Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bevásárol fegyverekbõl a szlovák kormány

KülföldKészülnek a békére! Persze nem közpénzbõl, hanem magánból és demokratikusan! A szlovák állam 46 ezer új fegyvert vásárol teljes felszereléssel együtt. Áfa nélkül 23 millió eurót költenek a fegyverkezésre, írja az Új Szó.

Robert Kaliòák belügyminiszter a mai sajtótájékoztatón elmondta: a rendõrök 24 ezer új fegyvert - pisztolyokat és gépfegyvereket - kapnak. A maradékot a pénzügyõrség, az igazságügyi rendészet, a hadsereg és a büntetés-végrehajtás alkalmazottai között osztják szét. A pisztolyok darabja kevesebb mint 300 euróba, a gépfegyvereké megközelítõleg 1500 euróba kerül.

Kaliòák elmondása szerint a fegyvereket a piaci áraknál 30 százalékkal olcsóbban vásárolták. Hozzátette: a rendõrség fegyvereinek lecserélésérõl szóló rendelet még 1992-es keltezésû, és hat évre szólt. A mostani fergyvervásárlással tehát a minisztérium egy hosszas folyamatot zár le. Mint elmondta, a használt fegyvereket begyûjtik, majd megpróbálják eladni.

Tibor Ga¹par országos rendõrfõkapitány a sajtótájékoztatón elmondta: megváltozott a biztonsági helyzet, a fegyverhasználat ma már nem megy ritkaságszámba. A rendõröket ezért megfelelõ felszereléssel kell ellátni - tette hozzá.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-12-18 14:19
Mûködõképes a romániai rakétavédelmi rendszer

Mûszakilag mûködõképessé vált a dél-romániai deveselui támaszpontra telepített amerikai rakétavédelmi rendszer - jelentette be pénteken Lazar Comanescu román külügyminiszter az Egyesült Államok bukaresti nagykövetének, valamint az amerikai haditengerészet és a NATO több katonai vezetõjének jelenlétében. http://www.atv.hu...i-rendszer

Államcsõd Ukrajnában

Tüntetõk ukrán politikai pártok zászlóival demonstrálnak a kijevi parlament elõtt, és követelik a kormány lemondását december 11-én. Továbbra is feszült a hangulat

Nem törlesztik az Oroszországgal szembeni adósságot. Ez az eddigi ötödik legnagyobb értékû államcsõd a világon. http://mno.hu/pen...an-1319774
236 #2 Vazul
- 2015-12-18 19:25
Rendõrök rohanták le a NATO-irodát Varsóban

Az új lengyel kormány utasítására a katonai rendõrség hajnali fél kettõkor tört be a NATO varsói hírszerzési irodájába. Azért mentek, hogy eltávolítsák az iroda vezetõjét, akit még az elõzõ kormány idején neveztek ki.
Bartosz Kownacki védelmi miniszter az RMF rádiónak azt mondta, hogy erre azért volt szükség, mert a hivatal nem mûködött rendesen, és az ott dolgozókat nem tartották elég megbízhatónak, írja a Financial Times. A Jog és Igazságosság (PiS) párt kormányra kerülése óta igyekszik a saját embereit ültetve a fontos pozíciókba. A ma hajnali eset ennek a megnyilvánulása volt. A védelmi minisztérium szóvivõje szerint azért volt szükség a drasztikus lépére, mert a hivatal vezetõje nem reagált arra az üzenetre, amellyel a múlt héten leváltották. A szóvivõ szerint a rajtaütés békésen zajlott. Késõbb a minisztérium közleményt adott ki arról, hogy új vezetõt neveztek ki az iroda élére.

Az ellenzék aggasztónak találja a rajtaütést. Tomasz Siemioniak volt védelmi miniszter arról beszélt, hogy még nem történt olyan a NATO történetében, hogy egy tagország a NATO egyik épületét vagy intézményét rohanta volna le. A NATO egyik brüsszeli hivatalnoka az esetre úgy reagált, hogy ez Lengyelország belügye. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az intézmény valójában nem is hivatalos NATO-szerv, de azt mondta, követik az eseményeket. Az irodában, amelyet egyébként a lengyel és a szlovák hatóságok hoztak létre, hírszerzési adatokat gyûjtenek és kutatások végeznek a NATO központi parancsnoksága számára.
http://klubradio..../16/194544
33 #3 vizilo
- 2015-12-19 09:04
A " Beket " ha kell haboruval is megvedjük gondoljak a szlovakok...)
48 #4 ro-zsola
- 2015-12-20 01:42
Persze hogy fegyverkeznek. A V4 katonailag megszállva, migránsokkal zsarolva.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
4,460,749 egyedi látogató