Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ide zsidók fel nem szállnak! Inkább bezár a bazár

KülföldAsszem hamarosan befigyel a kriptonit! A Kuwait Airways légitársaság úgy döntött, hogy megszünteti a New York és a londoni Heathrow repülõtér közötti járatát. Az arab állam légi cége azért döntött így, hogy ne kelljen felengednie a repülõgépeire izraeli állampolgárokat.

Az ügy úgy kezdõdött, hogy a légitársaság 2013-ban nem volt hajlandó repülõjegyet eladni egy izraeli állampolgárnak. A társaság jegyfoglaló rendszere ugyanis nem engedi, hogy valaki izraeli útlevéllel vásároljon, írja az MTI.

Az amerikai hatóságok már akkor megkeresték a légitársaságot, amely azt válaszolta, hogy csupán meg akar felelni a kuvaiti törvényeknek. Az arab ország törvényei ugyanis tiltják, hogy kuvaiti cégek bármilyen kereskedelmi kapcsolatba kerüljenek olyan természetes vagy jogi személyekkel, amelyek Izraelben vannak bejegyezve, illetve akik izraeli állampolgárok.

Az amerikai közlekedési miniszter ezután idén szeptemberben levelet küldött a légitársaságnak, és ebben felszólította, hogy hagyjon fel az izraeli állampolgárokkal szembeni hátrányos megkülönböztetéssel.

„A Kuwait Airways azáltal, hogy járatot közlekedtet az Egyesült Államok és Nagy-Britannia között, használja az amerikai létesítményeket és szolgáltatásokat, ebbõl következõen tiszteletben kell tartania az ország törvényeit, közöttük az indokolatlan diszkrimináció tilalmát" - olvasható a levélben.

Az amerikai minisztérium szóvivõje megerõsítette az AFP-nek: a felszólítás után a Kuwait Airways tájékoztatta az amerikai hatóságokat arról, hogy megszünteti a New York és London közötti járatát.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.37 másodperc
4,072,123 egyedi látogató