Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Világháborús szintű biztonsági intézkedések az Egyesült Államokban

BelföldBeparajnásodott mindenki? Hja, hogy ez nem is arról szól, amiről nem is szólhat. Az USA-ban a legkritikusabb területeken dolgozó vezető katonatiszteket és nukleáris, valamint különleges egységeket speciális védelmi intézkedések hatálya alá helyezték. Izraelben is reaktiválták a kormányzat nukleáris bunkerét. Káncz Csaba jegyzete

A Colorado szövetségi államban fekvő Cheyenne Mountain bunker, a Pennsylvaniában található Raven Rock Mountain Complex és a Virginiában lévő Mount Weather Emergency Operations Center az Egyesült Államok három legfontosabb föld alatti bunkerrendszere, amelyek háború, vagy nemzeti válság esetén a politikai- és katonai elit túlélését biztosítják.

A Cheyenne Mountain bunker bekerült a napokban az amerikai sajtóba, ugyanis a 40 kilométerre fekvő Peterson Légibázis vezetőit a bunkerbe vezényelték át és ott karanténba kerültek. A bunker 600 méter mélyen fekszik a Sziklás-hegység gránitjában és 30 megatonnás nukleáris csapást képes átvészelni.
Kép forrása: NORAD Kép forrása: NORAD

Valóban, a legkritikusabb területeken dolgozó vezető katonatiszteket és nukleáris, valamint különleges egységeket speciális védelmi intézkedések hatálya alá helyezték, hogy a koronavírus-járvány kiterjedése esetén is megfelelő számú csapat álljon készenlétben. Az interkontinentális ballisztikus rakétaegységek a napokban rotációs elven kezdtek el működni, biztosítva, hogy mindig legyen egy „tiszta csapat”, amely a betegektől átveszi a feladatokat. A nukleáris rakétákkal felszerelt tengeralattjárók személyzete csak több napos karantén után kezdheti el küldetését. És most, hogy Louisiana szövetségi államban is megugrott a fertőzöttek száma, a Barksdale Légibázis B52-es nehézbombázóinak személyzete is karanténba kerül.

A páncélos hadosztályok újra bevetésen

A Der Spiegel múlt pénteken kiszivárogtatott egy titkos kormányzati anyagot, amely szerint a Bundeswehr (német hadsereg) az elkövetkező napokban 15 ezer katonát mozgósít, hogy segítse a koronavírus járvány elleni lépéseket. Legkésőbb április 3-ig ezeknek a katonáknak el kell érniük a „teljes műveleti képességüket”.

Négy területi parancsnokság fogja irányítani a műveleteket, Martin Schelleis tábornok vezénylete alatt. A rostocki haditengerészeti parancsokság lesz felelős Mecklenburg-Előpomeránia, Schleswig-Holstein és Hamburg területéért, a légierő berlini parancsnoksága a fővárosért és Brandenburgért, az oldenburgi Első Páncélos Hadosztály Brémáért, Alsó-Szászországért, Szász-Anhaltért és Észak-Rajna-Vesztfáliért, a bajorországi Tizedik Páncélos Hadosztály pedig Bajorországért és az ország többi részéért.

Svájci és izraeli lépések

Svájc a napokban a második világháború óta nem látott legnagyobb mozgósítását hajtja végre - jelentette be Viola Amherd védelmi miniszter. A koronavírus-járvány elleni lépéseket Raynald Droz tábornok irányításával végzik az alpesi országban. Június végéig 8 ezer katona fogja segíteni az országban az egészségügyi szakszemélyzet munkáját.

Izraelben a napokban aktiválták a kormányzat nukleáris bunkerét (NMC) a koronavírus-járványra tekintettel. A bunker Jeruzsálemben, a kormányzati negyedben található, és a 2006-os libanoni háború után építették, amikor Észak-Izraelt számos rakétacsapás érte. A komplexum mélyen a föld alá húzódik és több száz magasrangú hivatalnokot képes hosszabb ideig ellátni nukleáris-, biológiai- és vegyi támadás esetén.
Link

Hozzászólások

1755 #1 rich932
- 2020-04-02 06:58
Angolszász missön lóding 90%.... ;)
137 #2 balu
- 2020-04-02 07:06
Izgi. De valahogy csak a "nyugati világban" aktiválják mindenütt a katonaságot. Érdekelne egy olyan elemzés is, hogy melyik katonai vezetőket spájzolták be és melyikek maradtakj irányító helyzetben. Merugye a részletekben bújik meg az ördög. Ez a hír így, hogy a katonák egy része bunkerba vonul nekem kevés. Régóta mennek már olyan (kérdéses megbízhatóságú) infók, hogy az USA-ban tkp. a - Bogárral szólva - birodalmi Amerika és a nemzetállam Amerika küzd egymással, szóval egyáltalán nem lenne mellékes, mely katonai vezetőket "iktattak ki". Mert a bunkerbe zárás akár úgy is felfogható.

Amúgy Tótia frissen megválasztott, nem kicsit sorosista-globállibsi hátterű kormányának min. elnöke, Matovics elkezdett azon filózni, hogy milyen hasznos is lenne a kórsággal szemben, ha lecsökkentenék Szlovákia áramfogyasztását, magyarán elrendelnének egy "blackout"-ot. Amihez term. szintén a karantén klf. szigorításai és a katonaság alkalmazása társulna. Innovatív ötlet a gazdaság megpadlóztatására, akár Vityánknak is eszébe juthatott volna, biztos sokan átveszik.
1693 #3 pipogya
- 2020-04-02 07:24
Talán nem kellet volna azt a Kászim Szulejmán-bácsit megrakétázni .
329 #4 gutai zub
- 2020-04-02 08:09
in god we trust

A demokrácia fellegvárában elbújnak a felső nagy vitéz vezetők?

Az US lakosságnak több mint a fele semmilyen beteg biztosítással nem rendelkezik.
Aztán van 20 vagy 30 millió olyan "senki", akinek még papírjai sincsenek saját létezéséről.

Ezek is bujkálnak.
Na nem a bunkerekben, hanem a koszos és büdös gettókban.
A többi meg: aki bujt aki nem, a levesbe

Pedig a pénzükre írva vagyon, Istenben bízzál csak.....
2 #5 gerry
- 2020-04-02 08:40
Gutai: Isten lenéz a földre és így szól: "-Érdekes, innen nem látszik egy vírus sem!" (https://visibleea...)
329 #6 gutai zub
- 2020-04-02 08:57
Gerry,

Hát ez az.

De az igazi agymosottaknak az látszik ami a TV-én látszik.

Az Isten se tudja megmenteni őket, gyanítom nem is akarja..........
6 #7 anzsi a macska hala
- 2020-04-02 10:24
1987 #8 Hazafinak
- 2020-04-02 15:11
A Pentagon 100 000 hordtáskát kíván kiosztani, mivel a kórházak és a hullaházak túllépik a koronavírusos halálesetek számát, miközben az Egyesült Államok ismét meghaladja a napi halálozások rekordját, összesen 5000-et haladva.
A Védelmi Minisztérium először katonai stílusú „Emberi maradvány tasakokat” terjeszt 50 000 egységből álló készletből a Szövetségi Vészhelyzeti Felügyeleti Ügynökségnek (FEMA), és később további beszerzésre törekszik.

A FEMA kérése akkor érkezik, amikor az Egyesült Államok látja, hogy Covid-19 kitörése felgyorsul mind az 50 államban, szerdán közel 1000 új halálesettel számolva, és megtöri az országos halálozási rekordot, amely mindössze 24 órával korábban történt. Az Egyesült Államok ugyanezen a napon 25 000 új betegség-esetet is megerősített, így a nemzeti hányad meghaladja a 215 000-et, a Johns Hopkins Egyetem szerint.

A Védelmi Logisztikai Ügynökség csapata támogató egysége, amely kezeli a tengerentúlon meggyilkolt katonák számára általában használt testzsák készleteket, felvette a kapcsolatot a gyártóval annak meghatározására, hogy megfelel-e a hatalmas keresletnek, de még nem adott megrendelést - jelentette a Bloomberg.
33 #9 vizilo
- 2020-04-02 15:58
Megnyitották az atom bunkereket az EGYBESÜLT álamokban és Izraelben mert rég nem szellöztettek !
684 #10 atacama
- 2020-04-02 16:50
lassan várható egy-két elröppenő rakettya is..
az álmok nem hazudnak!!! :)
267 #11 Perle
- 2020-04-03 13:12
Nagy ott a vírus ellenes biztonsági intézkedés is. Eltűnt nagyon sok arcmaszk is, de a titkosszolgálat meg is találta a tetteseket.
https://twitter.c...5317829632

Most szidják a haszidot.:D
https://www.veter...ed-by-fbi/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.86 másodperc
3,410,438 egyedi látogató