Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Izraelben tárgyalt az orosz elnök különleges megbízottja

KülföldA macesz árfolyama egyre jobb!Titokban Izraelben tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges megbízottja, Alekszander Lavrentyijev a szíriai rendezésrõl – közölte a Háárec címû izraeli újság vasárnapi számában.

Az orosz küldött népes delegáció élén látogatott Jeruzsálembe, ahol magas rangú izraeli tisztviselõkkel tanácskozott az ENSZ támogatásával, a szíriai polgárháború lezárása érdekében folytatandó diplomáciai tárgyalásokról. Putyin szíriai ügyekben eljáró megbízottja csütörtökön kezdett megbeszéléseket titokban Izraelben, miután egy hete az ENSZ Biztonsági Tanácsa elfogadott egy határozatot a Bassár el-Aszad szíriai elnök és az ellenzéki felkelõ csoportok közötti tárgyalásokról.

Izrael hivatalosan nem emelt kifogást az ENSZ-ben létrejött határozat ellen, de a Háárec szerint Jeruzsálemben attól tartanak, hogy egy nemzetközi egyezmény megerõsítheti Iránt és a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezetet, Izrael legfõbb ellenségeit.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden telefonbeszélgetést folytatott Putyinnal, amelynek során – a Kreml közleménye szerint – az orosz elnök kifejtette, hogy semmi sem helyettesítheti az ENSZ égisze alatt létrejövõ diplomáciai megoldást a szíriai válság ügyében. Az oroszok látogatását teljes titokban szervezte a külügyminisztérium és a miniszterelnöki hivatal a lap szerint. A külügyi tárca megtagadta a Háárec kérdéseinek megválaszolását ebben az ügyben, és azt sem sikerült megtudni, hogy történt-e találkozó az izraeli kormányfõvel.

Lavrentyijevet Putyin néhány hete személyesen nevezte ki a szíriai rendezés diplomáciai ügyeinek intézésére. A küldött az orosz légierõ különrepülõgépén az orosz külügy és hírszerzés szakembereinek kíséretében érkezett Tel-Avivba, ahol a delegációt Joszi Kohen jelenlegi nemzetbiztonsági tanácsadó – a Moszad, az izraeli hírszerzõ szervezet leendõ igazgatója – fogadta.

Izrael célja, hogy a megállapodás után is szabadon útját állja a Szíriából esetleg ellene indított támadásoknak, valamint a Hezbollahnak szánt fegyverszállítmányoknak. Lavrentyijev látogatása csak egy állomása volt az orosz diplomatának a térség öt fõvárosát célba vevõ körútjának, amely Bagdadban kezdõdött, Ammánban majd Jeruzsálemben folytatódott. Az orosz diplomaták a szíriai rendezés orosz álláspontjának elfogadtatása érdekében Izraelbõl Kairóba repültek, ahonnan végül az Egyesült Arab Emirátusok fõvárosába, Abu-Dzabiba utaznak a Háárec szerint.
Link

Hozzászólások

128 #1 bogyo
- 2015-12-27 10:23
Putyin és Izrael - egy komplex és sokrétû kapcsolat

https://volksbetr...beziehung/
4 #2 Posta Imre
- 2015-12-27 13:10
Az orosz fõmufti azt javasolta, hogy csatolják Oroszországhoz Szíriát és Izraelt! Vicces ugye? Pedig nem is az!http://newsru.co....ti456.html
4 #3 Posta Imre
- 2015-12-27 13:37
Még a végén a törökök is csatlakoznak Oroszországhoz.

Orosz-Török konfliktus: mindkét fél megszenvedi az egymás elleni lépéseket

SZU-24A Külügyi és Külgazdasági Intézet Oroszország-szakértõje szerint mind az orosz, mind a török fél jelentõsen megszenvedi az egymás ellen tett lépéseket, ezért “eljöhet egyszer az az idõ, amikor kiegyenesítik a kapcsolatokat”.http://biztonsagp...-lepeseket
4 #4 Posta Imre
- 2015-12-27 15:30
Putyinéhoz hasonló módszerekkel korlátozná a civil szervezetek szabadságát az izraeli kormány

Az izraeli kormány egy olyan törvényjavaslatot akar a parlament elé terjeszteni, amelyben korlátoznák a vezetéssel szemben kritikus civil szervezetek tevékenységét. A törvény azokra a szervezetekre vonatkozna, amelyek külföldrõl kapnak támogatást. A Haaretz szerint a kormány már vasárnap dönthet arról, hogy a kneszet elé terjesztik-e a javaslatot.http://444.hu/201...li-kormany
131 #5 lalapapa
- 2015-12-28 14:58
Akkor ala tuzeltek a gyertyaknak
de meg nem irtam meg azt mikor egy
ket josszinak a haja is belobbant a nagy
parazstol.
meg hat a sok szikratol
gondolom mas kinek a deszkaja nem volt
eleg zsiros az nem csuszhatott odaig
a talalkozoig,
sot meg a fonoki macceszt fozo konyhaig
sem,
nem hogy a dobogora felmenjen ott
irasokat egyezmenyeket rettyentyen ala,.
es bologason pottyka emlekeivel.,
mit es hogyan tehat,
meg a kozelebe sem a szarosfazekakhozs_proszts_buli

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
4,460,852 egyedi látogató