Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A DIGI szerint a magyar fogyasztókat károsítja meg az NMHH legújabb eljárása

BelföldNa itt van nektek az elkapkodott 5G-s perverzió. Mi legyen? Ölje meg valaki a vezetőiket és döntse le a tornyokat, vagy legyenek öngyilkosok inkább és maguktól boruljanak a tornyok? Március 26-án rendezte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az 5G-s frekvenciák árverését, a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. részvételével. A licitáló vállalatok összesen 128 490 000 001 forint értékben vásároltak három frekvenciasávban tizenöt évre szóló használati jogosultságot.

A DIGI erre reagálva közleményt adott ki, amiben tisztességtelennek tartják, és vitatják az NMHH döntését az 5G frekvencia-árverés gyorsított lebonyolításáról, ami figyelmen kívül hagyta a cég kizárását követően előterjesztett jogorvoslati kérelmet.
Kizárták a DIGI-t az 5G pályázatból
Nyilvános az 5G-s frekvenciaárverés résztvevőinek listája.

A DIGI Csoport úgy véli, hogy a verseny korlátozásával, és a negyedik mobilszolgáltató frekvenciaspektrumokhoz való hozzáférésének megakadályozásával az NMHH drasztikusan rontja a magyar fogyasztók esélyeit arra, hogy versenyképes áron vehessenek igénybe alapvető szolgáltatásokat. Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy az Európai Bizottság által az EU-országokban alkalmazott mobil internet tarifákról 2019-ben közölt tanulmány szerint Magyarország azon országok közé tartozik, ahol a mobil adatszolgáltatáshoz való hozzáférés a legdrágább Európában.

A magyar fogyasztók magasabb díjakat fizetnek, mint az Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban vagy Franciaországban élők, és a cég álláspontja szerint nem túlzó kijelentés, hogy ezzel a döntéssel a hatóság az utóbbi években követett stratégia folytatása mellett döntött, amivel megakadályozzák az új versenytársak megjelenését a hang- és mobil adatátviteli szolgáltatások piacán.

Ennek eredményeképpen az elkövetkező 15 évben továbbra is a magyar állampolgárok fizethetik majd a legmagasabb árakat Európában az alapvető mobilkommunikációs szolgáltatásokért.

A közlemény kitér arra is, hogy a hatékony verseny hiányának és a magas fogyasztói áraknak köszönhetően az elmúlt években Magyarország az utolsó helyre került Európában a mobil internet-szolgáltatások elterjedtsége tekintetében, és a cég szerint megdöbbentő, hogy a fogyasztóknak csak 60%-a fér hozzá mobil internethez Magyarországon.

A DIGI kiemeli: tekintettel arra, hogy a lakosság 40%-a nem tudja megfizetni a jelenleg használatban lévő 2G/3G/4G frekvenciaspektrumokon nyújtott mobil internet szolgáltatásokat sem, érthetetlen számunkra, hogy miért döntött úgy az NMHH, hogy kizár egy új szolgáltatót, majd jogorvoslati kérelmének elbírálását sem kivárva, a fogyasztói érdekeket figyelmen kívül hagyva egy gyorsított eljárásban oszt el új frekvenciasávokat a következő 15 évre az 5G spektrumokban.
128 milliárdért vett 5G frekvenciákat a Telekom, a Telenor és a Vodafone
A licitáló vállalatok összesen 128 490 000 001 forint értékben vásároltak három frekvenciasávban tizenöt évre szóló használati jogosultságot.

A fentiek alapján a DIGI Csoport felkérte a hatóságot, hogy vonja vissza az árverési eljárás március 26-án bejelentett eredményét, és olyan módon folytassa le az eljárást, amellyel megvalósítja a feladatkörét, mint független piaci szabályozó szerv.
Link

Hozzászólások

1648 #20 Avian
- 2020-04-01 20:43
Ösmagyar a 2-3 G vel IS voltak eü problémák akik naponta dolgoztak vele, szerelték vagy viharban elállitodóttakat karbantartották helyreállitották...ez 2000-2005 ig dolgoztam velük..hidd el amit Gerry mond mert hasonló helyeken dolgoztam...védöeszközök akkor se most se nincs ellene.A hullám mindenen áthatol.
.
30 #21 osmagyar
- 2020-04-01 21:01
Avian! Én már több mint 20 éve foglalkozok mobiltelefon rendszerekkel (üzemeltetés/fejlesztés). Lehet, hogy már régen meg kellett volna halnom? :D Elnézést, de nem hiszek el semmit. Meggyőzni meg lehet, de tényekkel, konkrétumokkal. A hullámok pedig nem hatolnak át mindenen, hiszen nem lehet mindenhol telefonálni.
2 #22 gerry
- 2020-04-01 23:53
Rendben, amint írtam, nem akarlak meggyözni, de te se tedd azt ha megkérhetlek. Tudásod megkérdõjelezhetetlen, maradjunk ennyiben.
88 #23 Asumhari
- 2020-04-02 15:50
Aki benne dolgozik, az meggyőzhetetlen.Személyes tapasztalatból mondom. Az exem, aki villamosmérnök, a Westel indulásától kezdve a Telekomos időkig ebben a témában dolgozott vezető pozícióban. Ellentmondást nem tűrően védte, védi ma is. Szerinte csak a hozzá nem értők kárognak...
Hát igen... más-más forrásból tájékozódtunk politikai témában is.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,410,469 egyedi látogató