Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Felrobbant egy feketehimlőt és ebolát raktározó orosz labor

TanácsadásCsak semmi pálinka, a vodka ezt is megoldja. Nyugi, most az ebola és a himlő keresztezéséből a "himola" szabadul ki! Vagy csak kacsa. Gázrobbanás volt egy oroszországi laboratóriumban, ahol többek közt a fekete himlő és az ebolavírus mintáit is tárolják, írja a Guardian orosz forrásokra hivatkozva.

A robbanást tűz követte, a Szibériában, Koltsovo városában lévő, Vector néven ismert állami kutatóintézetben. Az épületben régen a szovjetek biológiai fegyverekkel kísérleteztek, ma ez Oroszország egyik legjelentősebb betegségkutató központja.

Az egyik munkás harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a robbanást követően, ami az épület ablakait is kitörte. A harminc négyzetméteren tomboló lángokat végül sikerült eloltani.

A hatóságok szerint biológiailag veszélyes anyag nem volt abban a szobában, ahol tűz ütött ki, és az épület sem károsodott jelentősen.

A fekete himlő vírust csak két helyen tárolják a Földön: a Vectorban és egy atlantai kutatóintézetben.

2004-ben egy kutató életét vesztette a laboratóriumban, miután véletlenül egy ebolavírust hordozó tűvel szúrta meg magát.
Link

Hozzászólások

72 #1 Palimadar
- 2020-04-13 18:38
Még mielőtt azt hiszi valaki (nem kattint rá a linkre), jön egy újabb vírus járvány ezáltal, ez már 2019 9-dik havában volt.
1971 #2 jkr
- 2020-04-13 18:42
684 #3 atacama
- 2020-04-13 19:11
szép kis misung-keverék.. be is kajáltuk szépen!!!
80 #4 monguzking
- 2020-04-13 19:14
utobbi idöben rengeteg cikk szolt arrol hogy olvado,felmelegedö idöjárás miatt ragályos betegségekben elhunytak kifognak olvadni jges talajbol s hatalmas járványok törnek ki majd--én ezt baromságnak tartom mert emberi génkészlet több mint 80 % virusokbol áll igy minden régi virus megtalálhato gén s virus bankunkban igy szervezett tud védekezni bármilyen régi virus ellen......azzal kell foglalkozni hogy immunrendszerünk miért van a béka segge alatt...
245 #5 hamu
- 2020-04-13 19:41
hát, úgy tűnik, megjött a második hullám.

Elnéztem. Ez egy régi hír. Fél éves. De akkor miért hír?
267 #6 Perle
- 2020-04-13 20:14
Itt egy szuper tanulmány a biológiai fegyverekről, az azokkal elkövethető fenyegetésről. Így már érthető, hogy miért van katonai vezetés a kórházak élén. igen érdekes az 53. oldalon lévő táblázat. Felsorolja, hogy milyen eszközökkel juthat be kórkázakba veszélyes írus, baktérium.

Közben Kínából milliószám érkeznek be az eszközök, melyet osztogatnak szét különféle egészségügyi intézményekbe, rendvédelmi szervekhez, stb.
Vajon bevizsgáltak-e már ezekből egyetlen darabot, mielőtt azok a rendeltetési helyre kerülnek????.

https://www.uni-n...robert.pdf
72 #7 Palimadar
- 2020-04-13 20:35
Hamu, nyugi! Mint írtam, 7 hónapja történt még a korona elött. Kattints rá a linkre is, és nézd meg mikor íródott a cikk.
267 #8 Perle
- 2020-04-13 20:51
Az atlantai labor sem sokkal különb. Ott is előfordultak durva híbák:
https://eu.usatod.../20878521/
245 #9 hamu
- 2020-04-13 22:18
Perle, erre mondom, hogy az indiánokat takarókkal irtották ki. Minket meg szájmaszkkal?
1648 #10 Avian
- 2020-04-14 14:05
Monguz az 50--60 években 1 tál ételtöl jóllaktál és napi 2-max 3 volt csak..a mostanit hiáb tömi az ember nincs vitamin és energia benne a szénhidrát se a régi tésztaféle . Nem a sjaát buza vagy elbaxott a buza is ahogy a makói hagyma és az alföldi krumpli...a husok meg táőpon nöttek nem legelön. ennyi ezért nincs a szervezeteknek ellenállása!
Iskolából milyen sokat kivittek segiteni a tzknek! Na akkor még azokból lehetett jó ételeket fözni.
4 #11 Posta Imre
- 2020-04-14 20:17
Az öreg is jól odabaxott! Most akartam perelni Kínát a veszteségekért, pszichés károkozásért és a sok sok rettentő halálért és a többi és a többi ami még eztán lesz.


Lavrov: Megengedhetetlen Kínát hibáztatni a világjárvány miatt

Megengedhetetlen Kínát elmarasztalni a Covid-19-világjárvány miatt - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter keddi nemzetközi online sajtótájékoztatóján.

"Amikor azt halljuk, hogy valaki arról elmélkedik: Kínának meg kell fizetnie mindenkinek, mert a fertőzés állítólag azért jelent meg, mert valakik valakiket nem tájékoztattak. Tudják, ez túllép az illendőség minden határán" - fogalmazott Lavrov.

Az orosz diplomácia vezetője ezzel Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek arra a kijelentésére reagált, hogy a Covid-19 elterjesztőinek a világgazdaság helyreállítását követően felelniük kell majd.

Lavrov óvott a koronavírus elleni küzdelem átpolitizálásától, ehelyett nemzetközi összefogást sürgetett. A tárcavezető az amerikai bírálatokkal szemben védelmébe vette az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), amely, mint mondta, az ENSZ Közgyűlésének vonatkozó, egyhangúan megszavazott nyilatkozata és a G20-csoport március 26-i rendkívüli tanácskozása konszenzussal elfogadott záródokumentuma szerint is hatékonyan működik.

Rámutatott emellett, hogy az Egyesült Államok, mint a WHO költségvetésének legnagyobb befizetője, prioritást élvez abban, hogy a saját állampolgárait helyeztesse el a szervezet kulcspozícióiban. Hozzátette ugyanakkor, hogy a járvány után felül kell majd vizsgálni több nemzetközi testület tevékenységét.

Kifejezte Oroszország készségét arra, hogy újabb igény jelentkezése esetén ismét egészségügyi védőfelszerelést és orvosi műszereket küldjön az Egyesült Államokba. Elmondta: a két ország elnökeinek telefonos tanácskozásai során Donald Trump közölte Vlagyimir Putyinnal, hogy ő is kész lesz a védekezéshez szükséges eszközöket küldeni Oroszországba, ha ezt az amerikai gyártási kapacitások lehetővé teszik majd.

Lavrov leszögezte, hogy Moszkva nem fogja a Covid-19 járványra hivatkozva kérni az EU-tól az ellene a Krím elcsatolása és az ukrajnai beavatkozás miatt 2014 óta bevezetett gazdasági büntetőintézkedések eltörlését. Mint mondta, ha az unió megérti, hogy kimerítette a korlátozó intézkedésekben rejlő lehetőségeket, Oroszország készen áll majd a korlátozások kölcsönös eltörlésére.

Lavrov erkölcstelennek nevezte a világválság közepette, az ENSZ Biztonsági Tanácsának megkerülésével egyoldalúan érvényesített szankciókat. Bírálta az Egyesült Államokat, amiért hitelteleníteni igyekszik a kubai orvosok külföldi segítségnyújtását, emellett pedig akadályozta, hogy Jack Ma kínai milliárdos segélyszállítmánya eljusson a szigetországba, sőt azt is, hogy Havanna a védekezéshez szükséges eszközöket vásároljon.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szankciók Kuba mellett közvetlen kárt okoznak Venezuela, Irán, Észak-Korea és Szíria lakosságának is. Az orosz külügyminiszter a pavlovi reflexhez hasonlította az olaszországi orosz segítségnyújtás nyugati bírálatát. Emlékeztetett rá, hogy a támogatást maga Giuseppe Conte kormányfő kérte.

Sajnálkozását fejezte ki amiatt. hogy Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője azzal vádolta meg Moszkvát és Pekinget, hogy a saját geopolitikai pozícióik megerősítésére próbálják felhasználni az egészségügyi világválságot. Lavrov szerint ez a "mindenki magából indul ki" mondásból ismert hozzáállásra utal

Heiko Maas német külügyminiszternek egy, a tárgyalási készségét kinyilvánító sajtónyilatkozatára reagálva Lavrov közölte: bármikor kész fogadni német hivatali partnerét, és szavatolni a biztonságát.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamai vezetői között kedden tartott videokonferencián szintén azt hangoztatta, hogy a világjárvány ellen, amelynek leküzdése nemzetközi összefogás nélkül lehetetlen, rendkívüli intézkedésekre van szükség.

Lavrov egyébéként kijelentette: Oroszország nyitott arra, hogy a fegyverzetfejlesztések, egyebek között a hiperszonikus fegyverek ügyében tárgyalásokba bocsátkozzon az Egyesült Államokkal. Mint mondta, az egyeztetésbe be kell vonni a fegyverzetek világűrbeli telepítésének tilalmát, a nem nukleáris stratégiai fegyverek és a hadászati támadó fegyverek korlátozásáról megkötött START-3 egyezményt is.

MTI
https://hirtv.hu/...tt-2499110

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.95 másodperc
3,892,561 egyedi látogató