Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A posta szerepe...röviden

GondolatokMeg tobbet a postarol (Post Office).
BARKI HASZNALHAT MINDEN INFORMACIOT AMIT EN KOZLOK, CSAK NE FORDITSAK FELRE. NEKEM NINCS SEMMIM, SEMMI SEM AZ EN TULAJDONOM. NEKEM CSAK HASZALATI JOGOM VAN AMIT KOZLOK MASOKKAL, AKIK AKARNAK VALODI TUDAST, NEM A BAROMSAGOKAT AMIT TANITANAK AZ EMBEREKNEK.


Szeretnem hangsulyozni megint, hogy az en magyar nyelv tudasom megragadt az 1981-es evben. Meg azt is hozza kell fuzni, hogy sok angol nyelvu szavaknak az ertelmet nem tudom Magyarul, mert amikor Magyarorszagon eltem, nem lattam ezeket a szavakat. Peldaul “keyboard” ami tobb mint valoszinu Hogy Magyarul “billentyuket” jelent.


KEREM, HELYESEBBEN, NAGYON SZEPEN KEREM, HOGY SENKI SE GONDOLJA EGY PILLANATRA SEM, HOGY EN VILLOGNI AKAROK, VAGY MUTATOM HOGY EN TUDOK ANGOL NYELVEN BESZELNI ES IRNI, VAGY VALAMIFELE “SUPERIORITY” VAGYAM VAN!!! EN CSAK TUDAST AKAROK ATADNI AZ EN MODOMON, AHOGY A LEGJOBBAN EN TUDOM JELENLEG! Ami szonak nem tudom a magyar jelenteset, idezo jelbe teszem es irom angolul. Mint ahogy edesanyam mondta, mindent elvehetnek az embertol de a tudast nem, es nem art senkinek ha megtanul nehany angol szot, ha nem tul gogos az illeto.


RENGETEG titkok jottek napvilagra az elmult husz, harminc evekben. Az eggyik legnagyobb titok a posta “Post Office” avagy a “UNIVERSAL POSTAL UNION” aminek a kozpontja Bernben, Svajcban van, ami 1873-ban jott letre. Valaki meg emlekszik ra hogy Kevin Costnernek van egy filmje “The Postman”, amiben sokminden megnyilvanul hogy hogy mukodnek dolgok az eletben.


A posta ural MINDENT mert ott van kitoltve a millio es millio “Bills of Ladings”, ami felhatalmazza a postat hogy barmi ami a postara megy, az a posta tulajdona.


Barmennyire hihetetlennek tunik vagy hangzik, a posta “Post Office”, “UNIVERSAL POSTAL UNION” uralja az osszes hadsereget is ami a foldon van. Minden katonai jarmu, minden tank, minden repulo, minden raketa, minden golyo, a POSTA TULAJDONA. A postanak vannak fonokei minden orszagban amit “POSTMASTER GENERAL”-nak hivnak. A “POSTMASTER GENERAL” mondja, rendeli, hogy mi tortenik az orszagban. A “President”, az allamfok azok SENKIK.


Mikor en radioztam gyerek komomban a posta volt aki bemert radio adokat, zavarokat. En is csinaltam egy kis rado zavarot egy szappan tartoba amit a suliban hasznaltam, mikor a lanyok halgatni akartak a radiojukat. Csavargattak a radio gombokat jobbra balra, en meg csak vihogtam rajtuk. TUDOM, nem volt szep dolog, de en is voltam gyerek!

De, mi koze volt/van a postanak a radio hullamokhoz??


Szinten, barmennyire is hihetetlenul hangzik a posta felelos az utakert, a postanak kell karban tartani az utakat. DE, DE, CSAKIS AZOKAT AZ UTAKAT AMIN LEVELEKET HORDOZNAK, AMIN A POSTAKOCSI MEGY. A koves/aszfaltos utak, azok szinten “vessels”. HIHETETLEN, AMIT EZEK KIAGYALTAK, HOGY ELLOPJAK AZ EMBEREK VAGYONAT ES “SWEAT EQUITIES”!


Amikor az Amerikaiak raktak a ket atom*om*akat a gepekre (ez filmre lett veve), az amerikai “POST MASTER GENERAL” nyalja es raragasztja a BELYEGEKET az atom*om*ombakra, a kamera fele fordul, mosolyog es mondja, hogy kitolti a “Bills of Lading”-et, hogy LEGALIS legyen. Az “Amerikai Eggyesult Allamok” NEM VITTE ES DOBTA AZOKAT AZ ATOM *OM*AKAT JAPANRA, HANEM A POSTA! “DELIVER THE CARGO”! “CARGO”!


Amikor a Japanok megtamadtak Perl Harbort, a *om*akon belyegek voltak. Csak katonai epuletek, jarmuvek, hajok voltak megsemmisitve vagy lerombolva.

Az “AMERIKAI EGGYESULT ALLAMOK” (VIGYAZNI KELL MERT ENNEK TOBB VARIACIOJA VAN). MA CSAK “US”-NAK HIVJAK AMI NEM UGYANAZ. A masodik vilag haboru idejen a “UNITED STATES OF AMERICA” ceg az “INTERNATIONAL BANKRUPTCY”-BAN VOLT. Aki vagy ami ebben van azt nem lehet megtamadni es az sem tamadhat meg senkit. Ezert volt lehetetlen hogy a “UNITED STATES OF AMERICA” DOBJA LE AZ ATOM *OM*AKAT JAPANRA. A “POST OFFICE” TETTE!


Minden “INTERNATIONAL BANKRUPTCY” HETVEN EVIG TART. MINDEN ORSZAGOS “BANKRUPTCY” HET EVIG TART. Valahogy ki kene talalni hogy, hogy all Magyarorszag. Ha Magyarorszag most nincs “INTERNATIONAL BANKRUPTCY”-ban, es SENKI SEM HOZZA NYILVANOSSAGRA HOGY MAGYAROROSZAGON MEGSZUNT AZ “INTERNATIONAL BANKRUPTCY”, AKKOR EZEK A SZEMETEK FEL FOGJAK UJITANI MEGINT AZ “INTERNATIONAL BANKRUPTCY”-T EGY MASIK HETVEN EVIG!!!!!!!!!!!!

EZ KIMONDHATATLANUL FONTOS A MAGYAROKRA!!!! SENKI, DE SENKI SEM FOGJA NYILTAN MONDANI HOGYHA MAGYARORSZAG NINCS “INTERNATIONAL BANKRUPTCY”-BAN ES HOGY MIT KELL CSINALNI!!!!!!! A MAGYAROKNAK KELL EZT MEGTENNI, DE HA LEFIZETETT MAGYAROK VANNAK, AZOK NEM FOGJAK MAGYARORSZAGOT MEGMENTENI!!!!!!


Had mondjam el mi tortent Amerikaban.

1999 December 31-en ejfelkor az Amerikai Eggyesult Allamok megszunt “INTERNATIONAL BANKRUPTCY”-ban letezni. Amikor ez tortent a “President”-nek UTASITANIA KELLETT VOLNA A “CONGRESS”-T HOGY AZ “INTERNATIONAL BANKRUPTCY”-nak vege. A “President” ezt nem tette meg, es “CONGRESS” sem tehetett semmit. Jelenleg, ide oda dobalodznak, hajlonganak, le fel,mint a yoyo. Akik tudnak az “INTERNATIONAL BANKRUPTCY”-rol, azok nem dumalnak mert titkok jol fizetnek. Egy lancot kell kovetni es ha nincs kovetve, akkor minden a regi lessz….habar...lehet hogy egy kicsit mas. Ki tudja. Ez egy masik tema.


A Japanoknak van egy kovetelese az Amerikaiaktol. Otven millio dollar minden Japanra aki elvesztette az eletet Hiroshimaban es Nagaszakiban. A problema az az, hogy az Amerikaiaknak SEMMI KOZUK SINCS HOZZA. SVAJC! A “UNIVERSAL POSTAL UNION” A TETTES!

Hanyan tudjak, hogy minden bejarohely Svajcba be van aknazva, hogyha valaki megakarja hoditani Svajcot, minden bejaratot lerombolnak. FELNEK.


Csakis “POST MASTER GENERALS” KEPEI LEHETNEK A BELYEGEKEN ES ARANY “COIN”-ON. AKINEK A KEPE A PENZEN VAN, AZOK SZINTEN “POST MASTER GENERALS” VOLTAK, VAGY LEGALABB LEVEL HORDOZOK, MINT LINCOLN IS AZ VOLT.


Benjamin Franklin volt az elso amerikai es kanadai “POST MASTER GENERAL”. O szinten ugyved volt (mint a legtobb szemet, csurhe disznok) sot egy HARMAS kem. Francia volt aki eggyezmenyt kotott az angol kirallyal hogy visszahozza Amerikat Angliaba. Jopofaskodott minden oldalra, a rohadekja.


MINDEN ami korulottunk van az a tengerhez kapcsolodik. Ket fajta tengeri “Jurisdictions” vannak. Az eggyik az “Maritime”, a masik pedig “Admiralty”. A KETTO NEM UGYANAZ!!!! SOK MINDENKI FELRE VAN VEZETVE ES AZT HISZIK HOGY A KETTO AZ UGYANAZ! NEM!


“Maritime” az eggyezmenyek “CONTRACTS”. Ez az ami jo, ha jol van csinalva.

“Admiralty” az “csinald amit mondok vagy meghalsz” vagyis “DICTATORSHIP”. Ez nem valami jo.


Az angol nyelvben vannak szavak amik elaruljak az IGAZI jelentesuket a szavaknak.

Peldaul

DICTATORSHIP

COMPANIONSHIP

CENSORSHIP

CITIZENSHIP

TOWNSHIP

A feletti szavakban a “SHIP” szo van, aminek NAGYON NAGY JELENTOSSEGE VAN, DE SZINTE SENKI SEM TUDJA.

A “ship” szo hajot jelent Magyarul.


Ezeknek itt, minden “Maritime”.

A “ship” szot helyettesiteni lehet a “vessel” szoval.

MINDEN ami korulottunk van az “vessels” tobbes szamban, SOT meg mi emberek is, a mi testunk is, szinten “vessels”.

MINDEN BIROSAGI EPULET “VESSELS ON DRY DOCK”.

MINDEN PAPIR, MINDEN, MINDEN “VESSELS” ES AMI A PAPIRON VAN IRVA, A SZAVAK, AZOK JELENTESE A “CARGO OF THAT VESSEL”, A RAKOMANY.


Amikor en kaptam bizonyitvanyokat Magyarorszagon, minden oldalon volt egy BELYEG, keresztul irva az illeto autogramjaval (ha ez magyar szo) “Autograph”.


Eggy “signature” vagy “autograph” az egy nezopont (opinion)

Ketto “signature” vagy “autograph” az “certification”

Harom “signature” vagy “autograph” az “authority”

Negy “signature” vagy “autograph” az “class action”

Minden penzen lathato KET “signatures”. A penz “certified”. Azt tudjuk hogy valojaban amit penznek hivnak az nem penz.


Amikor ket vonas lathato a penz embleman mint a dollaron is ket vonas van az “S” betun keresztul, annak a penznek aragy fedezete van. Ha csak egy vonas van, annak nincs arany fedezete. A dollar emblema az az “U” es az “S” betukbol szarmazik egymas tetejen, amik a posta zsakokra voltak pecsetelve, amikben a levelek voltak. Kesobb eltoroltek az also reszet az “U” betunek es csak ket vonas lett. Az egy dollarnak ezust fedezete van grammban.


“Maritime” torveny, hogy minden “vessel” azonositva legyen. Amik azonositjak a “vessels” azok a ZASZLOK.

Ami fizeti a “Bills of Ladings”-eket azon a “vessel”-en, azok a POSTA BELYEGEK. A POSTA BELYEGEK, AZOK SZINTEN “BANK NOTES”! MINDEN BELYEGET LE KELL “CANCEL THE STAMP” A BELYEGZOVEL, VAGY A KEZI AUTOGRAMMAR RAIRASSAL A BELYEGRE. A SZO “SIGNATURE” az “SIMULATING NATURE”-T JELENT, AMI NEM VALOSAG. “AUTOGRAPH” AZ AMI VALOSAG.


HA A “VESSEL”-EN NINCS ZASZLO AZ NYITVA VAN “MARITIME SALVAGE OPERATION”-nak AMI AZT JELENTI, HOGY BARKI MEGSZEREZHETI AZT A “VESSEL”-T. INGYEN. MINDEN “OFFICIAL” DOKUMENTON ZASZLO ES BELYEG KELL HOGY LEGYEN, KULONBEN AZ A DOKUMENT NEM ERVENYES. VANNAK KIVETELES ESETEK, DE AKKOR VALAMI MAS KELL HOGY MUTASA A “JURISDICTION” A “VESSEL”-EN.


Itt a Nyugaton, amikor egy ujszulott jon a vilagra, negyven ot nap utan TITOKBAN kitoltenek egy “MARITIME SALVAGE FORM” az ujszulott nevere. Ez azt jelenti, hogy az ujszulott “failed to claim his/her life” es a szulok sem tettek, (NEM TUDTAK) ezert az ujszulott az allam tulajdona lett. Csak az a problema, hogy ezt NEM MONDJAK MEG A SZULOKNEK. Cserebe, az ujszulott gyermekert, az allam ad a szuloknek egy “Szuletesi Anyakonyvi Kivonatot”. Szuletestol halalig, az emberek az allamok tulajdonai ES NEM IS TUDJAK.


Tisztelettel

Szell Andras


Hozzászólások

1509 #1 togan
- 2020-04-03 21:14
Akkor nincsen is Free on Board? Vagy csak 1-eseknek? Vagy csak 2-eseknek? Vagy a kivételeseknek?
Akkor kik is azok a "rabszolgatartók " ? Áldás!
137 #2 balu
- 2020-04-03 22:06
Ilyen cikkekhez azért illene valami megbízható (mi az?) és ellenőrizhető forrást mellékelni.
267 #3 Perle
- 2020-04-03 23:14
Bandi bá jól megviccelt bennünket. Gondolom, 2 napja adta fel a tanulmányát..

Abban igaza van, hogy bárki megszerezheti a vesselt. Ezzel élnek vissza a szomáliai kalózok is. Igaz,egyikükön sincs postás egyenruha, sőt kétszer sem csengetnek. Sietve megtámadják a kiszemelt hajót, és saját zászlajuk alatt furikázzák az árut tovább.:D
88 #4 Asumhari
- 2020-04-03 23:27
Ez nagyon a UCC-re hajaz.
684 #5 atacama
- 2020-04-03 23:38
Arra,arra ez UCC. pont az itteni horda ne tudna róla vagy maradna ki belőle?
2 #6 gerry
- 2020-04-04 00:13
Lehet, hogy jót akar ez az András.

De valahol nem áll össze amit ír.

"Itt a Nyugaton, amikor egy ujszulott jon a vilagra, negyven ot nap utan TITOKBAN kitoltenek egy “MARITIME SALVAGE FORM” az ujszulott nevere..."

Gondolom neki a Nyugat - az USA! - Az jó mert én sose éreztem azt, hogy Svájc ... vagy mondjuk Deutschland, France ... stb "nyugat" lenne.

A másik - "Szeretnem hangsulyozni megint, hogy az en magyar nyelv tudasom megragadt az 1981-es evben" ... erre mit is kell mondani? Megragadt az "en nem beszelni magyar" szinten.

A kérdésem az lenne, hogy 1981-ben hány éves volt András? Túl fiatal azért nem, mert egy szappanosdobozba épített - tegyük fel - középhullámú zavarót nem épít meg egy 10 éves gyerek ... kivéve ha nem annyi... de akkor nagyon erõs lehet az igazi ÁMERIKAI ENGLISH ... ha ennyire el tudja nyomni a magyar nyelvet - amibe egykor beleszületett.


Ha jól emlékszem akkor 1981, julius végén léptem át a svájci határt... befelé.

Egész büszke vagyok magamra... ennyire nem ragadtam meg magyar nyelvtudásban.

YESSSSS! Keepfargo se ragadt meg. Enid se... na jó, õ még fiatal csitri, pláne '81-ben... ha akkor ragadt volna meg magyar nyelvtudásban ... talán sírni is nyugatiul jelezte volna, hogy nedves a pelenka.

De valami mást is látok ebben a megragadt nyelvtudásban - és ahogy látom ez Perlének is felmerülhetett a tudatalattijában:

A mondatszerkesztés valahogy nem MADE IN USA, A szórend se az. A "nem tudni helyes magyart irni" - néhol elfelejtõdik... máskor pedig ahogy esik úgy puffan stílusban olvasható mondatokat kreál.

"Barmennyire hihetetlennek tunik vagy hangzik, a posta “Post Office”, “UNIVERSAL POSTAL UNION” uralja az osszes hadsereget is ami a foldon van. Minden katonai jarmu, minden tank, minden repulo, minden raketa, minden golyo, a POSTA TULAJDONA."
"Amikor a Japanok megtamadtak Perl Harbort, a bombakon belyegek voltak. Csak katonai epuletek, jarmuvek, hajok voltak megsemmisitve vagy lerombolva."
"A Japanoknak van egy kovetelese az Amerikaiaktol. Otven millio dollar minden Japanra aki elvesztette az eletet Hiroshimaban es Nagaszakiban. A problema az az, hogy az Amerikaiaknak SEMMI KOZUK SINCS HOZZA."


...érdekes. Egész szépen megfogalmazott összetett mondatok!

Azért megtudtam valamit. SVÁJC A TETTES. A HÁBORÚS BÜNÖS. AZ ÖRDÖG MAGA. Szegény amerikára csak ráfogják.

De egyszer minden titok kiderül!!!

Szell András - jött, látott és én megvilágosodtam végre.

Azért jó, hogy a "nyugat" itt svájcban nem az a nyugat ami ott a messzi távolban.

........................
De biztos jót akar messzire ment hazánkfia - és persze jók lehetnek az informátorai is... a nyelvtudásáról nem is beszélve... két nyelven is beszél... félre.

(na de ne kötözködjek már megint... olyanokat bántok, akik jót akarnak nekünk, nekem... azoknak "AKIK AKARNAK VALODI TUDAST, NEM A BAROMSAGOKAT AMIT TANITANAK AZ EMBEREKNEK." )
137 #7 balu
- 2020-04-04 07:18
Asumhari, atacama,
vazze, amikor az éjjel még lefequés előtt ideböktem azt az egy nem túl bővített mondatom, pont ez jutott eszembe: olyan, mint az UCC.

Egy titkos háttérszerződés, ami szerint minden és mindenki valaki más, gondolom a Gonosz Háttérerő tulajdona. Mivel pedig mi már tudjuk az igazságot, kötelességünk, hogy felvegyük a harcot. Csoportokba kell tömörülnünk, megrágnuk a dolgot, jó sokat beszélni róla és előadásokat tartani meg videókat csinálni olcsó grafikával, ami az alulról jövő kezdeményezések jele. Ezután bíróságra megyünk, ahol jól lehull a lepel és a gonosz illuminátusok pironkodva feladják terveiket.

Na megyek is kertet ásni.
137 #8 balu
- 2020-04-04 07:32
Gerry,

ha munkahipotézisként elismerjük, hogy a Föld kábé golyó alakú és mi a külső felszínén élünk, akkor a felszín egyik pontja egy másik pont számára tkp. mindig nyugat. Meg kelet is. Sőt észak meg dél is. Amerikából nézve te inkább kelet vagy. Lehet, hogy így lenne pontosabb: Svejc Nyújorkból nézve 63% kelet, 37% nyugat. Tetraéderen ez sokkal bonyolultabb lenne, de ebbe most nem megyek bele, mert valagba rúg az illuminati, hogy kikotyogtam (tudod, a szemes piramis).
2 #9 gerry
- 2020-04-04 08:53
balu - a Tetraéder nem pontos, a Dodekaeder alap adja ki az igazi helyzetmeghatározást!

Azt ugye tudjuk, "Ha a föld Isten kalapja, Magyarország a bokréta rajta,..." Svájc Keletet 's Nyugatot két karjában tartja, az USA, pont a segglyukat takarja... - vagy valahogy így - azaz Hazánk a kalap tetején virul, Svájc a peremen perdül és fordul, USA a mélyben, alul, sötétbe borul.

Az legjobb helymeghatározást a Rhombenikosidodekaeder segítségével kaphatnánk meg, de abból - amikor megszünt a rongylabda használata,- focilabdát készítettek és most mindenki rugdossa,... szóval Dodekaeder!s_hihi

az Illiminált urak pedig le vannak ... kezdve Rokka Ferivel (eredetileg, csak nevet változtatott 2 éves korában.)
1648 #10 Avian
- 2020-04-04 12:41
Balu :)
Nyugodtan felvehetjük a harcot..azt irja minden fegyver golyó stb a Posta tulajdona..szólni kék Imrének hogy igazitsa be már a csoportot oszt adjunk nekik..munició böven hiszen az ővé az ő tulajdona, ő meg eleve katona oszt jónapot!
s_hihi
2027 #11 ember1
- 2020-04-04 14:00
Na, akkor... errol volna itt szó:
https://dwmlc.com/
videóban: https://www.youtu...r/horisize
1648 #12 Avian
- 2020-04-04 14:39
MAGYAR nyelvhez: Magyar "gondolatok" jellemzöinek sifirizását mutatja be..hogyan irjanak majd másoknak nem értelmezhető szövegeket . https://dwmlc.com...category=3

35 éven át foglalkoztam § kal az is meredek volt föleg az euba lépésünk után az is sokkal, de ez kimondottan bürokratikus...Van egy csapat akik csak ilyen agyalásokat tudnak kitalálni...totál félelmeik miatt!
.
2027 #13 ember1
- 2020-04-04 15:02
Matematikai alapra épített nyelv. Ki akarták iktatni a bürokratikus hazugságokat vele. Ha hazudsz, látja az A.I. mert egyenletre bontva és visszaellenőrizve helytelen lesz.
137 #14 balu
- 2020-04-05 00:49
ember1
oké, értem. Anno Gödel foglalkozott hasonlókkal aztán a Gödel-tétel lett a vége (https://hu.wikipe...%C3%A9tele). A nyelv nem matematikai elven alakult ki és szerintem nem is úgy működik, mert legalább annyi helyet hagy az individuális kifejezésmódnak, intuíciónak, érzelmi töltésnek, szóvicceknek stb. Nem foglak azzal bódítani, hogy nekiálltam ezt a formállogikai (ráadásul angol) szöveget olvasni, ill. a (6+ órás) előadásokat hallgatni és értelmezni. Csak ha végig akarod vinni amit ez a mókus mond, akkor azt kéne feltételezni, hogy egy dolog csakis egyetlen módon mondható el tökéletesen. Satöbbi... na szerintem a nyelv nem így működik, sokkal "organikusabb" és nem is önmagában használatos, hanem hallgatással, képekkel, hanghordozással, mimikával stb. egybekötve, amiknek önmagukban is jelentésük vagy jelentésmódosító hatásuk van.
Ha az elméleti alapokon el is filózhatnánk, azt már végképp nem látom, hogy gyakorlati szinten mire lehetne használni ezt a kvantumnyelvet. Tegyük fel, hogy működne, de mivel kettőn áll a vásár, az ellenfélnek is ezt kéne alkalmaznia - de nem fogja.
2027 #15 ember1
- 2020-04-05 08:28
balu
javítod ha tévedek: "értem."; "Nem foglak azzal bódítani, hogy nekiálltam ezt a formállogikai (ráadásul angol) szöveget olvasni, ill. a (6+ órás) előadásokat hallgatni és értelmezni." ; "na szerintem a nyelv nem így működik" ; "azt már végképp nem látom, hogy gyakorlati szinten mire lehetne használni ezt a kvantumnyelvet". Ezt láttam a kommentárodban. A Gödel-tételről eddig nem hallottam, köszönöm hogy rámutattál.
137 #16 balu
- 2020-04-05 09:20
ember1,
olvass lécci a sorok közt és értelmezd is lécci, hogy "szerintem a nyelv nem így működik". Mi sem így használjuk, most sem. Látom érdemben nem akarsz vitát nyitni arról, hogy egyrészt természetes-e egy mesterségfes formállogikán alapuló nyelv használata, tényleg ez-e a nyelv feladata, vagy netalántán a jogi sóderelésre - aminek TÉNYLEG a csűrés-csavarás, kiskapuk, homályos formulációk kiaknázása a lényege - ezt kéne használni (miáltal teljesen el is szakadna az átlagember által használt nyelvtől - miáltal pedig teljesen egy csak ezzel foglalkozó skizofrén brigád kezébe kerülne). Ennek fényében pedig szerinted van-e értelme egy ilyen nyelvet bevezetni. Az eszperantó is nagy divat volt anno, mégsem vert gyökeret - mert mesterséges.

A hozzállásom az volt és most is az, hogy a linked érdekesnek találtam, belenéztem, egy gyorscsekkolás (amiben nemcsak szövegértelmezés volt, hanem a honlap dizájnjának, áttekinthetőségének, a többi topic témájának gyorsértékelése, rákeresés a többször felbukkanó Miller-re stb.) után úgy találtam, hogy az oldal alapvető missziójával nem tudok egyetérteni, így aztán bocsáss meg, de 300 oldalnyi angol jogi szövegek olvasgatását és 6-8 órás előadások hallgatását a magam számára nem érzem fontosnak. Ezzel a legtöbb ember így van itt, szerintem sokan belenéztek, aztán úgy hagyták (csak én ezt meg is írtam). Ha te átrágtad a témát és szívügyed, foglald össze érthetően és röviden, egy saját summázással, hogy szerinted ez a "klub" számára mennyiben és miért lehet fontos. Ez részemről tiszta pragmatizmus.

Gödel-tétel: nem vagyok matematikus, a Gödel-tételt sem "eredetiben" olvastam, hanem Roger Penrose: A császár új elméje c. könyvében. A könyv tkp. annak a kérdésnek ment neki, hogy lehetséges-e mesterséges intelligenciát alkotni és Penrose sok matematikai és fizikai példa és elmélet alapján (Schrödinger macskája, káosz elmélet, Gödel stb.) jut el oda, hogy nem. Mégpedig azért, mert a világ - és ezt az említett fizikai és matematikai elméletek BIZONYÍTJÁK - tisztán logikailag NEM LEÍRHATÓ. Mindig tartalmaz előre ki nem számítható elemet, nem lineáris. Alapvetően ez a gondom a teáltalad idelinkelt kvantumnyelvvel is. Ennek a filozófiai oldaláról trécselhetünk, de tényleg ne várd el tőlem, hogy most egy hetet azzal töltsek, hogy angol nyelvű matematikai-logikai-jogi előadásokat hallgatok, miközben már az alaptételével sem értek egyet. Inkább Tóth Zoltán József, Pap Gábor vagy Posta Imi előadásait, ezer és egyedszerre is.
2027 #17 ember1
- 2020-04-05 10:33
balu,
Nem kívánok sorok közt kommunikálni.
A nyelv kommunikációra, adat/információ átadásra/cserére való, jelenleg ennek a korában vagyunk, mondják ezt mindazok akik vezető szerepben vannak. Az információ tisztasága a félreértések elkerüléséhez elengedhetetlen. Minden kimondott vagy leírt szó adatot hordoz ami az emberek között térben "közlekedik", tehát amikor mi beszélgetünk információkkal kereskedünk egymás közt. U.C.C. kereskedelmi szabályok. Jelenleg nem tudok jobban rámutatni, újra kell tanulnunk a nyelvünket, mert a "történelem" során olyan szándékos károkozás, nyelvkicsavarás, jelentésüktől való megfosztás történt módszeresen, ami ellehetetleníti a kommunikáció eredeti funkcióját, ez talán már érezhető is, nem csak érthető az idejáró olvasóknak. Ezért van az, hogy nem érdemes csak úgy hatalmat adni a népnek, mert nem tudjuk mi a feladatunk, mit akarunk, kik vagyunk, még megfelelően kommunikálni sem tudunk.
137 #18 balu
- 2020-04-05 12:28
ember1,

ha nem akarsz a sorok közt kommunikálni, akkor egy nagyon erős eszköztől fosztod meg magad, amit rajtad kívül mindenki más használ és használni is fog. Mellesleg meg szerintem nem is lehetséges - neked sem. Újra kell tanulnunk a nyelvünket, de nem egy újat megtanulni helyette - hanem pont, ahogy te is írtad: a RÉGIT KELL ÚJRATANULNI, a metakommunikációjával együtt. Bogár Laci bá se hagyná ki soha, hogy nincs meg a világ leírására szolgáló közlési rendszer sem, így aztán meg se tudjuk nevezni a bajt. Azzal én teljesen egyet tudok veled érteni, hogy a nyelv részben direkt, részben "magától" lesilányult, csak nem hiszem, hogy egy újabb mesterséges nyelv rá a megoldás.

Az egész mai jogi - és egyéb - nyelvezeti katyvasz (elvileg) azért alakult ki, mert egyre precízebben és precízebben akarták beskatulyázni és körbeírni az egyes eseteket, szóval pont egy egzakt leírás és kategorizálás VÁGYA vezetett a mai káoszhoz... Ami nagyon sokat elárul a rendszerről (a Teremtésről) és annak organikus és "nem-derékszögű" működéséről úgy általában is. Tkp. valami ilyesmiért kanyarodtam Penrose felé. Így retrospektíve már látom, hogy van néhány, nem sok könyv az életemben, amelyek alapvetően határozták meg a mai gondolkodásom és nyitottak meg ajtókat - ez a Penrose könyv nekem ilyen, mindenkinek ajánlom, neked meg szerintem pláne be fog jönni. Ha meg a logika kvintesszincájára vágysz, vedd elő René Guénont (aki amúgy tanult szakmája szerint matematikus volt), pl. A kereszt szimbolikáját.

Ezt a te - szerintem - túlracionalizált és üzleti elvű hozzáállásod se tudom osztani, de különbözőek vagyunk. Az emberek közti kommunikációt nem "kereskedésnek" látom, hanem inkább egy folyónak, vagy valami ilyesminek. Az meg nekem már szinte a "vicces" kategóriába tartozik, hogy ugyanakkor meg az UCC-vel érvelsz, ami semmi más, csak egy internetről elcsípett SZÓ. Hát ha a tökéletesen logikus kvantumnyelved keretét ilyen szavakkal fogod kitölteni, akkor garantált, hogy újabb katyvasz lesz a vége. Mindezt nem buzerálásnak vagy sértegetésnek, hanem építő jellegű kritikának és filozófiai vitának szántam, így vedd lécci.
267 #19 Perle
- 2020-04-07 22:57
Baluhoz kapcsolódva: " Újra kell tanulnunk a nyelvünket"

Úgy beszéljen ma ki-ki magyarul,
Mintha imádkozna,
Mintha aranyat, tömjént, myrrhát hozna!

– Reményik Sándor: Ige[1]

Felesleges ragozni a fenti( András bá) levelét. Valami azt súgja, hogy az UCC napokig tartó vitatgatása miatt dobta be ezt közénk ezt a témát. Azt goldolta, hogy ezen is elrágódunk napokig, és észre sem vesszük, hogy a " bűnös hivatal" neve, amelyik szerinte ural mindent a világon, azonos imre vezeték nevével.
Még azt sem zárom ki, hogy a szerző kettős" álompolgárságú" újmagyar, mert 1981 óta nem lehet ennyire elfelejteni az anyanyelvet. Sőt megtanulni sem teljesen tökéletesen.
Neki küldöm a versidézetet, de nem csak neki, mindegyikünknek.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.38 másodperc
4,602,607 egyedi látogató