Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Koronavírus itthon: október-novemberben jöhet a járvány második hulláma

BelföldMint a spanyolnátha, de az legalább ne kamuzott volt. Vagy mégis? Még a végén kiderül,. hogy nem hatmillió zsidó kremált meg, csak a számokkal misztikáztak, hanem 12 millió...? Be szép is lenne...az igazság. Szóval a kamuvírus kamuháborúja, titkosszolgálati operáció, ahogy megígértem, nem marad ABBA! Van olyan film, hogy Az ötödik hullám. A szakemberek szerint a koronavírus-járvány nyáron lelassul, majd ősszel lecsap a második hullám. “Magyarország az első csatát megnyerte a koronavírussal szemben, de a vírus várhatóan októberben, novemberben második hullámban újra támad majd” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.


Reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján Budapesten, Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

“A vírus nem szabadult el, sikerült kialakítani a védekezés módszereit, időt nyertünk, és sikerült felkészíteni az egészségügyet a védekezésre” – fejtette ki a kormányfő, hozzátéve: az egészségügyben most egyszerre kell járványügyi készenlétet tartani és végezni a normális gyógyítási munkát. “A vírus nem ment el, csak felkészültünk a vírus következő támadásának kivédésére, mert a szakemberek szerint lesz második hullám egy nyári lassulás után” – mondta.
Újabb 11 halálos áldozata van a koronavírusnak itthon
Koronavírus Magyarországon: ismét nőtt a fertőzöttek száma

A miniszterelnök hangsúlyozta: a védekezés következő szakaszában is fenn kell tartani az időseket védő szabályokat, és külön előírások kellenek a legfertőzöttebb Budapestre és Pest megyére, az elhunytak 80 százaléka ugyanis innen származik. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha Budapesten sikerül a halálozási arányt csökkenteni, nem fognak habozni, hogy a fővárosiaknak is újraindulhasson a normális élet.

(MTI)
Link

Hozzászólások

1987 #20 Hazafinak
- 2020-05-02 16:02
Mért és rögzített teljes gamma-sugárzás az Egyesült Államokban: 42 188 975 989 CPM 10 év és három hónap alatt. 160 millióan vannak a Kill listán. (veszélyeztetett) Következtetés. A levegőben lévő Rad mennyisége viszonylag gyors kihalásra készteti az embereket. www.veteranstoday.com/wp-content/uploads/The-Rad-Rides-the-Wind-GAMMA-RADIATION-IN-AMERICA-2020-5.jpg
165 #21 LM
- 2020-05-02 16:35
Szalonna, Vannak olyan történések amik nem látszanak logikusnak igen ez a maszk vs. arcfelismerés is ilyen de miért vásárolta fel a ner a magyarországi szállodákat, turisztikai létesítményeket, ha most évekig ki lesz ütve a szektor, ez sem tűnik logikusnak.

Bár ha tegyük fel gondolatkísérlet szintéjén:
- az 5G képes radarként funkcionálni és márpedig képes, és megoldható (?) hogy olyan képet adjon mint egy kamera (sőt jobbat mert 3D-ben scannel) akkor a renitensek pikk-pakk beazonosíthatóak (nem volt maszk? dádá jön) - mert ugye az arcról való azonosításhoz kell egysmás, azt nem most találták ki és valósították meg, kell hozzá a szoftver az adatbázis meg ilyen apróságok.. már csak a felhatalmazás hiányzott a használatához , nos már az is megvan. Aztán ha nem is erre használják akkor is egy nagyon durva megfigyelési, nyomonkövetési eszköz, bármi történik is (mondjuk feloldanak minden korlátozást stb.) szerintetek a megfigyelő, nyomonkövető eszközöket,technikát is leállítják, hogy ohh most már minden ok minek ez, zárjuk be a boltot. Nemhiszem
- mire is valók a szállodák, ja igen emberek lakhatnak bennük, hát turisták ha nem is lesznek, akkor talán nem turisták? Aztán előbb utóbb ahogy beindulnak az új kilakoltatások (mert ne legyen kétség lesz ilyen, már többször írtam róla, tudjátok a 120ezer változó kamatozású Ft jelzáloghitel) szépen ki lehet költözni belőlük és addigra talán a turizmus is helyreáll.

Hazafi, ez mi erről még nem hallottam, gamma sugárzás, mégis honnan, miért, mióta, mivan? B)
116 #22 livia
- 2020-05-02 16:46
Mormota! Nincs törölve, ha ez az:https://www.youtu...e=youtu.be
2 #23 gerry
- 2020-05-02 17:23
LM - https://yourradiationthisweek.org/tag/the-rad-rides-the-wind/: https://yourradia...-the-wind/
.............................
Magyarul kb. ezt jelenti:
A Gamma sugárzást széthordja a szél, a hatása: "kegyetlen halál (cruel death) lovagol a szél hátán..." Uppsz! (nekem kicsit hatásvadász a szöveg - de ezt elolvassák az emberek. Szörnyüség!!!:o)
.............................
https://indico.ce...dkamra.pdf
.............................

Persze a sugárzás is "csak egy rezgés" már miért is ártana az emberi fejlõdés csúcsán lévõ emberiségnek? Hát nem?
Alpha, Beta, Gamma??? - uggyan má' az smafu! Az Omega aaaaz majd igen! :)

A radioaktivitás káros hatásai az emberi szervezetre: https://regi.tank...08s03.html
..............................

Az alfa és béta sugárzás elsősorban durván roncsol, égési sebeket okoz, sejtkárosodással, sejtelhalással. Viszont rákos elváltozást annyira nem, hiszen a sejt maga meghal általában, lévén szabályosan szétbombázzák. Leginkább ez a két fajta sugárzás káros, azonban az alfa sugarak ellen egy vékony műanyag lap, a béta sugarak ellen meg egy vastagabb réteg levegő is jó védelmet nyújt. Ilyen esetben az a legveszélyesebb, hogyha alfa vagy bétabomló anyag kerül a szervezetbe (pl, jód bizonyos izotópjai - reaktor balesetnél ez szokott a legveszélyesebb lenni, hiszen nem ürül, sőt, a szervezet legfontosabb helyeire, különböző mirigyekbe kerül, és az ott keletkező sugárzás rendkívül nagy károkat tud okozni. Ezért is szoktak ilyen esetben nagy dózisban jódot adagolni, hogy a bekerülő, sugárzó jód minél gyorsabban ürüljön).
A gamma-sugárzás egészségtelenebb, az ugyanis remekül áthatol a testen, és véletlenszerűen károsít - így remekül van rá esély, hogy a sejtben megsérül a DNS, miközben a sejt maga életképes marad - ezért növekszik meg a rák kockázata. Természetesen nagy dózisban okoz annyi sejtkárosodást és elhalást, hogy végül az egész szervezet működése leáll. Különösen veszélyes azokon a területen, ahol gyakori a sejtosztódás, pl csontvelőben, herékben, stb, mivel a sérült DNS osztódik, akkor sokkalta nagyobb esély lesz a rákra.

Egy atomerőmű felrobbanásakor, amikor nem láncreakció történik, hanem kémiai robbanás, tehát maga a sugárzó anyag szóródik szét.
Erre az elvre épül az úgy nevezett "piszkos bomba", amikor egyszerű kémiai robbanással szórnak szét sugárzó anyagot, ezzel hosszú-hosszú évekre életveszélyessé téve a környéket.

A sugárzás hosszú távon meg egy "vicces" dolog, hiszen az emberi test számtalan védekező mechanizmussal rendelkezik, lévén folyamatosan mindenhonnan érkezik a testünkbe sugárzás, hála egyrészt a kozmikus háttérsugárzásnak, másrészt a különböző bomló anyagoknak, izotópoknak is van egy sugárzásmennyisége, ami ér minket. A test ezt a háttérsugárzást (nagyrészt) korlátlan ideig elviseli (kivéve ha nem, ekkor lesz a rák), de ezeket a hibákat nagyon-nagy arányban javítani lehet. Sőt, ennél nagyobb szintű besugárzást is képes a test kijavítani. A sugárzásnál inkább az a "jó" ha inkább rövid dózisok érik a szervezetet, mivel akkor az dózisok között a sejtek képesek javítani (illetve, elpusztítani magukat, rákot megelőzendő) míg a folyamatos, még ha alacsonyabb szintű besugárzás esetén a hatás folyamatosan összeadódik, és egyre nagyobb az esélye a halálos betegségnek, illetve a sejtek működésképtelenségének.
Egy mondatban - pár atomfegyver területileg okozna károkat, és létrehozna egy időre "fertőzött" területet, de pl Csernobil maga világméretben több sugárszennyezést okozott, mint a japánra ledobott két atombomba. De ha a háttérsugárzás mértéke a jelenlegi többszörösére nőne, hát, akkor megszívtuk. Mi, emberek mindenképpen, és velünk a legtöbb földfelszíni élőlény is. Érdekes módon a vízben élőknek nem lenne gáz, ugyanis a víz csodálatos védőfal a sugárzás ellen, így az óceáni élőlények a jelenleginél akár 1000x erősebb sugárzást se igazán vennének észre.


A cikk tartalmához kapcsolódva - akár van akár nincs "veszélyes" koronavírus, amennyiben az az emberi DNS lánchoz képes hozzáférni akkor nem szabad félvállról vennünk.

Ugyanis - röviden - a DNS láncnak egyetlen dolga van: a genetikai információ tárolása és örökítése.

"Általánosságban":
A DNS számtalan gént tartalmaz, amikről a fehérjék íródnak át, sőt a DNS megfelelő szakaszai szabályozó szereppel is bírnak, mint a transzkripcióra mint a sejt életére nézve. A sejt egyik legellenállóbb vegyülete, valószínűleg nem véletlenül lett ő az örökítőanyag őrzője(szelekció), viszonylag kevés mutációval.
"Egyszerű" szerkezete van és az élővilágban univerzális a felépítése. Az öröklődés szempontjából ez azért fontos, hogy gyorsan lehessen másolni (megduplázni).

Az információ továbbadása (a DNS replikációja): a kétszálú DNS szétnyílik, és a két szálra egy-egy, a komplementeritásnak megfelelő új DNS szál képződik. Az eredmény két DNS, amelyek közül mindkettőnek az egyik szála az eredeti DNS-ből származik.

A DNS információtartalmának kifejeződése (transzkripció és transzláció): A DNS megint szétnyílik, de csak egy kis helyen, amíg egy RNS szintetáz enzim mRNS-t (messenger, azaz hírvivő RNS-t) szintetizál róla az RNS leheletnyivel másabb komplementaritás szabályainak megfelelően. Az mRNS később eljut a ribiszómákhoz, amik fehérjéből és rRNS-ből épülnek fel. Ide tud kötődni az aminosavat szállító tRNS, ami 20-féle lehet (20-féle aminosavat szállíthat). A tRNS az mRNS-en levő bázisokhoz kötődik komplementer módon, úgy, hogy a rajta levő 3 bázis az RNS-en levő 3 komplementer bázishoz kötődik. Ez így megy, amíg az mRNS-nek vége nincs, és az addig odaszállított aminosavak fehérjévé kapcsolódnak össze.

No de majd meglátjuk... bárhova nézünk az élet csupa meglepetés!s_kukks_nezem
165 #24 LM
- 2020-05-02 18:11
Köszönöm Gerry, meglesem mi is ez
1168 #25 Herzsi
- 2020-05-02 18:36
Ha igaza van egy izraeli professzornak, az egész világot átverték a koronavírussal
Na kapják el a hamis híresztelésért, ha hamis!,
http://titkokszig...avirussal/
1168 #26 Herzsi
- 2020-05-02 19:11
Na még ilyet? Még a fahéjat kéne kipróbálni, vagy a Kalmopyrint! -- A Viagra hatását biztosító gázt a koronavírus ellen is bevetik
https://www.origo...=hirkereso
267 #27 Perle
- 2020-05-02 19:39
Októberben-novemberbenn jön a járvány rendes évi hulláma a fűtési szezon elkezdődésével. Évente 14 ezer ember hal meg nálunk a szennyezett levegő miatt ( a világon 7 millió!!!), ehhez képest a korona vírus sehol sincs. Mégsem tesz meg a vezetés komoly intézkedéseket ahhoz, hogy ez megváltozzon. 2018-ban azt ígérték, hogy 2020-ra megszüntetik a szilárd fűtőanyaggalvaló tüzelést. Ehhez képest stadionok épülnek tovább, külföldet támogatjuk.
Franciaországban legálább már ráeszméltek arra, hogy a gépkocsi forgalmat csökkenteni kell a levegő minőségének javítása miatt. Szorgalmazzák a kerékpár használatát az autó helyett.
3 #28 Enid
- 2020-05-02 21:21
Dél-Olaszország ma: leszedálnak az utcán egy férfit, aki a járvány hamisságát kiabálja:
https://youtu.be/...
165 #29 LM
- 2020-05-03 09:42
Enid, németeknél is simán bevágták az ügyvédnőt a zártosztályra, hátrakötözött kézzel arccal a padlón töltötte az éjszakát mert kifogásolta a korlátozó intézkedések jogosságát. Az olaszt pedig az utcán egyszerűen lefogják és leszedálják mintha ez teljesen természetes dolog lenne. Aztán ha mondjuk allergiás rá vagy olyan állapotban van a szervezete talán még a szíve is megáll. Vajon megvizsgálták a hátterét az indítékait? Talán csak egy beteg ember akit nem látnak el mert minden a covid-ról szól a többiek meg majd kihordanak mindent IS lábon. Embertelen férgek.
3 #30 Enid
- 2020-05-03 10:36
LM! Igen sajnos, miközben háziőrizetbe engedik és elhagyják a börtönöket a mafiózók
https://espresso....s-1.347378
267 #31 Perle
- 2020-05-03 12:35
A Vatikan jótékonyságért felelős lengyel püspöke megsajnálta a Ró,ma mellett élő transzgender prostikat, akik a karantén és szájmaszk kötelező használata miatt nem tudnak dolgozni, ezért anyagi támogatást nyujtott nekik .;)
https://www.advoc...ex-workers

Még a végén pápua is lehet belőle. Van szíve.
267 #32 Perle
- 2020-05-03 19:13
Kész a magyar vérplazmaszérum a vírus ellen:s_pompom
http://hunhir.inf...rus-ellen/
267 #33 Perle
- 2020-05-06 13:54
Belga orvosok tiltakozó levele az ottani 5G teleptések ellen:
https://www.globa...ut/5711845
684 #34 atacama
- 2020-05-06 14:19
perle,lögyböltek valamit? vagy ki vették a biliből?
2 #35 gerry
- 2020-05-06 14:21
Perle - "...anyagi támogatást nyujtott nekik" - ennek fejében élete végéig heti egy alkalommal ingyen kiszolgálást kap tõlük?s_hihi
684 #36 atacama
- 2020-05-06 14:28
mehetnek hátra a sekrestyébe tollba mondani a pükpököknek..:D
267 #37 Perle
- 2020-05-06 14:29
Gerry, mondhatta volna apüspök, hogy az " Isten fizesse meg!, de ehelyett kp-val fizetett. Így mindenki jól járt.:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.54 másodperc
3,899,590 egyedi látogató