Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A patikákat lassan, de biztosan 'államosítják'

BelföldImmár az egészségügyi ellátó rendszer törvényes részei újra, de ez nem igaz, hisz gazdasági társaságok, másodszor pedig az "állam" becsempészte magát az "elõvásárlók" közé.

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2015-12-14 21:33
Aztán jöhet a népegészségügyi dögös terv.Mi meg majd döglõdünk.
4 #2 Posta Imre
- 2015-12-15 13:47
Kitiltják a romániai audiovizuális médiából a gyógyszerreklámokat

Kitiltják a romániai rádió- és televíziómûsorokból a gyógyszer- és gyógyszertárreklámokat - közölte Végh Sándor szenátor, az intézkedést tartalmazó törvénytervezet kezdeményezõje az MTI-vel kedden.

A javaslatot a szenátus - a szakbizottsági ellenjavallat dacára - nagy szavazattöbbséggel fogadta el, hatályba lépéséhez pedig már csak az államfõ aláírására van szükség.

Eddig csak a vényköteles orvosságok reklámozását tiltotta az audiovizuális törvény: ezt most a vény nélkül megvásárolható gyógyszerekre is kiterjesztették. A tilalom nem terjed ki a nyomtatott sajtóra, az internetre, vagy más reklámhordozókra.

Egy tavalyi felmérés szerint a gyógyszeripar évi 300 millió eurót költ hirdetésekre Romániában, ennek csaknem kétharmadát tévéreklámra.http://kitekinto....nAYAr8m8lA

Lebukott a nagy Nurofen-svindli Ausztráliában


Több népszerû márkáját volt kénytelen ma visszavonni a Reckitt Benckiser nevû brit gyógyszeripari óriásmulti Ausztráliában, miután lebuktak, hogy csúnyán becsapták a vásárlókat. Egy egész sorozatnyi speciális problémákra való fájdalomcsillapítót árultak ugyanis az alapár majd kétszereséért, hogy az ügyben indult eljárásban kiderüljön: pontosan ugyanazt csomagolták be többféleképpen és az alapgyógyszert adták el másnak hazudva, drágábban. Az aktív hatóanyag az összes esetben ugyanabból volt ugyannyi, vagyis 342 milligram ibuprofen.http://444.hu/201...ztraliaban
48 #3 ro-zsola
- 2015-12-15 14:07
Ennyi a hír. Vagy van még valami ?
Kínában megtaláltak egy érdekes baktériumot. Meglepetés : nincs olyan antibiotikum amely elpusztítaná. Más oldalról nézve , a hír folytatódott csak valamiért a " független obiektív média " elhallgatta : több antibiotikumról kiderült , hogy nem jó semmire sem.
Érdekes ez a téma. Az elmúlt 25-30 évben nagyon elterjedt a " cukorbetegség ". Új õrület is lett : glutenérzékenység. Egyes " kutatók " szerint ezekért a " puffasztott kenyér a felelõs ".
Emelett kimutatták , hogy azok akik rendszeresen szednek valamilyen gyógyszernek hazudott készítményeket sokkal nagyobb eséllyel betegedtek meg különféle betegségekkel. Akik nem szedték a " csodaszert " azok közül sokan tünetmentesek.
3 #4 Enid
- 2015-12-15 15:36
Rozsola, csitt! A feher kenyer szent! Mondanam: "szo szerint" , de ugy fest, hogy jobb volt a barna kenyer, a "nem raffinalt" stb.
A feher kenyer lisztje ugyanis ragaszto-format olt a gyomorban es ... cukorbetegseg lesz a vege.
Ezek szerint a hir Batterfly effectkent rontott rank. Itt is lengedezik... sot a kutyatap is ketes alapanyagokat mutat. Vagyis a gyartok nem mutatjak meg az original "receptet" ezert ketesnek nyilvanul.

Tan uj receptet kek irni s_hihi?!

A bolti eleszto puffaszt. A hagyomanyos "teszta" a jo.
2 #5 gerry
- 2015-12-16 06:00
vajon mit kevernek a barna kenyérbe, hogy barna legyen....
:D
Azért a világon mindenhol észre lehet venni, a polcokon általában csak délelött látni a fehér kenyereket, délutánra marad a barna, fekete, magos... "valami"....
Egye az aki kitalálta és puffadjon bele a gyomrába!
:(
236 #6 Vazul
- 2015-12-16 21:17
Nem kizárt, sõt..., hogy olyen patikamutyi lesz, mint a dohánymutyi volt, megjegyzem zsidó családról beszélünk az alábbi kiragadott példa esetében (is):

Szatmáry Kristóf, a Kereskedelmi Ipara Kamara elnöke, a kerület országgyûlési képviselõ családja érdekelt a dohánykereskedelemben: édesanyjának (Szatmáryné Jähl Angéla) egy saját trafikja van a VI. kerületben, a férjének 3, a családnak pedig összesen 12 darab.

Elítélt csaló intézi a Budapesti Kereskedelmi Ipara Kamaránál a hiteleket. B.A. Ákost nem kevesebb mint 939 rendeli csalásért ítélték el jogerõsen (megjegyzem nem kapott érte lóf@szt sem). A gazdasági bûncselekményért elítélt férfi emellett a BKIK tagok Széchenyi kártya ügyintézéséért is felel. Úgy tudjuk B.A.Ákos csak azét kerülhetett a BKIK igen fontos pozíciójába mert a férje Szatmáryné Jähl Angélának, a fia nem más, mint a Fidesz országgyûlési képviselõje és ex-államtitkára Szatmári Kristóf, aki egyben a BKIK elnöke.
http://estiujsag....r-a-rokona
http://16.kerulet...nadoznanak

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.72 másodperc
3,406,312 egyedi látogató