Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Nyugatnak fel kell ismernie az igazi ellenségeket és az igazi szövetségeseket

KülföldLondon volt polgármestere: Szaúd-Arábia nagyobb fenyegetés Angliának Oroszországnál
"Most a muszlim fundamentalizmusból eredõ veszéllyel nézünk szembe, amelyet túlnyomó részben Szaúd-Arábia alapozott meg, a legfõbb szövetségesünk, amely a leginkább intoleráns szálát finanszírozza az iszlámnak, aminek semmi köze Mohamed próféta tanításaihoz."

David Cameron miniszterelnök 2012-ben az egykori szaúdi Abdullah királlyal való találkozóján

Oroszország közel sem veszélyezteti annyira Nagy-Britanniát és a Nyugatot, mint Szaúd-Arábia, jelentette ki Ken Livingstone egy moszkvai konferencián, melynek a házigazdája a Kreml párti Russia Today televíziós csatorna volt.

"Az egyszerû tény az, hogy nyugaton nem szembesülnek Oroszország jelentette veszéllyel", mondta az egykori londoni polgármester, hozzátéve:

"Most a muszlim fundamentalizmusból eredõ veszéllyel nézünk szembe, amelyet túlnyomó részben Szaúd-Arábia alapozott meg, a legfõbb szövetségesünk, amely a leginkább intoleráns szálát finanszírozza az iszlámnak, aminek semmi köze Mohamed próféta tanításaihoz."

Azt állította továbbá, hogy Afganisztánban a dzsihádizmus amerikaiak általi finanszírozása volt a felelõs a 9/11-ért.

Oroszország rossz sajtóvisszhangot kapott és Vlagyimir Putyin elnököt démonizálták, tette hozzá.

"Nagy-Britanniában senki sem számolt be orosz ajkú emberek elleni diszkriminációról a balti államokban, senki sem mondta, hogy ez ténylegesen az EU nyomására történt, mivel ragaszkodott ahhoz, hogy az akkori ukrán elnökkel nem írja alá a kereskedelmi ügyletekrõl szóló megállapodást kivéve, ha az leállítja az Oroszországgal való kereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalást, majd amikor az elnök úgy döntött, hogy õ nem tenne ilyet, furcsa módon megbukott."

Egy kerekasztal-beszélgetés során Livingstone hozzátette, hogy nem tesznek "helyes lépéseket", hogy az úgynevezett „iszlám terrorizmust” leállítsák.

"A helyes lépéseket nem teszik meg, szinte minden muszlim fundamentalizmust a szaúdiak és a katariak finanszíroztak. Menjünk vissza 70 évvel ezelõttre, terjesztették az iszlám különösen gyûlölettel teli vahabita szálát, és már akkor azt kellett volna nekik mondania Nagy-Britanniának, illetve Amerikának, hogy hagyd abban ennek a finanszírozását, vagy nem leszel a szövetségesünk."

Csak most kezdi Washington felismerni, hogy Iránnal és Oroszországgal együtt kellene mûködnie, hogy harcoljon a muszlim terrorizmus ellen, fûzte hozzá. "Szükségünk van egy széles koalícióra. Az Afganisztánban és Irakban lévõ háborúk kudarcai után kétségbe vonják a Nyugat hitelét. Nem csak Oroszországgal és Iránnal kell együttmûködni, de Kínával, Nigériával és Brazíliával is. Össze kell állni a világban. Ez az, amiért az ENSZ-t létrehozták."

Livingstone figyelmeztetett, hogy a világ fordulóponthoz érkezett. "Azt hiszem, ha nem ismerjük fel a fenyegetést, és ha nem ismerjük fel az igazi szövetségeseinket, akkor ez évtizedeken keresztül folytatódhat."

Kollektív büntetés el nem követett bûnökért

Balkh kovácsának lefejezése: az iráni amerikaiak a bûnbakok újra

2015.12.13.

Az amerikai kongresszus arra törekszik, hogy iráni amerikaiakat büntessen olyan terrorista cselekményekért, amelyekhez semmi közük.

Egy radikalizálódott, amerikai születésû pakisztáni Szaúd-Arábiába utazott és összeházasodott egy másik pakisztánival, akinek az agyát átmosva átneveltek a vahabizmus egy szélsõséges verziójára, ami egyben a szaúdi hivatalos vallásnak számít. A házaspár visszatért az USA-ba és szétlõtt egy karácsonyi hivatali partit, megölve 14 embert.

A Szabadság-szobor koronája – Fotó: Justin Lane/EPA

Kitalálják, hogy kiket büntetnek ezen aljas bûncselekmény miatt? Iráni amerikaiakat, akik soha nem osztottak szélsõséges eszméket, és akinek, mint amennyire mi tudjuk, soha nem volt semmi köze ilyen, vagy bármilyen más terrorcselekményhez sehol a világon.

Az Egyesült Államok képviselõházának a vízummentességrõl és a terrorizmus megelõzésérõl szóló törvénye, azaz a HR 158, egy perzsa uralkodó történet idézi fel, aki tudomást szerzett egy kovácsról, aki bûnt követett el Balkh városában, amely most Észak-Afganisztán területén található. Óhajában, hogy gyorsnak tûnjön az igazságszolgáltatás és a büntetést kimérése, elrendelte a tettes letartóztatását, és lefejezését.

De mivel Balkh túl messze volt, az uralkodó úgy döntött, hogy fejezzenek le bármely más kovácsot, akire ráfogható lehet a bûntett. Viszont a csatlósai képtelenek voltak, hogy a közeli városokban találjanak egy ilyen embert. Összesen akit találtak egy rézmûves volt Sustar városában Nyugat-Iránban. Szóval, a mi buzgó uralkodónk a szegény sustari rézmûvesen rendelte el az ítélet végrehajtást, nehogy Balkh kovácsának a bûne megtorlás nélkül maradjon.

Az amerikai képviselõház újra életre hívta ezt a történetet. Ha a szenátus és az elnök támogatják, akkor az új törvény iráni-amerikaiakat fog kizárni egy olyan 38 nemzetes vízumlemondó nyilatkozat-programból, amely lehetõvé teszi az aláíró országok számára a látogatást legfeljebb 90 napig vízum nélkül.

Még ha elismerjük, hogy az óvatosság az oka és a biztonság indokolja a kollektív büntetést, a HR 158 nem büntet pakisztáni vagy szaúdi kettõs állampolgárokat. Ehelyett az iráni amerikaiakat kell megbüntetni – az iraki, szudáni és szíriai kettõs állampolgárokkal együtt, valamint bárkivel, aki már jártak ezen négy ország közül bármelyikben az elmúlt öt évben.

Miért? Két okból. Az egyik: valakit találni kellett bûnbaknak. Kettõ: soha senki nem fizet olyan politikai árért, ami az iráni amerikaiakat célozza. Annak a ténynek az ellenére, hogy iránira, nemhogy egy iráni-amerikaira, egyszer is rábizonyítottak volna olyasmit, hogy részt vesz az Egyesült Államokban vagy Európában terrorizmusban - ezt nem szabad összekeverni a disszidensek államilag szponzorált meggyilkolásával az Iszlám Köztársaság ügynökei által, ami az 1990-es években véget ért.

Szóval, a szaúdiak miért kapnak minden alkalommal ilyen kiváltságot terrorizmussal kapcsolatos történések esetén, amelyekben oroszlánrészük van? Mert õk az amerikai politikai elit kedvencei és az õket helyettesítõ arisztokráciáknak, beleértve a Bush és Trump dinasztiát.

Mindenki tudja, hogy soha, de soha nem hagyják cserben a királyságot, ahol a 9/11-ben erõsen érintett Szaúdi család uralkodik. Mindenki tudja, hogy a szaúdiak már évtizedek óta elterjesztették a fertõzõ, kemény vahabista ideológiát, amit most a tálibok, az al-Kaida, a Daes, a Boko Haram, és egy tucat más terrorista franchise Csecsenbõl és Beludzsisztánból (Pakisztán) Csádba visznek tovább. És mégis, a szaúdiak érinthetetlenek.

A HR 158-as törvénynek semmilyen hatása nincs az amerikai állampolgárok biztonságára nézve. A jogszabály olyan emberek utazását korlátozná, akiknek semmi közük a terrorizmushoz, de hagyja, hogy a legvalószínûbb gyanúsítottak továbbra is korlátozás nélkül mozoghassanak.

A HR 158 korlátozná azon embereket, akik közvetlenül az USA és Szíria között utaznak, figyelmen kívül hagyva azt a szembeszökõ tényt, hogy a valóságban szinte soha sem így mûködik: a Daes újoncok általában oda-vissza Törökországon keresztül közlekednek. Miért nem ott vezetik be az utazási korlátozásokat azokra az emberekre, akik ott átkelnek? Mert Törökország a NATO tagja, és szemesíteni õket ezzel költséges lenne.

Ez egy régi történet. Irániaknak semmi köze nem volt a 9/11-hez, míg a szaúdiak szállítottak a 19-bõl 15 gépeltérítõt a véres keddhez.

De nem a szaúdi állampolgárok diákvízumait korlátozták a támadások után, hanem az irániakét. Úgy tûnik, hogy mi vagyunk a tökéletes bûnbakok újra. Képtelenek, hogy megtalálják Balkh kovácsát, ezért a Fehér Ház azt akarja, hogy Sustarból a rézmûves fejét vágják le.


Persianews.vcp.ir

http://persianews.vcp.ir/0-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%85%D9%88%D8%B6%D9%88%D8%B9/1482770-A-Nyugatnak-fel-kell-ismermenie-az-igazi-ellens%C3%A9geket-%C3%A9s-az-igazi-sz%C3%B6vets%C3%A9geseket.html


http://www.mintpressnews.com/saudi-arabia-more-of-a-threat-to-uk-than-russia-says-former-london-mayor/211987/

http://persianews.vcp.ir/0-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%85%D9%88%D8%B6%D9%88%D8%B9/1482681-Kollekt%C3%ADv-b%C3%BCntet%C3%A9s-el-nem-k%C3%B6vetett-b%C5%B1n%C3%B6k%C3%A9rt.html

http://www.theguardian.com/world/iran-blog/2015/dec/10/iranian-americans-scapegoats-for-terrorist-acts-by-us-congress-hr158?CMP=share_btn_link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
4,460,765 egyedi látogató