Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A magyarok jelentős többsége támogatja a rendkívüli jogrendet

BelföldHa igaz is, azt jelenti, hogy a "magyarok" 99%-a kibaxott nyomorult zombi. Semmi új a pap-lány alatt.
A magyarok 94 százaléka támogatja, hogy a parlament meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet – ez derül ki a Nézőpont Intézet szombaton véget ért kutatásából. A kormány és intézkedései mögötti társadalmi támogatás továbbra is példa nélküli, a magyarok háromnegyede minden kérdésben felsorakozott a kabinet mögött.

Példa nélküli nemzeti egység alakult ki a koronavírus elleni védekezés ügyében Magyarországon. Hétfőn tárgyalja az Országgyűlés a veszélyhelyzet és ezzel a rendkívüli jogrend meghosszabbítását. A döntéshozó képviselőknek is fontos tudnia, hogy a magyarok 94 százaléka szerint „továbbra is fent kellene tartani a veszélyhelyzetet Magyarországon, amely rendkívüli jogrendet vezetett be” (csak 4 százalék ellenezte).

Még a magukat kormánykritikusnak mondók 87 százaléka is a folytatásra szavazna, s minden korcsoportban magasabb a veszélyhelyzet fenntartásának támogatása, mint 92 százalék.
Grafika: Nézőpont Intézet

Honfitársaink 81 százaléka állította, hogy beszélgetett a járvány hazai fejleményeiről és 66 százalékuk, hogy a várható gazdasági hatásairól is társalgott az elmúlt napokban.

A kiemelt figyelem is oka lehet, hogy a határozottan fellépő kormány mögött soha nem látott társadalmi támogatás alakult ki.

A felnőtt magyarok 78 százaléka mondta azt, hogy elégedett a „a magyar kormány koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel

(17 százalék nem). A különösen veszélyeztetett 60 év feletti korcsoport 81, a magukat kormánykritikusnak vallók 46 százaléka is elégedettségét jelezte (47 százalékuk azonban nem). A védekezésben láthatóan önálló profilt építgető fővárosi vezetés számára figyelmeztető jel, hogy a budapestiek 76 százaléka szintén azt mondta, hogy elégedett a kormány járványügyi intézkedéseivel (19 százalék nem).

Tehát nemcsak a józan ész és a morális megfontolások, de a politikai érdek is a hatalmi játszmák félretételét diktálnák a városházának.
Érdekes fejlemény, hogy a miniszterelnök munkájával való elégedettség is történelmi csúcsot döntött.

A Kormány által március 11-én 15 órától elrendelt veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytag Orbán Viktor lett, akinek a teljesítményével a magyarok 72 százaléka elégedett, s csak 21 százalékuk mondta, hogy nem. Összehasonlításként az elmúlt években ez a támogatási arány általában 50 százalék körül mozgott.

Az elégedettség oka lehet, hogy a legtöbb bejelentett intézkedésnek is magas a támogatottsága. A rendezvények betiltásával és a határok lezárásával a személyforgalom előtt a megkérdezettek 96 százaléka értett egyet, míg a válság sújtotta ágazatokban bevezetett járulékmentességet és a hiteltörlesztések felfüggesztését 88 százalékuk üdvözölte.

A gazdaságvédelmi lépések támogatása érthető, hiszen a megkérdezettek 60 százaléka mondta azt, hogy az ő és családja gazdasági helyzetére káros hatással van a koronavírus járvány (csupán 35 százalékra nincs). A gazdasági hátrány-érzésnek sem az életkorral, sem a lakóhellyel, sem a gyermekszámmal nem volt összefüggése – minden szegmensben a magyarok háromötöde mondta azt, hogy kárt okoz vagy okozott neki gazdaságilag a járvány.

Csak az általános iskolai végzettséggel rendelkezők (a magyarok 27 százaléka) emelkedtek ki, közülük háromból ketten (67 százalék) mondták azt, hogy a járvány káros hatásait érzik. Alighanem őket fenyegeti leginkább a sokak által várt elbocsátási hullám.

Az elmúlt napokban kialakult „nemzeti együttműködés” kapcsán a legvitatottabb kérdés a távtanítás bevezetése volt. A digitális oktatás sikerességét egyes kormánykritikus szervezetek megkérdőjelezték, míg az illetékes akciócsoportvezető elégedett volt a gyors lépésekkel. Ezért érdekes, hogy „mindent egybevetve” a digitális oktatás megvalósítása a felnőtt magyarok 50 százaléka szerint sikerült jól, s 17 százaléka szerint rosszul, míg 28 százalékuk jelezte, hogy erről nincs információja. Még a kormánykritikus válaszadók 34 százaléka is azt mondta, hogy inkább jól sikerült az átállás (igaz, a kormánypártiak 11 százaléka elégedetlen volt). De talán ennél is fontosabb, hogy az alighanem legérintettebb gyermekes válaszadóknak egyenesen az 55 százaléka vélte, hogy a digitális oktatásra való átállás jól sikerült (15 százalékuk szerint nem).
Módszertan

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2020. március 19-21. között, 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék.
[url]https://www.egerhirek.hu/2020/03/23/a-magyarok-jelentos-tobbsege-tamogatja-a-rendkivuli-jogrendet/koronavirus/szavolyrichard[/url]

Hozzászólások

3 #1 Enid
- 2020-03-23 09:35
... a gabinett mögött...
684 #2 atacama
- 2020-03-23 09:39
a gebinek mögött.. ki,kérdezett meg kit? a szonda Ypsos.
1767 #3 Dodo
- 2020-03-23 09:48
Nem kell rinyálni mert globálisan is erre van igény! Rettegés van! Nem baj.. Lesz ez még igy sem!
329 #4 gutai zub
- 2020-03-23 10:02
kabinet
jelentése: kis szoba, fülke
eredete: francia

XIV Lajos, francia király, köztudottan félrevonult és szarás közben is tárgyalt minisztereivel az ország ügyeiről.

A mi kabinettünk is hasonlóan, de nálunk a miniszterek is végzik a (nagy) dolgaikat
684 #5 atacama
- 2020-03-23 10:08
gutai, szart és közben kiugatott a kis ablakon?
a miniszterek meg szítták az ájert?:Ds_vigyori:D
mondjuk egy igazság van ..hogy mindig szarás közben jönnek a legjobb ötletek..
3 #6 Enid
- 2020-03-23 10:08
Gutai! s_grat
Kabinet= gabinet=gabinetto=wc
De lehet egy másik olvasata is: Gabi(Gabi)-nett-ó... Azaz "tiszta Gabi-Gabi party" s_hihi
1987 #7 Hazafinak
- 2020-03-23 10:14
Össze futottam egy Helyszínelő barátommal" Rohadt nyúzott volt. Röviden: Kaotikus minden házon belül és ma dől el, hogy bevezetik e a rendeleti irányítást." Nagyon az jött le számomra az élő beszéd és mimikából, hogy a rendőrségen belül is tartanak az orbáni lépésektől.
2 #8 gerry
- 2020-03-23 10:32
No de Enid.... Ügyesen levezetted a miniszteri összeröffenés és a Gabi-Gabi party valós idejü kapcsolatát.
Persze kellett hozzá némi-nemü nyelvtudás és laza fantázia - de ez neked persze megvolt. ;)
80 #9 monguzking
- 2020-03-23 13:07
vége ennyi volt ha nálam lenne piros gomb én azonnal megnyomnám gombot--pusztuljon emberiség mert reménytelenül messze van az emberi szintöl s idö lejárt--jobb ujra kezdeni az egészet--nem elöször ezoterikusan ez már 5-ik ciklus volt s megint bukta lett
267 #10 Perle
- 2020-03-23 13:44
Enid,
én eddig azt hittem, hogy gabi.net Vonó vlogja. Vagy lalán nem?s_nezem
;)
69 #11 Szalonna
- 2020-03-23 14:00
Szerintem meg az írásban feltüntetett 88% annyira baromállat féreg, hogy ő sem tudja azt hogy igazából semmit se tud.
27 #12 etele
- 2020-03-23 14:11
165 #13 LM
- 2020-03-23 15:59
Miért ne vezetnék be? Nem gondolom, hogy véletlenül jutottunk idáig. Ki van ez találva, nem a mi szintünkön.

Komolyan kérdezem, mit tehetünk? Kb. semmit? Azt sem tudjuk miért van ez az egész, csak elképzeléseink vannak. Valami más jön azt már érezzük, aztán, hogy "értünk" vagy sem azt majd a közeljövő megválaszolja. Azt, hogy mitől lehet rosszabb elég hosszan tudnám tényszerűen sorolni, viszont , hogy mitől lenne jobb ott csak sci-fi jellegű gondolatokat tudnék felhozni.

Annyira szeretném ha nem a logikusabb következne, légysziiii légyszii, ránkférne
3 #14 Enid
- 2020-03-23 16:30
Perle! Eh, az is egy lehetőseg(g)...
75 #15 talpi
- 2020-03-23 17:35
Nos Hölgyei es Uraim'
Valamit ezert vegyünk figyelembe.
Honnan indult es hova fejlödött ez a dolog?
Volt ugye a- közjegyzö
-Ö meghozta a döntest, hogy valaki, valakinek tartozik, de nem volt köteles annak jogosságát ellenörizni,
-majd jött a vegrehajto aki ennek ertelmeben, "vegrehajtott"
-jött a rendör aki ezt segítetette,
-ha ellenkezes volt, jötta bíró, aki elutasította a felfüggesztest.
Nos kerdeztem, en a kis hülye, ebben kik is a bünösök?
Az aki elrendelte?- vagy aki mindebben közremüködött
ÍSzerinterm, azh összes, aki az elsö betút leírta, aki, ennek ervenyt szerzett, s mindaz, aki ezt vegre hajtotta.
Ugyanis az egesz országot, az egesz MAGyarságot, így, alattomosan, elöre megfontolt szándekkal tettek tönkre.
Vagyis, a leg also szinttöl a vegrehajtási szakig mindenki felelös, azaz, mindegyiket falhoz kell szögelni.
Ne legyenek kettsegeink, ezek egy huron pendülnek,felmentes semmilyen esetben nincs.
a Világ összes országára vonatkozik, csak annyi a vak, hogy keves a feher pálca hozzá
Gondolkodjatok el ezen.
75 #16 talpi
- 2020-03-23 17:51
Vírus, ide vagy , oda , " hab a tortán" kibaszottul nem erröl van szo'''
99 #17 MORMOTA1968
- 2020-03-23 19:11
Mindenkinek szól! Faeb barátom most fordít le éppen egy kb 40 perces német nyelvű videót, ami talán válasz lehet minden kérdésetekre! Mondtam neki, hogy Imrének is küldje majd el, ha kész van a teljes fordítás! Nyugodjatok meg, mint mindig most is egy rohadt nagy hazugságban úszkál az egész világ! Ha már egy világméretű járványt akarok elindítani, akkor nem egy influenzára hasonlító valamit engedek útjára, hanem valami sokkal komolyabbat, látványosabbat! A bank és pénzügyi rendszer összeomlásáról terelik el a figyelmet! Bedőlt minden, a játéknak vége, de nagyon szeretnék folytatni az illetékesek! Nem igazán kellene hagyni nekik! Orbán azért akar tejhatalmat, hogy leszámolhasson minden ellenségével! Bárkire ráfoghatnák, hogy vírushordozó és ha már be van gyűjtve, könnyedén el lehet intézni az illetőt! Belehalt a vírusba-mondanák! s_hee Ami nagyon hasonló tüneteket okoz, az nem más, mint a gyengített szaringáz! Én mondom már régóta, hogy egyenlőre csak szoktatják a népet a látványhoz, a csíkozáshoz, éveken keresztül gyengítik az immunrendszerünket, aztán kiszórnak valami durvább anyagot és máris hullik a gyengébbje! s_ratata

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.69 másodperc
3,397,121 egyedi látogató