Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Karácsonyi ünnepségen kapták meg a fizetési felszólítást a komáromi rendõrök

BelföldNem tom értiTEK-e? A "rendõr" egy sz@rházi geci, nem ember, ahogy a bíró, ügyész...,politikus sem az. Amíg van "lóvé", bárkit lóvá tesz, de amint nincs, megy a sírás-rívás. A rendszer ezt dobta, ilyen hulladék-tömeget. Egy héttel karácsony elõtt több tucat rendõr szembesült vele: nem úgy alakulnak az ünnepek, ahogyan elképzelte – tudta meg a Bors. Fizetési felszólítást kaptak, ugyanis a túlórapénzt, amit a déli határ védelméért kaptak, nyolc napon belül vissza kell fizetni. A komáromi rendõröknek a felszólítást a karácsonyi ünnepségen kapták meg: az egész éves munkájukat is megköszönték, mellé pedig száz-, kétszáz- és négyszázezer forint közötti fizetési felszólításokat kaptak – derül ki a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezetének (TMRSZ) levelébõl. Egy névtelenséget kérõ rendõr elmondta: volt, aki nem akarta átvenni a papírt, ám közölték: ezzel katonai bûncselekményt valósítanának meg.

A Független Rendõr Szakszervezet fõtitkára, Pongó Gáza a lapnak elmondta: eddig negyven rendõr kapott fizetési felszólítást, de akár ezren is érintettek lehetnek.

Azzal akarnak utólag trükközni, mi számít készenlétnek, és mi túlórának. Elõbbiért csak bruttó 90 forint adható, de túlszolgálatért legalább kétezret kell fizetni

– mondta el a lapnak a fõtitkár hozzátéve: arra hivatkoznak, hogy a pihenõidõben töltött idõ is készenlét. Mint mondta, a rendõrök nem bemondásra kapják a fizetésüket, a túlórát minden esetben a parancsnokok rendelik el, ráadásul a túlóra elvégzését minden esetben igazolták is.

Papp Károly rendõrfõkapitány elrendelte a túlórák tételes vizsgálatát és megígérte, hogy a rendõrök részletfizetést kérhetnek a törlesztéshez. A szakszervezet ezt nem fogadta el, kérni fogják az ORFK-t, hogy a rendõrök megtarthassák a pénzt, mivel amúgy sem tartoznak a túlfizetett emberek közé.
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2015-12-22 16:50
Fizetésemelést is kapni fognak talán januártól.
236 #2 Vazul
- 2015-12-22 21:06
Jogos. Orbán védte meg egyedül egész Európát, nem a rendõrprolik!
75 #3 talpi
- 2015-12-23 19:15
Ne aggódj, abból az egyszerû pandúr egy buznyákot nem fog látni. Erre mérget vehetsz, addig ügyekedTEK, majd a "fõnökök" hogy alul, még morzsa sem marad. :(
233 #4 Ulti Mate
- 2015-12-24 09:52
2 esélyes a dolog, mert itt a végén még eljátszhatják a ,nagyon rendes vezeté'-t a ,vezéreik'. Ám ha csak bevillantásra kellett a túlóra, hogy legyen egyáltalán ,kedve' elindulni a határra a szerencsétlennek és ezt most visszaveszik, abból az következik, hogy többen ki fognak lépni. A kormány mindenképpen nyer vele, mert az ,újoncok'-ra ráteszik a mostaniaknak a feladatát!!!
75 #5 talpi
- 2015-12-24 10:03
Ulti Mate
Benne van a pakliban ez is. Viszont, az "újoncok" nem biztos ám, hogy teljesen magyar származásúak. :(
69 #6 Szalonna
- 2015-12-24 15:19
Nem fognak kilépni és nem kellenek semmilyen újoncok, mert a vámosoktól annyian menekülnek át oda, hogy szabályos "menekültáradat" indult el ami a folyamatos. A rendõrségnél egy érettségivel rendelkezõ kezdõ keres most annyit mint egy 25 év munkatapasztalattal rendelkezõ pénzügyõr....

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.63 másodperc
3,398,364 egyedi látogató