Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Magyarország izraeli saktereket engedett be, hogy segítse a kóser élelmiszer-ellátást

BelföldNemzetbiztonsági kockázat új-izraelben magyarnak lenni. A zsidó közösség kérésére a magyar kormány engedélyt adott arra, hogy Izraelből rituális metszők, ún. sakterek érkezhessenek, segítve a hazai és az európai kóser húsellátást.

A világ minden országában jelenlévő koronavírus miatti intézkedések jelentős csapásokat mértek a kóser élelmiszer-ellátásra. A határait a vírus miatti intézkedéssorozat részeként más országokhoz hasonlóan lezáró Magyarország kormánya azonban engedélyt adott, hogy Izraelből rituális metszők érkezzenek egy magyarországi kóser vágóhídra, hogy segítsék a kóser húsellátást – számol be a kipa.co.il izraeli vallásos hírportál.

Az európai zsidó közösségek kóser húskészleteinek csökkenése annak is betudható, hogy a járvány miatt nem tudtak azokba az országokba beutazni a sakterek, ahol a kóser vágóhidak találhatók, így Lengyelországba és Spanyolországba sem. Az utazást természetesen az is ellehetetleníti, hogy a visszaérkezés után kéthetes karanténba kellene vonulni, emellett sok európai vágóhíd azért zárt be, mert nem tudja biztosítani dolgozóinak a biztonságos munkakörülményeket.
A sakterek indulás előtt a tel-avivi repülőtéren

A helyzetet a magyar kormány segít megoldani, amikor az EMIH – Magyar Zsidó Szövetséggel együttműködésben már két hete dolgozik annak a megoldásán, hogy megfelelő egészségügyi körülményeket biztosítsanak ahhoz, hogy Izraelből rituális metszők érkezhessenek az EMIH által működtetett vágóhídra.

A Nezer Hákásrut nevű szervezet, mely arra specializálódott, hogy megfelelő szakembereket biztosítson a rituális vágásokhoz, így nyilatkozott: „Évek óta sok országban dolgozunk. A kreativitás munkánk fontos eleme. A mostani helyzetre való felkészülés rendkívül nehéz, kezdetben szinte reménytelennek tűnt, hiszen számos féllel kell együttműködni, a magyar kormánnyal, a kóser élelmiszerpiac szereplőivel és így tovább”.

„Rendkívül fontos, hogy most, mikor a járvány ilyen komoly károkat okoz és emberéleteket követel, illetve aminek következtében tovább nő az antiszemitizmus, a magyar kormány nyitottságot és segítőkészséget mutatott aziránt, hogy segítse Európa kóser húsellátását”

– tette hozzá Menachem Margolin rabbi, az Európai Zsidó Szövetség, az EJA vezetője.
Link

Hozzászólások

1693 #1 pipogya
- 2020-05-02 11:10
Kóser jöhet a magyar meg az utcára sem mehet ki .
És még mennyien jönnek a sötétben az éj leple alatt .
1323 #2 Laplage2
- 2020-05-02 12:26
Jönnek mint dögevők a vadhúsára!
El és átvesznek tőlünk mindent!
1693 #3 pipogya
- 2020-05-02 12:45
Laplage2, Azért ez nem így van!
Éppen olyan mikor István királyról el kezdték terjeszteni hogy össze szedte a rovás botokat (számadó botokat)és elégette .
És akkor mi van a tudás a rovás boton volt ?
Hát nem haza megyek és faragok egy másikat .
Tehát amikor el hiszik az emberek,hogy minden zsidó akkor van baj .
Példa a sólet zsidó étel ? Hát nem csak meg lehet zsidósan csinálni .
A lecsó cigány étel ?
Nem csak meg lehet csinálni cigányosan .
A humusz,falafel szidó étel nem .
Az arab étel .
Miért nincs zsidó építészet ?
Mert minden arab nép és akik onnan jöttek nem tudnak térben ábrázolni .
1987 #4 Hazafinak
- 2020-05-02 13:23
A kóser ide érkezve, a magyarok által megtermelt húst fogja kóser módra metszeni és viszik az európai éhező metszett faszuaknak.s_durr Nem az itteni zsidókról szol csak!
267 #5 Perle
- 2020-05-02 13:25
"Ezt a vágási módszert számos állatvédő szervezet kifogásolja, mert az állat teljesen tudatánál van, mialatt elvérzik.[1]"

Kirázott a hideg ettől a hóhérimport hírtől. Úgy látszik, hogy a magyar ember emberségeseb annál, mint hogy egy nyisszantással elvágja egy el nem kábított állat nyakát, sőt ezrekét. Aki így vág le egy állatot szívfájdalom nélkül, az megtenné ugyanezt egy ártatlan emnerrel is.
Kiváncsi leszek, hogy az állatvédők felemelik-e a szavukat ez ellen az embertelen bánásmód ellen. Európában a jobb érzésű emberekkel irányított országokban megszüntették az efféle vágást. Remélem, náhány ezer szavazatot veszt ezzel a vezető párt.s_nezem
736 #6 tiszazugi
- 2020-05-02 14:23
Ha emlékeim nem csal Norvégiában és még jó pár országban betiltották a kosher vágást. Idejönnek megint reneszánszukat élni, mikor kifelé kellene őket paterolni.
1323 #7 Laplage2
- 2020-05-02 18:18
Pipogya, gondolj amit akarsz, szerintem egy kurva zsidónak egy kurva cigánynak helye itt nincsen!!!
Van saját földjük!!!
1323 #8 Laplage2
- 2020-05-02 18:19
Átvesznek, értve átvették az oktatást, honvédelemet!
Igazságügyi minisztériumot, és hadd ne soroljam!
1693 #9 pipogya
- 2020-05-03 12:25
Ez rendben is lenne csak egy országot mutass ahová mehetnének ezek a hajléktalanok. Mindenkinek van országa Görögnek,Indiainak,Arabnak,Lengyelnek,Magyarnak,Perzsának,Még a semmire kellő porosz,szovjet,most orosznak is .
116 #10 livia
- 2020-05-03 18:32
Tényleg hajléktalanok, de megeszi ejrópa zsidaja az itt tenyésztett állataink húsát, mi meg megkapjuk egy hajón hozott, az Isten tudja min nevelt csirkét a kínaitól, meg a marhát is bizonytalan országból, szerintem még billogot se látott. Ilyenkor félrenéznek. A sertés se biztos, hogy hazai, hogy mikor vágták, azt kéne már belestemplizni.
267 #11 Perle
- 2020-05-03 18:57
Ahogy mondod, Lívia. Nem csak a hússal van ez így. Esszük a kínai foghagymát pld, mig a miénket nyugaton fogyasztják. A boltokban kapható vöröshagyma sem makót, vagy hazai. A magyar nem puhult meg 2 nap alatt..:|

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.80 másodperc
4,615,225 egyedi látogató