Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Stefano Montanari: Leblokkolják az egész világot, majd kötelezővé teszik a vakcinát

TanácsadásNa, itt van egy remek fordítás, mely megerősíti az összeesküvés-gyakorlatot, hogy ez a világ nem az a világ. Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2020-04-15 08:45
Koronavírus: az immunredszert is megtámadja, mint a HIV

COVID-19SARS-CoV-2T-sejtekT-limfocitákHIV

A T-sejtek az immunrendszer kommandósai. Felkutatják, megtámadják és megsemmisítik a betolakodókat, esélyt sem adva nekik, hogy megbetegítsék az emberi szervezetet. Vannak azonban kórokozók - a leghíresebb közülük az AIDS-betegséget okozó HIV-vírus - amelyek nem rettennek meg e vadászoktól, hanem igyekeznek elkapni őket. Úgy tűnik, hogy a SARS-CoV-2 is tagja e veszélyes társaságnak.

Azimmunrendszerolyan, mint egy hadsereg, sokféle fegyvernem és fegyverrendszer működik együtt a szervezetet védve az idegen behatolók ellen. Az immunsejtek egyik legfontosabb típusát a T-limfociták vagy T-sejtek alkotják. Ez a fehérvérsejt-típus adja az alkalmazkodó immunitás magját, képes az immunválaszt módosítani az egyes kórokozóknak megfelelően.
járványkórház
Ideiglenes járványkórház Spanyolországban. A SARS-CoV-2 az immunrendszert is támadja, ezért is képes a gyors terejedésre és a súlyos fertőzésre - Fotó: Getty Images

Amerikai és kínai tudósok is bizonyítékokat tártak fel arról, hogy a COVID-19 súlyos akut légzőszervi betegséget okozó SARS-CoV-2 vírus az immunrendszer T-limfocitáit is megtámadja. Az aggasztó eredmények rámutatnak, hogy a vírus elpusztíthatja az immunrendszert, és így a beteg nem képes leküzdeni a fertőzést - írja a News Medical orvosi portál.
A SARS-CoC-2 új színtre emelte a szervezet támadását

A sanghaji Fudan Egyetem és a New York-i kutatók megvizsgálták a vírus hatását a T-limfocita sejtvonalakra. Az eredményeiket a Cellular & Molecular Immunology című folyóiratban tették közzé. A kutatóknak sikerült azonosítaniuk egy vírussal fertőzött sejtet, amelybe mérgező vegyianyagokat injektáltak. Ez az eljárás elpusztította a vírust és a fertőzött sejteket egyaránt, darabokra szakítva őket. Amikor azonban koronavírusokat T-sejtekkel hozták érintkezésbe meglepő módon azt találták, hogy a T-sejt a vírus áldozatává vált. A SARS-CoC-2 tüskéjén lévő struktúra egymáshoz rögzítette a vírusburkot és a sejtmembránt. Ezután a vírusgének beléptek a T-sejtekbe, túlterhelték, túszul ejtették őket, amivel kikapcsolták a pusztítóképességüket, azaz a szervezet védtelen maradt.
Szexelhetünk-e a koronavírus-járvány idején?
Szexelhetünk-e a koronavírus-járvány idején?
10 ok, hogy miért fázik mindig
10 ok, hogy miért fázik mindig
Szobanövény, ami csökkenti a rák kockázatát
Szobanövény, ami csökkenti a rák kockázatát
Miért fáj a mellem?
Miért fáj a mellem?

Ezután a csapat megpróbálta lefolytatni ugyanezt a kísérletet a SARS-vírussal és egy másik koronavírussal, de ezek a kórokozók nem voltak képesek megfertőzni a T-sejteket. A kutatók azt gyanítják, hogy a SARS-vírusnak, amely 2002 és 2003 között okozott gondokat, nincs membránfúziós képessége. A vírus csak olyan sejteket képes megfertőzni, amelyekben van egy bizonos receptorfehérje, az úgynevezett angiotenzin-konvertáló enzim 2 (ACE2). A T-sejtek csak néhány ACE2 receptor fehérjét tartalmaznak.
Magyarázat a gyors terjedésre

A T-limfociták rendkívül fontosak az egészségünk megőrzéséban. A Cambridge-i Egyetem alábbi videofilmje megmutatja, ahol rendellenesség tapasztalható, ezek a kérlelhetetlen vadászok, hogyan csapnak le a veszélyt jelentő célpontokra, ezúttal rákos sejtekre. Ha a koronavírus képes kiiktatni ezeket a rohamcsapatokat, az nagy veszteséget, gyengülést eredményez a védelmi rendszerünkben.

Fontos felfedezés, hogy a SARS-CoV-2 képes hatni a T-sejtekre, mert ez válasz lehet arra, hogy a betegség miért terjed ennyire gyorsan, és miért van olyan sok fertőzött az egész világon. Ez az ismeret rávilágít arra is, hogy bizonyos veszélyeztetett csoportok - különösen a 65 évesnél idősebbek, az immunhiányosak, valamint a súlyos krónikus betegséggel, például tüdő-, szív-, cukorbetegséggel és magas vérnyomással élők - miért veszélyeztetettebbek.

A csontvelőben lévő őssejtekből a csontvelőben (B-sejtek) és a csecsemőmirigyben (T-sejtek) történő érés eredményeként a különböző idegen struktúrák felismerésére képes receptorok számtalan variációi jelennek meg a limfociták felszínén. Ezzel válnak a B- és T-sejtek a specifikus immunválasz fő komponenseivé: a B-limfociták az ellenanyag-termeléssel járó, úgynevezett humorális, míg a T-limfociták a sejtellenes immunválasz végbemenetelében játszanak fontos szerepet. Ez utóbbi főként a szerzett immunitást (és az immunológiai emlékezetet) biztosítja. A B- és a T-sejtek funkciójukat egymással és a természetes immunválasz sejtjeivel szoros együttműködésben fejtik ki. Részletek!

További vizsgálatok kimutatták, hogy a COVID-19-ben elhunyt betegek szervezeti károsodásai hasonlóak voltak mint a SARS és a HIV esetében. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a hibás T-sejtekben - szemben a HIV-vel - a koronavírus nem replikálódik, a T-sejtek és a vírus együtt pusztul el.
https://www.hazip...efreshed=1
1987 #2 Hazafinak
- 2020-04-15 10:52
"Felkészítik az embereket mikrochip implantátumokra": Marat Safin a teniszlegenda megosztja a koronavírus összeesküvéselméletét: https://www.rt.co...onspiracy/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,899,597 egyedi látogató