Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Rothschildra hivatkozva érvel Paks mellett a kormány

BelföldHát nem a csájna bank korporéjsön lesz a pénzmosója, hanem a rokefeller center? Ez már komikumnak is nagyon komikus. A Rothschild nemzetközi bankház által készített tanulmány alátámasztja a magyar kormány álláspontját, a Paks II. beruházás megtérül, megfelelõ mennyiségû villamosenergiát lehet elõállítani, alacsony önköltség mellett, mondta Aszódi Attila, a paksi atomerõmû teljesítményének fenntartásáért felelõs kormánybiztos szerdán az M1-en.

Aszódi Attila szerint várhatóan a piaci árak is úgy alakulnak majd, hogy nem lesz szükség állami támogatásra az erõmûtársaságok mûködéséhez. Aszódi Attila az idei év eredményei között említette az erõmû körüli településeken folytatott nagy tájékoztató kampányt, a májusi közmeghallgatást Pakson, valamint a nemzetközi közvélemény informálását a projekt várható környezetvédelmi hatásairól. Mindemellett a környezetvédelmi engedélyezés már az utolsó szakaszban jár, akár néhány héten belül megkaphatja a projekt a hozzájárulást, mondta az kormánybiztos.

A kormánybiztos megismételte, hogy az erõmûhöz kapcsolódó brüsszeli öt eljárásból három esetében Magyarország megszerezte a jóváhagyást. A bizottság elfogadta a projektet energiapolitikai, ellátásbiztonsági és klímavédelmi szempontból, az Európai Bizottság alatt mûködõ uniós szerv, az Euratom Ellátási Ügynökség pedig aláírta az üzemanyag-ellátási szerzõdést. Kiemelte, hogy a keretrendszer adott, meg kell még beszélni egyebek mellett a versenyjogi kérdéseket, a beszerzési ügyeket. A kormánybiztos úgy vélte, hogy a 2016-os év elegendõ lesz arra, hogy a bizottsággal is lerendezzék a kérdéseket és remélhetõleg a telephelyengedély is rendelkezésre áll majd.

A környezetvédelmi engedélyezés felfüggesztésére indított Greenpeace-kérelemre úgy reagált: a környezeti hatástanulmányban minden a törvény által elõírt információ szerepel, a lakossági konzultáció, illetve a nemzetközi közmeghallgatás során minden felmerült kérdésre választ adtak, továbbá minden információ, ami a projektnek ebben a szakaszában szükséges, rendelkezésre áll, ami alapján döntést lehet hozni.
Link

Hozzászólások

233 #1 Ulti Mate
- 2015-12-24 09:41
Miért nem jó a biztos súlyosan káros atomenergia helyett a természetesen megújulók? Azért nem tudnak annyi susót elkérni? Vagy katonai jelentõsége is van a buliban? Tán csak szivárogtatásnak is jó ha van? Márcsak az én egyszerû kérdéseimtõl is bukta a fejlesztés és mielõbbi bezárás javasolt!
245 #2 hamu
- 2015-12-24 17:00
Azt mondják, hogy

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.70 másodperc
3,410,545 egyedi látogató