Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kövér László: Porlik a demokráciába vetett közbizalom

BelföldPorlik, mit a szikla? Mi a zsidó qva anyádról hablatyolsz? Normális ember mér nem csak köp rátok és a zintézményrendszernek nevezett zsidó maffia struktúrára, de lassan készen is állnak leölni azon mód benneteket mocskos szarok, mint a shakter a nyulat! Persze csakis demokratikusan! Napról napra porlik, amortizálódik a demokrácia intézményrendszerébe vetett közbizalom a világban – jelentette ki a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban az Országgyűlés elnöke.

Kövér László szerint ennek az a legfőbb oka, hogy “próbálják nagyon sokfajta eszközzel, nagyon sokan aláásni azt, amit közösségi, nemzeti közbizalomnak nevezhetünk”, a közösség ügyeivel szemben pedig mára a versenyelv mindent maga alá gyűrt.

A politikában is egyfajta totális verseny, polgárháború kezd kibontakozni Amerikától Nyugat-Európán át egészen Közép-Európáig, mindenhol, ahol demokráciáról egyáltalán beszélni lehet, meg érdemes; a szembenálló felek nem válogatnak az eszközökben – fogalmazott, megjegyezve, különösen érvényes ez egymás lejáratására.

Megemlítette: ennek az a nem célzott következménye, hogy ha “a két oldal egyenlő erővel kiabálja a másikra, hogy gazemberek és tolvajok, anyagyilkosok vagytok, akkor előbb-utóbb a köz maga is így tekint a saját választott képviselőire, és nem is nagyon vár el tőlük sokkal többet” ennél.

Ez viszont teljesen tönkreteszi a demokratikus intézményrendszert; ennek a határán vagyunk – tette hozzá Kövér László, aki ezért óvatosságot javasol mindenkinek, megjegyezve, hogy ez nem csupán a választott képviselők, hanem az általuk működtetett intézmények renoméjára is kihat.

Szerinte ez valóban elég könnyen elvezet az anarchiához, hiszen hogyha nincs tisztelet, akkor nincs tekintély, ha nincs tekintély, akkor nincs engedelmesség, az alkotmányban rögzített intézményeknek pedig kellene, hogy legyen objektív tekintélyük, függetlenül attól, ki irányítja azokat.

Úgy fogalmazott: egyre kevesebb az esély arra, hogy normális viszonyok uralkodjanak a magyar parlamentben vagy “általában véve az úgynevezett demokratikus politikában”. A mostani magyar országgyűlési viták vagy éppen a közéleti viták stílusa sokkal brutálisabb, rosszabb, elviselhetetlenebb, mint amilyen volt akár 2002-ig. “Mi mentünk lefelé”, s közben a világ “gyorsabb üzemben zárkózott le hozzánk” – jelentette ki Kövér László.

A házelnök, a Fidesz választmányi elnöke kitért arra: a fideszesek egyebek mellett arra lehetnek büszkék, hogy a párt 32 évvel ezelőtti megalakulása óta “a magunk urai tudtunk maradni, azaz soha nem került a Fidesz olyan kiszolgáltatott helyzetbe (…), hogy a függetlenségünket áruba bocsássuk”.

“Soha nem kerültünk olyan helyzetbe, hogy ne a szívünk szerint dönthettünk volna, vagy ne a legjobb meggyőződésünk szerint dönthettünk volna arról, hogy mi ennek az általunk szolgálni akart nemzetnek az érdeke”; a mostani ellenzék, az nem ilyen – fogalmazott.

Azt mondta, az ellenzéki térfélen “egyedül talán Gyurcsány Ferenc pártját tekinthetjük valamelyest is szuverénnek, no persze nem abban a értelemben, hogy ne függne attól a globalista hálózattól, amelynek a része”, de ő dominálja az ellenzéki oldalt.

Ezzel a házelnök szerint megszűnt az ott lévő pártok, politikusok esélye, hogy tartósan kilógjanak az ellenzéki kórusból. A szocialisták egy részének, illetve Gyurcsány Ferencnek “a háborús állapotok fönntartása és végsőkig vitele a politikai érdeke és politikai célja, és a külföldi megbízóik is ebbe az irányba terelik őket” – fűzte hozzá.

Kövér László kijelentette: nehéz elfogódottság nélkül felidézni a szabadon választott parlament első, harminc éve kezdődött ciklusát, hogy milyen volt “több mint negyven évnyi kommunista diktatúra után a történelem részesévé válni”.

Az más kérdés, hogy rá négy évre éppen ellentétes irányú érzelmeket megmozgató eskütételi pillanat volt, “amikor (…) körülnéztünk a Házban és ott láttuk kétharmados parlamenti mandátumtöbbségben azokat a kommunistákat, meg a velük szövetkező úgynevezett liberálisokat, akiknek a rendszerét ’90-ben még azt hittük, hogy eltemettük egyszer és mindenkorra” – mondta a politikus.

Hozzáfűzte: az, hogy az MSZP Horn Gyulát jelölte 1994-ben miniszterelnöknek, olyan arculcsapása volt a rendszerváltozás összes illúziójának, értékének, reményének, amire nagyon nehéz volt higgadtan reagálni, amiből “látszott, hogy mennyire veszik ők komolyan a rendszerváltozás valódi céljait, legalábbis amit mi annak gondoltunk, és mennyire érzik, hogy lenne bűnvallásra és bocsánatkérésre okuk”.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2020-05-03 20:50
Holnaptól akárkit, akármikor, akármiért igazoltathatnak és átvizsgálhatnak a rendőrök az ország nagy részén
2020.04.30.

Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország 11 megyéjében Balogh János országos rendőrfőkapitány, közölte az MTI. A május 1-jén 0 órától május 31-én 24 óráig Budapest, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Tolna megye, Vas megye és Veszprém megye területét érintő fokozódást a szokásos szöveggel indokolták, azaz a főkapitány

“a közrend és a közbiztonság fenntartásáért, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzéséért, felderítéséért, illetve megszakításáért rendelte azt el.”

Ahogy korábban írtuk a fokozott ellenőrzés az állampolgári jogok súlyos korlátozását jelenti, amennyibena rendőrök indoklás nélkül igazoltathatnak és vizsgálhatnak át bárkit, akit csak kedvük tart.Jogállamban még a rendőrnek sincs joga indokolatlanul igazoltatni bárkit, még a magyar jogszabályok is célhoz kötik az igazoltatást. Ez alól ad felmentést az, ha a rendőrség vezetője fokozott ellenőrzést rendel el. A fokozott ellenőrzés szabályai szerint a rendőrök ilyenkor nem csupán igazoltathatnak, hanem “épületet, építményt, helyszínt, csomagot és járművet” is átvizsgálhatnak. Minden gyanú nélkül is.
https://videk.inf...HSHumKdHAI
4 #2 Posta Imre
- 2020-05-03 20:53
Drónos és hőkamerás ellenőrzés
https://www.youtu...EKS2IOY-W4
139 #3 jozsef toth
- 2020-05-03 21:16
Es KI adta NEKI ezt a parancsot???
Balogh János országos rendőrfőkapitánynak?
1959 #4 apaideges
- 2020-05-03 21:58
69 #5 Szalonna
- 2020-05-04 07:05
Osztan normális emberből mennyi van?
Már itt bukik az egész. Erdélyben a “székely” tanács vergődését Slomóék tàmogatják. Szerintem nincs kérdés.
1987 #6 Hazafinak
- 2020-05-04 14:35
“próbálják nagyon sokfajta eszközzel, nagyon sokan aláásni azt, amit közösségi, nemzeti közbizalomnak nevezhetünk” Ami soha nem jött létre 90-től!!!!!!!!!!
1987 #7 Hazafinak
- 2020-05-04 14:38
jozsef toth
- 2020-05-03 21:16 Hát a főcincér, keresztatyus, az oligarchák végrehajtója. ;):Ds_hee
1693 #8 pipogya
- 2020-05-04 15:32
Még mindég azt mondom legyen kamera,hőmérő,rendőri tapi.
László királynak volt egy rendelete .
Minden tolvajnak aki egy tyúknál nagyobb értéket lop vágatasék le a keze !
Akkor jöttek a megmondók nem lesz az országodban kezes ember . László erre A MAGYAR NEM LOP !
8 #9 miskolcilaci
- 2020-05-04 19:09
Orbán odamegy Rákosi sírjához és megkérdezi
- Jaj, mit tegyek, hogy az emberek annyira szeressenek mint téged?
- Gyere Viktor feküdj ide mellém!
684 #10 atacama
- 2020-05-04 19:25
2026 #11 Pentrado
- 2020-05-04 20:26
Kulcsár Gergely a kormány infon bejelentette:

"kinyithatnak a strandok, szabadtéri fürdők, állatkertek, szabadtéri múzeumok"

Kérem a strandokon és a szabadtéri fürdökben a maszkokat nem elfelejteni !!!:D
2026 #12 Pentrado
- 2020-05-04 20:51
Kedves Kövér László úr!
Ön mint tanult ember, nagyon jól tudja, hogy soha nem volt demokrácia, akkor kérdem , hogy miről beszél ! A demokrácia egy drog az emberek el kábitásáhozz. De élhetnék egy másik jelzővel is mert ön még ismerhette , a demokrácia olyan mint egy ringspiel (a mai német nyelven Karussel)( magy. ringis spiel , körhinta ), egy pár csavargó a közepén forgatja , akik benne ülnek a nép meg szédül! Ha betekintünk a parlamenti üllésre nem látunk mást mint egy csőcselék gusztustalan övön alatti vitáit értelem nélkül! Itt nem beszélhetünk parlamenti kultúráról , parlament tagjai egy része a társadalom alja, tisztelet a kivételnek. Ahogy Plató is mondotta: a demokrácia nem más mint a csürhék és a tudatlanok diktatúrája !
1509 #13 togan
- 2020-05-04 20:55
Posta Imre
- 2020-05-03 20:53
A kis falunkban már volt "ilyen" hangosbemondó 1962-ben. Amikor is alsós kisiskolásként hallotuk reggel fél nyolckor oskolába menet a víztorony tetejére szerelt hangszóróból, hogy : Figyelem, figyelem! Emberek fizessék be az adót, mert különben baj leszsz" !! Volt még zene is! A bácsi nevét sokan nem is tudtuk, csak hallottuk a felnőtteket egymás közt mondták: Na amott jön a BAJLeszmiska!
457 #14 elsolajos
- 2020-05-05 06:55
Kommunista kutyából( bajszos szar)nem lesz demokratikus szalonna!
165 #15 LM
- 2020-05-05 10:20
Közbizalom, jajj de jót nevettem

Ki gondolta volna, micsoda váratlan fordulat: "Kezdődik: elszabadul a pokol a lakáshiteleknél a moratórium leple alatt?"

https://www.portf...att-429886
684 #16 atacama
- 2020-05-06 06:56
a Qrvanyját de komoly csatározások ezek a Bránós
jány mikor kapcsolódik be?
Része-e az ellenzék a nemzetnek? Vadai Kövér miatt csapott össze Orbán Balázzsal.
http://www.atv.hu.../hirkereso:(

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.26 másodperc
4,703,881 egyedi látogató