Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Önkénteseket toboroznak – gyógyszerészeket is várnak

BelföldNem tudom, én nem sokakat látok "az első vonalban". Lesz itt még önkéntes és kötelezően sorozott honvédsegg is! Már meg sem döbbenek. Ha Ön 18-49 év közötti, van egészségügyi végzettsége, és úgy érzi, hogy az első vonalban van a helye, akkor várják a jelentkezését! – írja felhívásában Kásler Miklós miniszter.


Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter levelét az Állami Egészségügyi Ellátó Központ portálján tették közzé. A toborzóban a miniszter azt írja, kéri az egészségügyi végzettséggel rendelkezőket, hogy segítsenek a koronavírus járvány elleni védekezésben és jelentkezzenek önkéntes munkára a sürgősségi betegellátásba és az alapellátásba.

A koronavírus elleni védekezés, a járvány megfékezése, a károk enyhítése csak összefogással és a közösség érdekének előtérbe helyezésével lehetséges. Az életkor vagy a járványügyi megfigyelés miatt a közvetlen betegellátásból kieső orvosok és szakdolgozók pótlására önkéntes programot hirdetek meg. Ha Ön 18-49 év közötti, és úgy érzi, hogy az első vonalban van a helye, akkor várjuk jelentkezését! – írja a miniszter.

Hívják és várják mindazokat, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt. Orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztanhallgatókat, egészségtudományi hallgatókat, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatóit. Várják azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein.

A felhívásban Kásler megemlíti a szakorvosokat, szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken, valamint a magánellátásban dolgozókat, valamint azokat is, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben elhagyták azt.
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2020-03-19 15:08
A határőrséget is vissza kellene állítani!!
Meg sem kellett volna szüntetni!!!! Ahogy a sorállományú határőrséget se!!!!! Dehàt az volt a cél hogy sok kurva legyen, meg lehet nézni, nem lehet eldönteni hogy melyik fiú, melyik nem. Nade ő sem tudja eldönteni magáról.
174 #2 victorya
- 2020-03-19 15:10
Jut eszembe! Tavaly novemberben hirtelen kötelezték az egészségügyi dolgozókat Hepatitis-C szűrésre. Rövid határidőt adtak a mintavételre. Dec.15 -ig kellett levetetni a vért. A minták vizsgálatát a Synlab Kft. végzi. Az eredményeket júniusban fogják közölni. Miért ülnek fél évig a fagyasztott véren, vagy az eredményeken? Valami turpisság van a dologban. Ha lecseng a koronavírus "járvány", váltja a Hepa-C? Mert biztos vannak fertőzöttek az eü-dolgozók közt is. Eredményeket meg csak júniusban közölnek... A Synlab egyébként génprofilt is készít. Emlékeim szerint a Hospinvestes ügyhöz is van valahogy kapcsolódása.
1693 #3 pipogya
- 2020-03-19 17:59
Kis olvasmány influenza történetéről .
https://www.ksh.h...l_flu.html
3 #4 Enid
- 2020-03-19 19:40
Olaszországban egyre gyorsabban terjednek azok az infók is, miszerint semmiféle járvány nincs.
Az emberek nem a covid-19- től halnak meg. Ami egy olyan influenza, ami a tüdőt támadja. Nagyon gyorsan terjed, folyamatosan mutálódik, de egy egészséges ember számára nem halálos.
Az elhalálozottak egészségi állapota már eleve kompromittálva volt más patológiák miatt.
A vészhelyzet inkább abból adódik, hogy az elmúlt évtizedek politikai vezérkarai lenyúlták az összes pénzt, amit többek között az egésségügyre (oktatásra, infrastruktúrára stb.) kellett volna fordítani.

Minél tovább beszélünk csak erről, annál inkább részeseivé válunk annak a tragikus kimenetelű színdarabnak, amit számunkra írtak és nem értünk!

... És nem értünk! :|
Pedig jobb lesz, minél előbb elkezdeni!

Idemásolom az egyik forrást, hogy szarkáéknak is legyen mit cipegetni, fordítgatni, betáplálni kicsi kis agyukba:
https://youtu.be/...
1755 #5 rich932
- 2020-03-19 20:27
Enid a leírtakért a népnemzeti klezmer turul kormányunk új rendelkezései szerint lassan 30-40 évnyi recski táborozás lesz a jutalom khon béla meg rákosi elvtárs könyörögne a receptért... Az egészben viszont az a legelszomorítóbb, hogy a sok retard fogyasztó zombee -akik kajolják a covid agymosást mindenféle bizonyíték nélkül- fogja meglincselni a még józanúl gondolkodó EMBERT, még csak törvény se kell elérték, hogy az agyhalál lett a norma... Ha nem maszkban gumikesztyűben vegyvédelmiben megyek utcára közellenségként fognak halálra kövezni a bolondjai... Ma voltam bevásárolni nem tudtam sírjak vagy nevessek, esetleg sírjak a röhögéstől! :) Kóser anyuci tipi topi gumikesztyű, sebészi maszk gyanakvó tekintet, barátom kért tőlem egy zsepit rögtön hátralépett hármat mintha leprások lennénk. Kiment a parkolóba gumikesztyű még mindíg rajta kocsiba beszáll összetapogat mindent (a koronás kesztyűs kezével :) ) majd öv bekapcs és végigsimítja az arcát végig a homlokát, hogy eligazítsa a haját (még mindig a koronás vírusos gumikesztyűs kezével...:) ) Ránéztem haverra és csak annyi mondtam, tuti, hogy ez a f...t is csak gumikesztyűben fogja meg! :) Szóval ezeket mind kipusztíthatná valami agyhalottak vírusa!
3 #6 Enid
- 2020-03-19 20:41
Rich! Igen, egyetértek.
s_grat
Régóta mondom, hogy:
1.nem mindenki menthető
2.mindenki elsősorban önmaga megmentője
3.az ilyen "kóser anyucik" már (agy)halottak.
51 #7 Skorpio58
- 2020-03-19 21:55
Rengeteg vírussal élünk együtt, de attól félünk, amit még nem ismerün!
https://szeged.hu...BdbdLKy9g4
https://www.youtu...e=youtu.be
https://www.youtu...e=youtu.be
https://www.youtu...LZFxDgv4q0
99 #8 MORMOTA1968
- 2020-03-19 23:12
Kedves Rich932! Nem is tudod, de most már igen, hogy mennyire szívemből szóltál és nem csak nekem! Huuuu! Ne tudjátok meg mennyire kezd elegem lenni ebből a sok agyhalott marhából! s_ezt-ni Ma 19-én volt az 52-ig szülinapom és még a szüleim se mertek felköszönteni, úgy ahogy szoktak! Puszi, puszi, ölelés! s_franc Mindenki kegyetlenül, de valami brutálisan fosik! Ennyire még tán soha nem vadították el egymástól az embereket, mint most! A boltosokon védőkesztyű, de maszk az nem mindegyiken van. Beszarás ez az egész és egyben kiba@ottul dühítő és elkeserítő! s_ohno De tudjátok, amit a bankár média mond, az a hivatalos! Most olvasom, hogy "TELJES KIJÁRÁSI TILALMAT FOGNAK BEVEZETNI MINDENKI SZÁMÁRA MAGYARORSZÁGON IS!" CSAK HA NAGYON FONTOS, TALÁN KÜLÖN ENGEDÉLLYEL MEHET MAJD MINDENKI KI A SAJÁT LAKHELYÉN BELÜLRE! Még a körzeti orvosi ellátást is szüneteltetni akarják, ki tudja meddig!

Az viszont kur@ára senkit nem érdekel, hogy ki vagy kiknek a parancsára és honnét indították el ezt az állítólagos vírust!? Vagy inkább színtelen, szagtalan gyengített szaringáz koktélt, amit amcsi katonai gépek szórhatnak ki! Azonnal nem is hat mindenkinél! Egyébként a chemtrailt, vegyi csíkozást továbbra sem hiszi el a többség, viszont tövig beszopják a cion bankár média hazugságait! Csak fel kellene nézniük az égre és felfogni a csökött, parkolópályára helyett agyukkal, hogy szórnak minket, mint valami rovarokat! BOLONDOK BOLYGÓJA! De ki fogja kezelni ezt a több milliárd elmebeteget? s_hihi
1755 #9 rich932
- 2020-03-20 06:17
Mormota! A Jó-US-TEN tartson soká! Nézd a pozitív oldalát, amit Imre is említett! Végre lesz időnk a szűkebb környezetünkre, családunkra. Kb. 10 könyvem porosodik a polcon, amire eddig kedv lett volna de idő nem. Plusz volt még egy megfogadandó jótanács, hogy az elme mellett a testet is pallérozhatjuk. Jó mondjuk én nem kezdek el "TEK-erni" a kertben, mert úgy tökön vagy homlokon csapnám magam, hogy hirtelen mèlyen vallásos lennék (hosszú ideig térdere ereszkedve emlegetném a teremtő bizonyos testrészeit... :) ). De az íjat is említette Imre szóval én maradona annál, kihez mi áll közel. ;) Szóval a lényeg, hogy ne hagyjátok az agyatokat megmérgezni a félelemmel, mert pont ez az egyik célja ennek a kamu hisztinek!
267 #10 Perle
- 2020-03-20 09:45
Egyre többen töltik le a 2011-es Ferőzás című amerikai filmet, amelyben a mostani hasonló , Hong Kongból !!!! kiinduló járványról van szó. Ugaz, hogy az áldozatok szinte nevetve parkolnak el...
https://index.hu/...thrillert/
1563 #11 eLZi
- 2020-03-21 04:14
Füled érjen bokáig Mormota :) és fel a fejjel,tegnap én is láttam csodát,hogy milyen alacsony a kerítés: Dunakilitin tót rendszámú autóban egy mókus az s kanyarban telefonál az okostelón szájmaszkban, vezetés közben, egyedül ülve az autóban :D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.85 másodperc
3,410,490 egyedi látogató