Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az oroszokat mostantól hivatalosan sem érdekli, mit gondol a világ

KülföldHáááát, asszem mozgalmas 2016-fos év lesz. Elsõnek az orosz korrupt mocsok zsidótelep megtisztítása következik, s közben persze Jézus nevében mehet sorban a többi fertõzött területeken. Remélem aratni fog a halál, amerre jár! Persze demokratikusan! Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta kedden azt a törvényt, amelynek értelmében az orosz alkotmánybíróság figyelmen kívül hagyhatja a nemzetközi bíróságok döntéseit.

A törvény lehetõvé teszi az orosz alkotmánybíróságnak, hogy végrehajthatatlannak minõsítse a nemzetközi törvényszékek döntéseit, közülük is elsõsorban a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) ítéleteit, amennyiben azok ellentétesek az orosz alkotmánnyal.

A törvény javaslatát maga az alkotmánybíróság nyújtotta be júliusban, az orosz parlament alsóháza (Állami Duma) december 4-én szavazta meg, a felsõház (Szövetségi Tanács) pedig 9-én fogadta el. Magában a javaslatban megjegyezték, hogy az 1996-ban Oroszország által is aláírt Emberi Jogok Európai Egyezménye – amelynek a végrehajtására hozták létre az EJEB-et – és az orosz alkotmány között a legtöbb esetben nincs ellentét, de ha ez mégis elõfordul, akkor az orosz alkotmány élvez elsõbbséget.

A törvénnyel kapcsolatosan Putyin korábban azt mondta, hogy Oroszország semmi újat nem “talált ki, az európai országok is ugyanezt az utat járják be”. Az AFP francia hírügynökség egy korábbi beszámolójában úgy vélte, a törvénnyel a Jukosz kõolajipari vállalat egykori részvényesei kárpótlásának elutasítását készítik elõ Moszkvában.

Amennyiben Oroszország nem lesz kötelezhetõ a jövõben az EJEB döntéseinek alkalmazására, akkor azt az ítéletet sem kell figyelembe vennie, amely 1,9 milliárd eurós kártérítés kifizetésére kötelezi a 2004-ben pénzügyi csalás vádjával szétdarabolt Jukosz vállalat volt részvényeseinek, közöttük az orosz szövetségi nyomozó bizottság által gyilkosság szervezésével múlt héten megvádolt ellenzéki Mihail Hodorkovszkij fõrészvényesnek.

A Jukosszal kapcsolatosan a hágai nemzetközi döntõbíróság 2014-ben döntött úgy, hogy Moszkvának 50 milliárd dollár (37 milliárd euró) kárpótlást kell megfizetnie az olajvállalat részvényesei számára. Oroszország azonban elutasította az ítélet végrehajtását, Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy Moszkva megvédelmezi az érdekeit.
Link

Hozzászólások

84 #20 apacuka11
- 2015-12-17 18:40
gerry engem keresel?:D
2 #21 gerry
- 2015-12-17 19:16
1. ;)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
4,460,762 egyedi látogató