Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Oroszországban jön a rendkívüli állapot - reszkethetnek a rémhírterjesztők

KülföldTegnap mondja a szagértő, hogy az orosz "nemzeti" rotschild bank is állami akarna lenni, de mivel izraelt fel kell számolni még idén, ezért a sok zsidó betelepülővel is kezdeni kell valamit. Karantén? Sok mindenre jó az. Isten már nem segít rajtuk. Kirillt elvitte az ördög még 2018-ban, és most ketten helyettesítik - szerinte. Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a törvényt, amely felhatalmazza a kormányt, hogy rendkívüli állapotot hirdessen ki az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, és egyúttal jóváhagyta a hamis információk tudatos terjesztése miatti büntetés megszigorítását.

Az orosz kormány felhatalmazást kapott arra, hogy "az egységes államrendszer koordinációs szervévé alakuljon" a rendkívüli helyzet megakadályozása és felszámolása érdekében, a Covid-19 betegség terjedése miatt az országban vagy annak egy részében fokozott készültséget vagy rendkívüli állapotot hirdessen ki, valamint ennek megfelelő magatartási szabályokat léptessen életbe.

A kabinet egyebek között jogosult lesz a gyógyszerek kis- és nagykereskedelmi forgalmának 90 napos korlátozására, a kiemelt fontosságú készítmények alkalmazásának szabályozására, az egyetlen beszállítótól való közbeszerzésre 2020 folyamán, a szerződések feltételeinek módosítására, valamint kivételes esetekben a csődmoratórium elrendelésére.

Fotó: depositphotos.com Fotó: depositphotos.com

Putyin aláírta azt a törvényt is, amelynek értelmében egyebek között hét évig terjedő szabadságvesztéssel és kétmillió rubeles bírsággal büntethetők azok, akik a karantén megsértésével gondatlanságból több ember halálát okozzák. Egy ember halálának okozása vagy fertőzésveszély szándékos okozása esetén a kiszabható szabadságvesztés öt évig terjedhet.

Ha a karanténmegsértése gondatlanságból tömeges megbetegedést okoz, a felelős egymillió rubeles bírsággal, vagy három évig terjedő szabadságvesztéssel, továbbá bizonyos beosztásoktól, illetve foglalkozásoktól való háromévi eltiltással sújtható. A karantén egyszerű megsértése félmillió és 700 ezer rubel közötti bírsággal vagy kétévi szabadságvesztéssel, továbbá beosztásoktól és foglalkozási köröktől való háromévi eltiltással büntethető.

Az állampolgárok életének és biztonságának fenyegetettségére vagy a katasztrófaelhárításra és hatósági biztonsági intézkedésekre vonatkozó, tudatosan hamis információ terjesztéséért 300 és 700 ezer rubel közötti bírság szabható majd ki. Hivatalosnak álcázott, a társadalom szempontjából fontos hamis információk terjesztése, egészségkárosodás okozása három évig terjedő szabadságvesztéssel vagy 700 ezertől 1,5 millió rubelig terjedő bírsággal sújtható. Ha ugyanez gondatlanságból halálhoz vagy más súlyos következményekhez vezet, az elkövető büntetése öt évig terjedő börtön vagy 1,5-2 millió rubeles bírság lehet.

Megnőtt a hamis híreket tudatosan terjesztő tömegtájékoztatási eszközökre kiróható bírság is. Ennek felső határa - halál vagy egyéb súlyos következmények okozása esetén - elérheti az 5 millió, ismételt elkövetés esetén pedig a 10 millió rubelt.

Putyin jogszabályt írt alá a gyógyszerárdrágítás bírságolásának bevezetéséről is.

Oroszországban a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma egy nap alatt 440 fővel 2777-re emelkedett. A halottak száma 24-re, a gyógyultaké 190-re nőtt. A fertőzöttek közül 1880-an Moszkvában élnek.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2020-04-02 08:34
Ki érti ezt? Most akkor igen, vagy nemigen, vagy esetleg mégis, vagy mégse... ha van rajtad kefekötő, akkor azért, ha nincs rajtad tanga, akkor azért nem....

Türkmenisztán betiltotta a koronavírust

Türkmenisztánban betiltották a koronavírus szót a sajtóban és az utcán - közölte kedden nyilatkozatban a Riporterek Határok Nélkül médiajogi csoport türkmén forrásokra hivatkozva.

Az állami ellenőrzésű média többé nem említheti a koronavírust, és a szó eltűnt az egészségügyi információs füzetekből, amelyeket iskolákban, kórházakban és munkahelyeken osztogattak

– áll a csoport március 31-i, azaz nem április elsejei közleményében.

A dpa német hírügynökség kutakodása szerint a türkmén állami hírügynökség legutóbb – és meglehet, utoljára – a múlt héten használta a szót, amikor arról jelentett, hogy hazatértek türkmének olyan külföldi területekről, amelyeken már megjelent a járvány. A türkmén külügyminisztérium két hete nem említi a koronavírus szót, amely az ország egészségügyi minisztériumának honlapján sem olvasható.

A médiajogi csoport értesülése szerint a türkmén hatóságok megtiltották a lakosságnak nemcsak, hogy maszkot viseljen, hanem még azt is, hogy közterületen a koronavírus-járványról beszélgessen. Aki ezt megszegi, azt kockáztatja, hogy civil ruhás titkosrendőrök őrizetbe veszik.

Türkmenisztánból eddig egyetlen koronavírusos fertőzést sem jelentettek, holott az ország határos Iránnal, ahol több mint 44 ezren kapták el a kórt.

A földgázban gazdag közép-ázsiai országot államfője, Gurbanguly Berdimukhammedow vaskézzel irányítja immár 14 éve, személyi kultuszt teremtve maga körül – emlékeztetnek a hírügynökségek.
https://24.hu/kul...-betiltas/
3 #2 Enid
- 2020-04-02 09:12
Imre! Szerintem rájöttek, hogy password értékű maga a Coronavírus szó. Kicsit olyan MK-ultra ízű valami, amit a legközelebbi bezáráskor csak ki kell mondjanak (leginkább a "vírus" szót) és a nép hanyatt-homlok fedezékbe vonul. Autokarantén, ameddig a hatalom akarja.
4 #3 Posta Imre
- 2020-04-02 09:23
3 #4 Enid
- 2020-04-02 09:50
Imre! A megfelelő kérdés mindig magába foglalja a megfelelő választ is.
Ha az ember a "vírus", az ember kell legyen az "antivírus" is.
1648 #5 Avian
- 2020-04-02 13:36
NEM az ember a virus hanem az ideológia amit fanatikusok maguk érdekében túltólnak!

Nincs rabság más mint a fanatizmus az agyba nyomott ideológiák.

A lélek szabad csak az ideológiák tartják rabságban!
Ilyen ideológiák a készitett vallások föleg.Most a 3 az 1 ben vallási modosulatból játszanak vagy játszanának le valami félelemgerjesztöt. Mindig igy volt és mig a vagyon dönti el ki az alfavezérhangya addig ez igy is lesz. DE! ez nem születik az emberrel hacsak már nem épült be a vérvonalába az agresszió és a "mindent nekem" elv.

Nekik lelkekre van szükségük ezért a félelem a fanatizmus meg a sportoknál a tömeges egyoldalú drukk és a politikai ellenségképgyártás a eszközük mert ezzel tudják az embereket maguk oldalára állitani a figyelem kell mert a figyelem energia!
Aki valamire valakire figyel annak energiát ad akaratlanul is.Ezért a sok mém valamire amire energiát akarnak hogy megvalósuljon.

Lehet a virus neve jelszó vagy valamiféle energiát kioldó szó..hiszen a SZÓ/IGE teremtö dolog.

Én spec gészen más dolgokkal foglalkozom és kerülöm a állandó hireket és rizsát.
2043 #6 feri
- 2020-04-04 21:55
Hogy mi az a virus,ami jelenleg iranyitja a penzvilagot!Ez nem mas,mint a kamat!Amikor egy megtermelt erteket az erteken felul kell annak visszafizetned,aki nem tett erte semmit sem.Ha ezt nezed,ez gerjeszti a tultermelest es a tulszaporodast is.Ha beut a robotizacio,az emberi munkara egyre kevesbe lesz szukseg!Ennek a kezdeten vagyunk most!Es majd radfogjak emberre,hogy ezt te akartad!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
4,461,976 egyedi látogató