Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Egy félreértés miatt vezényeltek rossz országba a törökök egy komplett zászlóaljat

KülföldDe sok "félreértés" lesz még! Eltévedt orosz-kínai haderõk "izrajelben"...és "új izrajelben".... A félreértés az lehetett, hogy a török kormány "kérlek, segítsetek!"-et hallott, a "nehogy katonákat küldjetek ide!" helyett.

A török katonák Irakba küldésével kapcsolatosan “félreértés” történt Ankara és Bagdad között, “folytatják” a török erõ kivonását Moszul térségébõl – jelentette be szombaton a török külügyminisztérium.

Az errõl szóló közlemény szerint Törökország tiszteletben kívánja tartani Irak területi integritását és szuverenitását, és elismeri, hogy félreértették egymást a bagdadi kormánnyal a török katonai erõ Irakba küldésével kapcsolatban.

Ezért Törökország – tekintetbe véve az iraki aggodalmakat és érzékenységet, akárcsak az Iszlám Állam elleni harc fontosságát – “folytatja” katonáinak kivonását.

December elején egy török zászlóalj érkezett harckocsikkal és tüzérségi fegyverekkel az Iszlám Állam dzsihadista szervezet kezén lévõ észak-iraki Moszul közelében található Basika város térségébe. Ankara szerint a török katonák a helyi erõk kiképzésében és felfegyverzésében segédkeznek, és telepítésük az iraki védelmi minisztérium és rendõrség tudtával történt.

Bagdad szerint azonban a mûveletet nem kérte és nem is engedélyezte az iraki vezetés. Az iraki kormányfõ arra utasította a külügyminisztériumát: terjesszen be hivatalos panaszt az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé, arra kérve a testületet, hogy utasítsa Törökországot csapatai azonnali kivonására.

Recep Tayyip Erdogan török államfõ korábban úgy nyilatkozott, egyelõre kizárt, hogy kivonják a katonai kontingenst. Két nappal ezelõtt viszont Barack Obama amerikai elnök felhívta telefonon Erdogant arra kérve õt, hogy vonják ki a katonákat, így enyhítve a feszültséget az egymással szomszédos két ország között. Ehhez képest Ankara szombati külügyminisztériumi közleményében már úgy fogalmazott, hogy “folytatja” a kivonást.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
4,440,356 egyedi látogató