Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Zsidó vezetőket ragad el a koronavírus

BelföldSokkal több is kevés volna, de ez igazolja, hogy nem vírusról beszélhetünk, hanem katonai cuccról és ennek megfelelő operációról. A koronavírus súlyos veszteségeket okoz a zsidó közösségeknek világszerte, miután több prominens vezető elkapta a fertőzést és néhányan meg is haltak.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Michele Sciama, a milánói zsidó hitközség egykori vezetője koronavírus-fertőzés következtében hunyt el. De nem az olaszországi zsidóság az egyetlen, amit megtámadott a fertőzés. Izraelben, az Egyesült Államokban és Európában is súlyos veszteségek érik a közösségeket – írja az Algemeiner.

Izraelben súlyos állapotban fekszik Eli Beer, a United Hatzalah sürgősségi betegellátó csoport vezetője. A férfit pénteken lélegeztetőgépre kellett kapcsolni, és két hétig altatásban lesz. Bár az orvosok bizakodóan nyilatkoznak az állapotáról, várhatóan hónapokig tarthat a gyógyulási folyamat.

Beer az altatás előtt még küldött egy üzenetet a kórházból, amelyben mindenkit arra biztatott, hogy továbbra is imádkozzanak és ne szüneteltessék a jó cselekedeteket (micvákat).

Amerikában is egyre több a megbetegedés. Sholom Lipskar, Florida egyik legnagyobb zsinagógájának a rabbija is elkapta a fertőzést. A rabbinak csak enyhe tünetei vannak így valószínűleg hamarosan felépül. Lipskar egy Instagram videóban arra biztatta a híveket, hogy imádkozzanak zsoltárokkal.

„A Mindenható Isten mindenképpen jó választ fog küldeni az imáinkra és jókívánságainkra” – üzente a rabbi.

New Yorkban az ortodox közösségekben tömegesen betegedtek meg emberek. Koronavírusos lett Aharon Teitelbaum rabbit, aki a szatmári ortodox településnek, Kiryas Joelnek a vezetője.

A hétvégén koronavírus következtében meghalt André Touboul, a franciaországi Chábád közösség egyik vezető alakja. A francia egészségügyi rendelkezések miatt Touboul nem részesülhetett zsidó temetésben. A család arra kért mindenkit, hogy ne jöjjenek el a temetésre, hanem tartsák tiszteletben a hatósági előírásokat.

Párizs polgármestere Anne Hidalgo is részvétét fejezte ki a rabbi halála miatt.

„Nagy szomorúsággal tölt el a hír, hogy André Touboul meghalt. Eszembe jut a kedvessége és a profizmusa. Támogatásomat és szeretetemat küldöm a családnak, a barátainak, és az iskolai közösségnek is”

– írta a polgármester.

Link

Hozzászólások

118 #20 keepfargo
- 2020-03-25 00:39
gerry
Chuck jöhet, csak előbb én is szólok valakinek, ha már te ilyen váratlanul kapóra jött segítséget vennél igénybe, ha muszáj...

Az illető nem más mint Chungrag Dorje reinkarnációja, az első nyugati, akinek saját dojo-ja lett Japánban (fekete öves aikido mester), de pofozkodni is tud. Jól is lő, mindenféle lőfegyverrel.
Apja zsidó volt, anyja ír, ő maga amerikai és a jó keresztény Chuck-kal szemben (aki, tőled tudom, csak viccből uszította Kajafásékat Jézusra ) ez az én verőemberem buddhista. Nem szereti az erőszakot, aki szereti, azt elveri. Ráadásul az SS-hez is köze van, de nem a hitlerihez...szép nagydarab ember, nehéz keze van, de gyorsan eljár.

Köztünk szólva, gerry, viccen kívül; mekkora térítési hatásfokom lehet nekem, aki évek óta annyira nem tudtam rávenni senkit, hogy legalább az anyanyelvünket becsüljük meg jobban, itt ezen a "szent" honlapon?

Na, ugye, így már nem olyan nagy a veszély, ami miatt a jó Norris-t is rámküldted volna - ha nem veszem a sátorf...izé; a lapot...
267 #21 Perle
- 2020-03-25 16:30
Csak egy kép, hogy pontosan tudjuk, ki is ő:
[www.ifcj.org/wp-content/uploads/2019/02/ChuckNorrisBibiHaimZachGPO750x375.jpg

[Az mellette lévőért kan-pányol 2015-ben odaát délen.
3 #22 Enid
- 2020-03-25 18:52
Keep! Nyiss egy virtuális oskolát, vagy legalább egy termet a poimon belül, ahol a nyelvet ápoljuk. Nem viccelek. Újat se mondok.
A buddhizmusra nem tudom hányan vevők, de filozófikázni próbálkozhatunk... Annyi minden beleférne.

Gondolkozz el ezen!
Annyira könnyíteni kéne már ezen a poimon... Szétszórni a "hülyeségeket"... Csinálni egy "edzőtermet", "boszorkány-konyhát", egy olvasó "sarkot"... "hand made"... és egy https://youtu.be/...
... stb. ;)
Aláírás: Utó Pista :)
118 #23 keepfargo
- 2020-03-25 19:15
Kedves Enid;
Igen, van ebben az elképzelésben valami nagyon vonzó, csak még nem tudom, hogy meg tudnék-e felelni neki.

Kedvem is lenne hozzá, mert a nyelvvel foglalkozni, azt ízlelgetni, kutatni és TANULNI sokkal többet rejt magában, mint általában gondolnánk. ("Kezdetben vala az Ige"...ez nem akármit jelent: azt jelenti, hogy a szóval/igével teremtünk...! Ez sem új, de örök.)

A buddhizmusban még annyira sem vagyok otthon, mint a nyelvben, ami nem csoda, mert utóbbit 70+ az előbbit csak 20+ éve tanulgatom. Ezzel együtt, a buddhizmusnak a filozófiai, és pszichológiai része, (ami nem a vallás, legendák, mesék stb.) hihetetlenül gazdag és ugyanennyire használható. (mert B. felfedezései ma is ülnek v. megállnak.) Ez NEM hit v. hittérítés kérdése: szerintem a hétköznapi élet-minőséget célozza (és találja el) meg hát a tapasztalat is őt igazolta, nem egy vagy két dologban. s_hihi

Ha a technikai részét meg tudjuk oldani (pontosabban, ha nekem nem okoz gondot), elkezdhetnénk valami ilyen nyelvelő fórumot, akár, és ha belekeveredne valami buddhista felhang, azt is meg lehetne beszélni.)

Én szívem szerint azzal kezdeném, hogy megpróbálnám a bizonyítási eljárást beindítani, miszerint a mai modernizált nyelv nem annyira gazdagodik, mint inkább szegényedik (átértelmeződik, és nem előnyösen).

Na most akkor ide körmölöm a lényegét is v. az értelmét ennek az egésznek: a nyelv (úgy, ahogy van ), a gondolkodásunk leképeződése, s ha baj van a nyelvvel, baj lesz (már van) a gondolkodással. Viszont ezen fogást lehet találni és a nyelv "visszajavításával" v. régi értelmezéseivel s tartalmaival magát a gondolkodást, de mindenképpen a szemléletet lehetne világosabb, és gazdagabb mederbe terelni. (Nyilván nem tömegesen, de igényesen)

"Nyelvgyógyász-fórum" és "Visszakereshető B.-i logika"

(Csak nehogy Nyelvgyogyós-fórum és B.-i o logika legyen belőle, mert ez (is) beleférhet, ki tudja..?)
118 #24 keepfargo
- 2020-03-25 19:36
Van itt még - vagy ha szerencsénk van, lesz - egy izgalmas kapcsolás: Kőrösi Csoma Sándor ládányi szanszkrit könyve, ami nemhogy nem közkincs, de el van rejtve az MTA pinecéjében (reméljük, nem örökre). Ő ugyanis azért küldte ezt a gazdag nyelvi ládát, mert 14 nyelvben járkálva, vájkálva, úgy találta, hogy van rokonság a szanszkrit és a magyar között. Na most ezzel világot nem lehet váltani ( egyébbel ugyanígy nem ) de azért megérne majd egy misét erről többet megtudni.
Ráadásul már hallottam olyan hangokat (v. láttam leírva), hogy B. népe a Sakyá-k v. Saká-k, esetleg szkíta eredetűek lettek volna. Tény, hogy a perzsák a szkítákat szakáknak nevezték. A sakyá-k nyelve pedig feltehetően a szanszkrit-tal is találkozhatott, ha egyszer ugyanazon a félszigeten/szubkontinensen éltek.
Ilyen és hasonló spekulációk messzire visznek, de ha egyébként úgyse megyünk sehova (ssza' meg a jehova), akkor ugyan'mindegy...
245 #25 hamu
- 2020-03-25 19:45
Gerry, reméltem, hogy nem csak huszat, hanem az összeset. (is)
118 #26 keepfargo
- 2020-03-25 19:48
Enid
Ki tudja, lehet még olyan is hogy: "Vagányos Szívek Klubja" ( hisz maga Bond is vagabond, valahol...v. vala-hun)
3 #27 Enid
- 2020-03-25 20:28
Eh... Ehh... s_grat látod?! Csak megérik már az idő erre is. Anno - tudod, azzal a hóbortos projektemmel, amiben Gerry maximálisan mellém állt, segített és valóra is vitt az alcsoportokkal, csak, hogy értsük - egy virtuális "oktatóközpont", de legalábbis egy "mindenTudó" műhely virtuális terve volt. Én belebuktam, de az ötlet túlélte.

Nem szívesen látom Imrét "gyakorló" ezotérikus közegben, vagy hamis próféták között. Noha megállja helyét úgy a könyvtárban, mint a harctéren.
Én azért inkább egy férfias szerepkörben vízionálom Őt, mintsem egy maszkos-bálban, frusztrált női terhek és kiöregedett fél-fiak között.

Páran maradtunk a régi tár-sas-ágból, s Janó visszakívánkozik.
Ez itt egy bizonyítottan nagy pagoda, tele rejtett erővel és forrással.
Csupán mindenki meg kell lelje helyét... a-kasán belül.
118 #28 keepfargo
- 2020-03-25 22:37
Enid
Most már olyan részletekbe kell belemenjek, amiket jobb lesz privátban megbeszélni, nehogy itt raboljuk az időt, teret, türelmet stb. (time, space, patience) (tempo, spazio, pazienza - non é vero?)
267 #29 Perle
- 2020-03-28 13:43
Visszatérve Chuckra, itt egy videó. De nem a film, a kommentek az érdekesek alatta.. Jót kacgtam rajtuk ebbenaí víruszivataros időben:;)
https://www.youtu..._yl4hFQaiI
245 #30 hamu
- 2020-03-28 14:06
Chuck Norris meghalt, de már jobban van.

A halálnak egyszer volt egy Chuck Norris közeli élménye.

Chuck Norrisnál a medve nem kitömve van, csak nem mer megmozdulni..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 2.47 másodperc
3,397,085 egyedi látogató