Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Párizsi merényletek: hiába jelzett a molenbeeki igazgató

KülföldAmikor több a selejt, mint a jó termék, gyanakodnod kell, hogy a gyár valójában selejtet gyárt, de véletlen még belekerülhet hibátlan termék, melyet ki kell szelektálni. A Stade de France-nál robbantó Bilal Hadfi iskolája idõben figyelmeztett, hogy készülhet valamire a fiatalember, mégsem történt semmi.

Újfent egy olyan szál került elõ a párizsi merénylõk kapcsán, melyet nehezen emészt meg az ember. A belga Le Soir címû lap értesülései alapján szombaton több külföldi portál is arról cikkezett, hogy az egyik szélsõséges, Bilal Hadfi radikalizálódásáról iskolájából már érkezett figyelmeztetés, jóval a párizsi terror cselekmények elõtt. A 20 éves Bilal Hadfi november 13-án a Stade de France-nál robbantotta fel magát. A stadionban eközben a Franciaország–Németország mérkõzést játszották. A robbanásokat követõen Francois Hollande elnököt kimenekítették, de a meccset befejezték, a szurkolókat csak ezután engedték ki.

A Le Soir szerint a fiatalember örömmel fogadta a Charlie Hebdo szerkesztõsége elleni merénylet hírét, ezt pedig nem rejtette véka alá. A flamand nyelvû honlappal rendelkezõ Annessens-Funck intézet igazgatója szólt is a hatóságoknak errõl, és azt is jelezte, hogy Bilal Hadfi távozott Szíriába. A figyelmeztetés a lap értesülései szerint „fennakadt a bürokratikus hálón”, és nem jutott el a megfelelõ hatósági személyekhez.

A belga rendõrség most azt vizsgálja, miért nem jutott el hozzájuk idõben az iskola jelzése.

A belga hatóságok legutóbbi fiaskójára Salah Abdeslam kapcsán derült fény. A szökésben lévõ, a támadásokkal kapcsolatba hozott férfi lakhelyét ugyan felderítették, de a kommandósok a hírek szerint egy 1967-es törvény miatt nem tudtak lecsapni rá. A jogszabály este 11 óra és hajnali 5 óra között csak kivételes esetekben teszi lehetõvé a rendõrségi rajtaütéseket.
Megint Molenbeek

Az Annessens-Funck, Bilal Hadfi korábbi iskolája egyébként Brüsszel Molenbeek kerületében található, ahová az iszlamista szálak összefutnak. Már korábban, a Charlie Hebdo elleni támadást követõen is tartottak itt terrorellenes razziákat. Itt élt és szervezkedett a 27 éves, belga állampolgárságú Abdelhamid Abaaoud is, akit a párizsi merényletek agyának tartottak. Vele késõbb Párizsban végeztek a kommandósok, a Stade de France-tól néhány utcányira, egy lakásban bújkált.

A párizsi támadások kapcsán immár 9 gyanúsítottat tartanak letartóztatásban, a szám valószínûleg nõni fog. A merényletsorozatban több mint 150 ember vesztette életét.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-12-27 13:32
Ehhez képest egy qva hangnyi nem hangzik el a törökökrõl a hírben! Lehet, hogy a zsidók vótak?

A törökök bombázták le az egyik lázadócsoport vezetõjét a szír fõvárosban?

A szír fõvárosban lebombázták az egyik legerõsebb szíriai lázadó csoport vezérét. A szír hadsereg bejelentette, hogy harci gépei állnak a támadás hátterében. Más források szerint viszont valójában az orosz légierõ végzett az Iszlám Hadsereg nevû szervezet vezetõjével. Részletek a videóban.http://www.atv.hu...fovarosban
33 #2 vizilo
- 2015-12-28 09:57
Egy Judeuropat merenyletekkel lehet ellenörzes ala vonni a terrorizmus szlogenje alatt ki lehet hirdetni a katonai szüksegallapotot, meg olyan törvenyeket hozni amit azelött a lakossag nem fogadott el Kos-Her törvenyeket ...) Az egesz arra megy ki hogy mindenkit ellenörizzenek Orwell-t valositjak meg.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
4,460,714 egyedi látogató