Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Terrorkockázatként azonosította az összeesküvés-elméleteket az FBI

TanácsadásTudom, hogy régi, meg a forrás is anális, de ettől még olyan gáz. FBI? Az meg mi a retek? Ki ölte meg Kennedyt?
„A kormányellenes, identitás-alapú és szélsőséges politikai összeesküvés-elméletek részben vagy egészben nagy valószínűséggel arra ösztökélhetnek belföldi szélsőségeseket, hogy bűn- vagy erőszakos cselekményeket kövessenek el" – írja 2019. május 30-i keltezésű jelentésében az FBI. A Yahoo News birtokába került dokumentumban azt írják, hogy „bizonyos konteók támogatják és legitimálják az erőszakos cselekményeket”. Véleményük szerint a belföldi szélsőségesek „némelyike, de nem mindegyike” kész cselekedni is az általuk komolyan vett elméletek alapján.

FBI Conspiracy Theory Redacted by Kelli R. Grant on Scribd

Mint elemzésükben írják, értékelésük pozitív irányba változhat, amennyiben a következő időkben mégsem követnek el erőszakos akciókat a szélsőjobboldali összeesküvés-hívők, vagy ha a techcégek valóban jelentős lépéseket tesznek ezek terjesztésének korlátozására, vagy állításaik cáfolatára.

Az FBI elemzésében példákat hoznak már megvalósult cselekményekre is. Mint írják, 2018. december 19-én elfogtak egy kaliforniai férfit, aki már be is szerezte a robbanóanyagokat, amikkel az illinois-i törvényhozás épületének rotundáját akarta felrobbantani. Az szerinte „sátánista templom”, az akcióval pedig a Pizzagate-re, vagyis arra az őrült összeesküvésre akarta felhívni a figyelmet, amely szerint vezető demokrata politikusok egy washingtoni pizzériában erőszakolnak kisgyerekeket. (A pizzériánál korábban már lövöldözött is egy elmélethívő.)

Az FBI értékelése szerint a 2018. október 27-i pittsburghi merényletet is összeesküvés-elméletek motiválták. A 11 emberrel végző támadó közösségi médiás felületein a „Megszálló Cionista Kormány” elméletre utaló rajzokat találtak. És felidézik azt a QAnon-os idiótát is, aki teherautójával lezárta a Hoover gátat.

De felidéznek olyan eseteket is, amikor egy-egy teljesen kretén elmélet hívei konkrét személyekre szálltak rá. Például 2018. május 29-én egy arizonai, szintén QAnon-hívő veteráncsoport fegyveres razziákat tartott olyanoknál, akikről minden ok nélkül ők maguk terjesztették, hogy gyerekkereskedők.

Az elemzés szerint ez a fajta terrorizmus ugyan nem új jelenség, de most vált kifejezetten fenyegetővé azzal, hogy az idiotizmus hatékonyan terjeszthető a közösségi médiában. Mivel egyre nagyobb mennyiségben terjesztik egyre több embernek ezeket az elméleteket, így annak esélye is nő, hogy a legsúlyosabb baromság is megtalálja a maga közönségét, és sajnos az is egyre valószínűbb, hogy ebből a csoportból néhányan akcióba lépjenek.
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2020-04-29 05:09
Csak az azonosíthat így valamit - és az ismeri fel - aki maga is összeesküvô! Mint maga a FBI.
69 #2 Szalonna
- 2020-04-29 05:14
Mondjuk az vicces hogy a tőről-hegyire FAJZSIDÓ 444 véleményezi az egészet. Egy magyar sincs köztük, tipikusan zsidó fizimiskája van az összesnek!
A fű alatt liberális - nagynemzeti 888 - szintén ugyan ez, ha éppen kell akkor, nemzetihhhhhh, de hamar visszaváltanak az eredeti csapásirányba.
De a lényeg hogy mind a kettô! Ugyan az!!
33 #3 vizilo
- 2020-04-29 07:50
A Kenedy gyilkos elkövetök kideritették hogy ébredezik a " Birka "
267 #4 Perle
- 2020-04-29 12:46
Nem lennének összeesküvés elméletek, ha a bűnüldöző szervek hatásosan fellépnének a legaljasabb bűnözök, a gyerekekek erőszakoló és velük kereskedőkkel szemben.
Kizárt, hogy ezekkel a bűnözói hálózatokkal szemben nem lehetne eredményesebben fellépni. Ugyanez a véleményel a drog kereskedelem elleni gyámoltalan harcról is.s_nezem
Az efbíáj pedig, ügy tünik, a kiválasztottak védelmi ligája zászlaja alatt harcol
3 #5 Enid
- 2020-04-29 13:25
Perle! Ez az "elleni" harc csak fikció. Nekünk, földi "halandóknak".
Itt úgy mondják, hogy "collusione", azaz összejátszanak. Nem igazán az az érdekes, hogy ki, mert az röviden úgy fogalmazható meg, hogy a politika és a katonasegg. Inkább az az érdekes, hogy kivel és miért.

... mert amikor valaki olyan hangárra emlékszik, ami még meg sincs építve egy katonai bázison az emlékezés időpontjában azért "ciki"...
Meg amikor egy második vh-ban résztvevő katona próbálja helyileg azonosítani a mában (!) a tudóst, az is elég "ciki".

Meg az is, hogy mi úgy gondoljuk, hogy Majd az 5G fog velünk kicseszni, mert majd avval be tudnak azonosítani.
Jjahh.
Időközben (2014) ez az agyilag visszamaradott Renzi ilyet mond, hogy: "az ENI a titkosszolgálatok élén"...
Miközben mellesleg és állítólag a 4G veszélyesebb, mint az 5G. Itt az alapkérdés lényegében az, hogy MENNYIRE akarunk veszélyben lenni? 1G, 2G, 3G, 4G, 5G...?!
De milyen hasznos ez a "G" nevű gumicsont... Időközben belénk verik a kb. 2 méter kötelező (!) távolságot, ami alapján a jövőben PONTOSAN be tudnak mérni helyileg, mondjuk minden ellenállót, vagy minden "szervdonort", esetleg szakértőt... STB(!)...
Most első pontban "biztonságból" a maszk... Később "kegyesen" a másfél, két méter távolság az egyének között!


A másik TÉNY és már nem kérdés, hogy a titkosszolgálatok 5G ide vagy oda, megtalálnak már így is mindenkit... Mindentől függetlenül.
Csak akarni kell.
Perle! Nincsenek bűnüldöző szervek. Csupán együttműködő színházi társulatok.

Meg van az Ember! Az egyetlen, aki ezt szabotálhatja.
Pont.

Egyetlen baj, hogy ezt "Ők" pontosan tudják, csak MI ÁLLUNK "HADI"lábon az eseményekkel és a tényekkel.
ŐK NEM.
329 #6 gutai zub
- 2020-04-29 14:20
Összeesküvés-elmélet

Kevés olyan kifejezés van, amelyben a bűnös, megnevezi saját cselekedetét, majd ezzel megbélyegzi az igazságot kutató ártatlant.(CIA vagy az FBI)
Az "összeesküvés-elmélet" hirdetője ilyen.

A kennedy gyílkosságok után találták ki, azok akik azóta is gyakorolják, akkor még titokban, de ma már az egész világon, faji arroganciájuk eredményeképpen, majdnem nyíltan.

Mivel az idiotizmus várakozáson felül terjeszthető a kezükben lévő hivatalos médiában, az idióta sokaság nő, az Ember meg egyre kevesebb, akcióba lépés ellenük elkésettnek látszik.
De a remény hal meg utoljára..............
63 #7 GP
- 2020-04-29 14:26
Román államfő: Míg mi a járvánnyal küzdünk a PSD odaadná Erdélyt a magyaroknak

Román államfő: Míg mi a járvánnyal küzdünk a PSD odaadná Erdélyt a magyaroknak

Élesen bírálta a román parlamenti ellenzék vezető erejét kitevő Szociáldemokrata Pártot (PSD) szerdán Klaus Iohannis román államfő amiatt, hogy – szerinte – a párt segédletével a parlament alsóháza kifutott a törvényes határidőből, s ezzel hallgatólagosan elfogadta Székelyföld autonómiastatútumát.

Iohannis kijelentette: míg a román hatóságok a világjárvány ellen küzdenek, a PSD “a parlament titkos irodáiban azért harcol, hogy Erdélyt odaadja a magyaroknak”. Az államfő televíziós nyilatkozatában észbontónak találta, hogy hova jutott a PSD, és milyen megállapodások köttetnek a román parlamentben.

"Jó napot, Ciolacu! Vajon mit ígért Orbán Viktor, a budapesti vezető cserébe ezért a megegyezésért?" – tette fel a szónoki kérdést, a "jó napot” köszöntést magyarul mondva.

“Nem akarom, hogy a nemzet fontos ügyeit a PSD döntse el Románia és a románok ellenében. Ez megengedhetetlen” – jelentette ki a román államfő, aki hozzátette: míg ő Románia elnöke, ilyen törvény nem létezhet. Iohannis egyébként a televíziós beszédét magyar nyelvű “Jó napot, PSD!”-vel indította.

Az államfő arra a kedden nyilvánosságra került fejleményre reagált, hogy a román képviselőház – amelyet a PSD ideiglenes elnöke, Marcel Ciolacu vezet – kifutott a törvényes határidőből, és ezzel hallgatólagosan elfogadta Székelyföld autonómiastatútumát. A Kulcsár-Terza József és Biró Zsolt képviselők által tavaly decemberben benyújtott tervezetet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozta ki.

A tervezet átkerült a parlament felsőházába, az ellenzéki többségű szenátusba, amely – immár határidő nélkül – döntő házként vitatja meg a dokumentumot.

Marcel Ciolacu PSD-elnök az egyik közösségi portálon közölt reagálásában olyan alávaló megnyilvánulásnak minősítette Klaus Iohannis nyilatkozatát, amelyik teljes mértékben diszkvalifikálja őt az elnöki tisztségben.

Felidézte, hogy az államfő cinkosként hallgatott, amikor néhány nappal ezelőtt “bemocskolták Románia nagykövetét Budapesten”. Hozzátette: ha igazi hazafi lett volna, meg kellett volna védenie a nagykövetet. A pártelnök arra a budapesti reakcióra utalt, amely a román nagykövet Szabó Tímea parlamenti képviselőnek írt levelét követte.

A PSD vezetője úgy vélte: Klaus Iohannis annak ellenére tette a “románellenes, demokráciaellenes kirohanását”, hogy az államfő tudta: a PSD is ellenzi Székelyföld autonómiáját, és a szenátus még szerdán elutasítja a tervezetet.

Ciolacu, még az államfő nyilatkozata előtt, éppen a kisebbségben kormányzó Nemzeti Liberális Pártot (PNL) és a kormányt hibáztatta a törvénytervezet hallgatólagos elfogadása miatt. Szerinte a kormány két hónapot várt a tervezet véleményezésével, és ezt csak az után küldte el, hogy már lejárt a törvény megvitatásának határideje. Szerinte elkésett a véleményezéssel a Képviselőház közigazgatási bizottsága is, amelyet szintén a PNL politikusa vezet.

A szociáldemokrata házelnök szerint a PNL “mímeli a nacionalizmust, de éppen miatta nem tudta a képviselőház plenáris ülése elutasítani a törvénytervezetet”.

A témára Ludovic Orban miniszterelnök, a PNL elnöke még Klaus Iohannis államfő nyilatkozata előtt reagált. Ő egy orvosi maszkokat gyártó dél-romániai vállalat meglátogatásakor szerda délelőtt azt nyilatkozta: Marcel Ciolacu házelnöknek kellett volna gondoskodnia arról, hogy a székelyföldi autonómiatervezet a képviselőház plénuma elé kerüljön.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.76 másodperc
3,899,452 egyedi látogató