Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Profilt váltott az olasz maffia

KülföldÓ, hamarosan elismerik, hogy már jó ideje zsidómaffia és kormányzatnak nevetik világszerte! Szabadkõmûves jezsuita, máltai...bûnszervezet. Kevesebb gyilkosságot követ el, de egyre mélyebben átszövi a politikai, gazdasági és intézményes életet az olaszországi szervezett bûnözés - hangzott el az olasz maffia ellenes nyomozó-igazgatóság (DIA) év végi sajtótájékoztatóján kedden.

Nunzio Galantino tábornok, a DIA igazgatója elmondta, hogy 2015-ben több mint 2,5 milliárd euró értékû vagyont foglaltak le az olaszországi bûnszervezetekkel szembeni akciókban. Mintegy ötezer olaszországi vállalkozást világítottak át és jelenleg is több mint háromszáz nyomozást folytatnak a szervezett bûnözés felszámolására. Az év egyik sikereként említette meg az Expo2015 milánói világkiállításon résztvevõ olasz beszállítók átvilágítását, ami a nemzetközi esemény korrupció-mentességének egyik garanciája volt.

A DIA igazgatója hangsúlyozta, hogy az olaszországi szervezett bûnözés az utóbbi évtizedekben "profilt" váltott. A szicíliai maffia, a nápolyi camorra és a calabriai 'ndrangheta bevételének jelentõs része továbbra is a kábítószer- és fegyverkereskedelembõl származik,

a gyilkosságok és más erõszakos bûncselekmények aránya azonban jelentõsen csökkent. Az erõszakot a korrupció váltotta fel:

a bûnszervezetek beszivárogtak a politikai, gazdasági és intézményes életbe. "Attól, hogy nem lõ, az olasz maffia még nem kevésbé veszélyes" - fogalmazott Rosy Bindi, az olasz parlament maffia ellenes bizottságának elnöke. Franco Roberti maffia ellenes ügyész hozzátette: ha megvan hozzá az akarat, az olasz állam képes legyõzni a maffiát, de ehhez ma már gazdasági fegyverekkel kell küzdeni.

domenico raccuglia, a cosa nostra-vezér, matteo messina denaro jobbkeze (fotó: reuters)Domenico Raccuglia, a Cosa Nostra-vezér, Matteo Messina Denaro jobbkeze (Fotó: Reuters)
Angelino Alfano olasz belügyminiszter arra emlékeztetett, hogy a DIA-t Giovanni Falcone, a Cosa Nostra szicíliai bûnszervezet által 1992-ben merényletben meggyilkolt szicíliai ügyész hozta létre. A szintén szicíliai belügyminiszter ugyanakkor úgy vélte, hogy

az olaszországi szervezett bûnözés fokozatosan erejét veszíti,

és ez a körözött maffiatagok egymás utáni elfogásának, a maffiózókra kiszabott szigorú börtönbüntetéseknek, valamint a vagyonelkobzásoknak köszönhetõ.

Rokonai és ismerõsei teljes vagyonának lefoglalásával próbálnak az olasz hatóságok ûrt teremteni az ország legveszélyesebb bûnözõjének tartott Matteo Messina Denaro, a Cosa Nostra jelenlegi fõnöke körül is, akit 1993 óta köröznek. Elõdjét, a corleonei keresztapaként ismert Toto Riinát kedden szállították kórházba cellájából, ahol életfogytiglani büntetését tölti. Ügyvédje szerint a 85 éves Riina állapota súlyos.
Link

Hozzászólások

5 #1 kincses
- 2015-12-15 21:11
Jogos. Már az ördög is megmondta az ügyvédes filmjében, hogy új módi van. az ügyvédeket régen megölték. Most megveszik õket... Hatékonyabb, mindenképpen.
3 #2 Enid
- 2015-12-16 08:13
Az expo ezek szerint korrupcio nelkul zajlott? s_vigyori Hmmm...
Itt nem hiszem, hogy tudnanak errol, de ha ok mondjak ...
12 #3 spartakusz
- 2015-12-16 09:12
szevasztok!
Nagyon helyes - a maffiát fel kell számolni és nem csak a szegények között kialakultat - ha nem a gazdag - politikai - gazdasági vallási - meg stb. körükben kialakultakat is - Miért? Mert a bûnözõktõl meg kell tisztítani az emberiséget - minden téren!

tisztelettel,
id. Kiss László
ui: fenn maradásunk záloga! És ki a bûnözõ? Az aki élõsködik - az érték élõállítókon !
12 #4 spartakusz
- 2015-12-16 09:32
Kedves leva! Nem volt ez mindig így - csak emlékezz a poliszok - város államok saját érdeküket védték -
amibõl eredt a politika szó - értsd van bûn ûzõ és van bû - nõzõ
valójában mi van? van vétkes - emlékezz vétkes az aki néma a cinkosok között - aki vét a közössége ellen - nem termel de elvesz - hoz rá törvényt például - és stb.
tehát röviden - a megzavarodott világot ki kell menteni a zavarodottság világából és nevén kel nevezni mindent!
Majd ezután a vétkesek láthatóvá válnak és vétkeikért felelniük kell mivel az természetes!

tisztelettel.
id. Kiss László
ui: "bûnösök között cinkos az aki néma..." nem jó fogalmazás a fenti a helyes....
27 #5 etele
- 2015-12-16 11:58
politikakiitlop: (PI)
:@

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.53 másodperc
4,458,017 egyedi látogató