálfordulás", vagy isteni csoda révén, valóban meg fog történni az a bizonyos paradigma-váltás?

Előbb lesz itt parazita-váltás, le merem fogadni; és nem a kibic beszél belőlem, akinek semmi sem drága...még az is benne van nyakig, aki azt hiszi hogy nem, ő aztán nem...

( A hülyítésnek, népbutításnak, ócska színháznak már olyan dimenzióiba jutottunk, hogy a tehetetlenség elve, mint a lendkerék forgása, viszi tovább a fékek nélküli vonatot - egyenesen bele a szakadékba. )

Na, most jöhetne valaki v. valakik, az "Outer Space"-ből, rendet rakni, mert ezek önerőből....tudjátok mikor....

Persze egy sokat megélt magyarnak ez sem teljesen új: rendszerváltás=gengszterváltás; paradigma-váltás=parazita-váltás

Én már akármilyen UFOs-sal tárgyalnék, csak ne megint ezek maradjanak 'fejül'...
s_hihi
118 #12 keepfargo
- 2020-03-20 16:09
Még hozzá kell tegyem a fent írottakhoz, hogy mondjuk pl. egy katonai "puncs", ha bekövetkezne a kis hazában, az sem oldana meg semmit, mégpedig több okból sem:

1)Kiknek a kezébe kerülne a 6-alom? 6-ökröknek -borítékolhatóan...
2)Ha mégis működőképes rendsz.. jönne létre akkor a volt kis-Antant, meg a nagy-EU azonnal behatolna "rendet tenni"
3)Ha ők nem akkor a Kis-Sátán vagy a Nagy-Sátán (Iz-é v. mum-US )(Ők már ráadásul benn is vagynak)
2 #13 gerry
- 2020-03-20 21:45
de igen, megoldódik merts_franc a Plejudrákok*** viszont meg fognak minket menteni miközben a szeretetrezgõk kéz a kézben, körbeállva a trianoni határvonalat, együtt énekelve egy magasabb szintre felrez-rez-rez-rez-rezegnek.

*** https://gregdouga...ederation/
267 #14 Perle
- 2020-03-21 22:34
Még szerencse, hogy van ez a távmunka lehetőség:

g8fip1kplyr33r3krz5b97d1-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2020/03/236368_RGB-1024x948.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.98 másodperc
3,410,485 egyedi látogató