Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ausztráliából minden külföldinek távoznia kell, több mint kétmillió embert érint

KülföldÓ, ez csak a kezdet. Előbb felperzselték a brit-zsidó korona-gyarmatot, most meg koronavírus, de ez lesz mindenhol. Mindenki húzhat a "pi-csába", a zsidók is Palesztinából és a többi, és a többi, ahogy megmondtam. Az ausztrál kormány arra kér minden külföldit - több mint kétmillió embert -, hogy a lehető leggyorsabban hagyja el az országot, miután az új koronavírus világjárványa miatt jelentős gazdasági visszaesés és munkanélküliség várható ott is.

A kérés az ideiglenes vízummal rendelkezőkre - diákokra, vendégmunkásokra és turistákra is - vonatkozik, az állandó letelepedett státusszal rendelkezőkre nem. "A külföldiek nagy hasznot hajtanak az ausztrál gazdaságnak és mindennapi életünknek,

de nyomatékosan arra kérjük az ideiglenes vízummal itt-tartózkodókat, akik önerőből nem tudják fenntartani magukat a következő fél évben, hogy minél hamarabb térjenek haza"

- közölte szombaton Alan Tudge, a bevándorlási ügyek ügyvezető minisztere.

A miniszter szerint körülbelül 203 ezer turista és 118 ezer idénymunkás van az országban. Utóbbiak szabadságuk alatt általában hátizsákkal járják az országot, és legálisan itt-ott munkát vállalnak.

Idénymunkás csak abban az esetben maradhat az országban, ha bizonyos szektorok valamelyikében vállal munkát, köztük az egészségügyi ellátásban, idős-, fogyatékos- vagy gyerekgondozásban, a mezőgazdaságban vagy az élelmiszer-feldolgozásban. "De ha közülük is bárki nem biztos abban, hogy fent tudja tartani magát a következő fél évben, akkor utazzon haza" - szögezte le a miniszter közleményében.

A járvány miatti korlátozások következtében az idénymunkások is nehéz helyzetbe kerültek Ausztráliában, erről tanúskodik panaszáradatuk - jegyezte meg a dpa hírügynökség.

E pillanatban 565 ezer külföldi diák tanul az országban, ők 32,4 milliárd ausztrál dollárral (6577 milliárd forint) gyarapítják az ausztrál gazdaságot, ami azt jelenti, hogy ez a harmadik legjelentősebb exportszektor a vas- és szénkivitel után, ráadásul a külföldi diákok 250 ezer embernek adnak munkát.

A kormány őket nem kéri távozásra, ha továbbra is fent tudják tartani magukat önerőből vagy olyan munkából, amelyet az említett területek valamelyikén vállalnak.

Mehreen Faruqi, a zöldek egyik szenátora bírálta a kormányt a külföldi diákokkal szembeni politikája miatt. "Több száz külföldi diák keresett meg engem az utóbbi napokban, és panaszkodott nehézségeire. Most pedig a kormány ki is jelenti, hogy a kisujját sem mozdítja meg azokért, akik tandíjuk befizetésével és munkájukkal hozzájárulnak az ország gazdaságához" - közölte a szenátor.

atv.hu/MTI
Link

Hozzászólások

88 #1 Asumhari
- 2020-04-05 01:37
Fogorvosi ügyem kapcsolódik ehhez.
Fogorvosnőm egy nappal azelőtt utazott Ausztráliába a kint tanuló fiához, mikor ki lett hirdetve, hogy egészségügyi dolgozó csak engedéllyel hagyhatja el az országot.
Úgy tűnik, hogy most már nem csak látogatja a fiút, hanem haza is kell hoznia, ami nem is lesz olyan könnyű, hiszen nem járnak a repülők és nem járnak a hajók sem.
Minden esetre én itt maradtam befejezetlenül..... "korona" nélkül.
Így számomra a "szájkosár" viselése szinte előny.
267 #2 Perle
- 2020-04-05 18:24
Brazíliában stadiont alakítanák át tábori kórházzá
https://www.press...ronavirus-

Mindig is sejtettem, hogy a mi új stadionjaink is jók lesznek még valamire. Mert szeretjük a focit.s_nezem
1648 #3 Avian
- 2020-04-06 14:49
Assumhari tavaj pont 1 éve a protkókészitö dokim elment menetközben németbe..jött egy Jusuff az meg azt mondta másikat kell mert ez elvan rontva..hagytam a francba ugyhogy nincs fogam de harapósabb vagyok mint elötte...Állitólag azóta Jusuff is elment...gondolom végzös fogászok voltak rezidensek vagy mi...
Még jó hogy a magyarnak nem engedtem meg az alsó hidat leszedni pedig nagyon akarta..itt lennék igy: s_hihi Pont ennyi maradt volna s_hee

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
4,461,836 egyedi látogató