Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Dráma Németországban: öngyilkos lett a pénzügyminiszter

KülföldMint József Attila! De lehet valahol a kajmán- szigetelt offshore paradicsomban van már átplasztikázva. Á, nincs baj! Nincs Biridalmi Márka átállítás és ide lehet pakolni a híreket a német pánikolásról, hogy a SHAEF letartóztatgat s nem is a NATO hadgyakorol. "Koronavírus" mellékhatás. Az egész német belpolitikát sokkolta Thomas Schäfer, Hessen tartomány kereszténydemokrata pénzügyminiszterének rejtélyes halála. Megdöbbenés és gyász uralja a német politikát. Thomas Schäfer hesseni tárcavezető holttestére bukkantak szombat délelőtt Hochheim közelében, a vasúti sín mellett, a német szuperexpressz, az ICE vonalán. A rendőrség szerint a politikus önkezével vethetett véget életének. A holttest azonosítása igen hosszú ideig tartott, ezért jelentették csak be vasárnap a halál hírét.

Volker Bouffier hesseni miniszterelnök közölte, „mindannyiunkat sokkolta a hír”, mint fogalmazott, együtt érez az 54 évesen elhunyt Schäfer családjával, együtt gyászolja velük a politikust. Thomas Schäfer "szó szerint éjt nappallá téve dolgozott azért, hogy pénzügyileg és a szervezést tekintve megoldjuk a válságot" - mondta a miniszterelnök a kormány wiesbadeni székhelyén, kiváló szakembernek és nagyszerű politikusnak nevezve az elhunytat. Schäfer "nagyon aggódott, hogy sikerül-e megfelelni a lakosság hatalmas elvárásainak", különösen a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására biztosított pénzügyi segítséget illetően, és a jelek szerint a nagy aggodalom "agyonnyomta" - mondta a hesseni kormányfő.

Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke megdöbbenését fejezte ki. „Nem találjuk a megfelelő szavakat” – írta a Twitteren.

Schäfer tíz éve volt hesseni pénzügyminiszter. Több mint két éve állandó szereplője a tehetős német tartomány politikai életének. Kiváló pénzügyi szakembernek tartották, akinek szakértelme szövetségi szinten is ismert volt. Feleségét és két gyermekét hagyta hátra.

A hesseni pártok is megdöbbenésüket fejezték ki. A tartományi parlament elnöke, Boris Thein közölte, „nem ismertem nála megbízhatóbb embert. Már most hiányzik!” Az ellenzéki pártok is együttérzésüket fejezték ki a hozzátartozókkal.

A vizsgálatok alapján minden az öngyilkosságra utal – közölte a wiesbadeni ügyészség, valamint a rendőrség. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint ezt erősíti meg, hogy búcsúlevelet is hátrahagyott, melynek tartalmát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Schäfer halála megdöbbentő fejlemény, s nem csak Hessen tartomány, hanem az egész állam tekintetében. Nagy jövő előtt állt, úgy tartották, hogy a következő tartományi választás során, 2022-ben már ő lett volna a CDU listavezetője, mivel Volker Bouffier kereszténydemokrata miniszterelnök várhatóan már nem kíván új mandátumot vállalni.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2020-03-31 19:50
788 #2 nyomkereso
- 2020-03-31 20:44
Ahogy hallgatom a rövid videót, úgy néz ki Németországban rendet akarnak csinálni. Meg másutt is. Kissé ideges a miniszternő is. Megkapták az ukázokat.
684 #3 atacama
- 2020-04-01 00:41
Egy tanulmány szerint Németország hét éve készül a koronavírus járványra.
2013-ban készült az a tanulmány, amiben tudósok modellezték egy tüdőgyulladásos megbetegedést eredményező, levegőben terjedő koronavírus-járvány elterjedésének következményeit. Mindez a német kormány megrendelésére készült.
https://indirekt....jarvanyra/
kérdés van-e?
118 #4 keepfargo
- 2020-04-01 00:56
Ha jól értettem, ennek a pénzügyminiszternek szobrot emelhettek volna, ha kikormányozza a német gazdaságot a közelgő válságból.
Erre a lehetőségre gondolva, csakugyan elképzelhető, hogy idő előtt le akart lépni (és két gyereket és feleséget cserbenhagyni.)..Hát persze, hogy nem hozzák nyilvánosságra a búcsulevelet,; az akkor lesz hihetőbb, ha előtte néhány szagértő megmondja a szagvéleményét, és mikor már mindenki tudni véli, hogy öngyilkos lett, akkor már el is hiszi mindenki.
Persze, hogy persze; nem bírta a feszültséget - inkább a halál, mint a nemzeti gazdaság megmentése - egyértelmű.
684 #5 atacama
- 2020-04-01 01:02
vagy csak az ő irataival találtak valakit... hogy könnyebb legyen felszívódni,elpárologni..várható lesz sok ilyen majd..

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
4,461,857 egyedi látogató