Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nyilvánosságra hozzák a nácikkal kollaboráló franciák nevét

KülföldAztán kiderül, hogy minden második, de legalább 3-ból tettû zsidaj, legalább annyira, mint a nagy franszia nemzeti elnök a cigány-zsidó (magyar) szarközi. Csak fél millió féreg élne náluk és õk a legzsidósabbak? Na bax, akkor tényleg baj van a Kréta körül, mert csak néálunk van már 2 millió tetves zsidó. 70 év után nyilvánosságra hozzák azoknak a francia kollaboránsoknak a nevét, akik zsidók tízezreinek a deportálásáért és haláláért felelnek.
Nyilvánosságra hozzák a nácikkal kollaboráló franciák nevét

A neveket tartalmazó dokumentumokat 70 éven keresztül titkosították és elzárták a nyilvánosság elõl, most azonban napvilágot lát, hogy kik azok a franciák, akik együttmûködtek 1940 és 1944 között a Vichy rezsim során a nácikkal.

A második világháború során a francia rendõrség és más paramilitáris szervezetek is részt vettek az "állam ellenségeinek" a kézre kerítésében és Németországba történõ deportálásukban.

Hat évvel korábban a Francia Állami Tanács, az ország legfelsõbb bírósági testülete kimondta a Vichy rezsim felelõsségét a deportálásokban. A nyilatkozat szerint nem lehet egyedül a németekre hárítani a felelõsséget.

A háborút követõen a francia kormányok nem voltak hajlandóak elismerni a háborúban való résztvételüket, holott a párizsi rendõrség aktívan részt vett az antiszemita üldözésekben.

A 2009-es határozatot sokan azért bírálták, mert abban nem szerepelt semmiféle jóvátétel mondván, a túlélõket és az áldozatok családjait a kormány már kompenzálta "lehetõségei szerint azokért a veszteségekért, amelyeket elszenvedtek."

Ma Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó közössége, mintegy 500 ezer fõ. Sokan azonban még ma is úgy tapasztalják, hogy az országban rendkívül erõs a diszkriminiáció és az antiszemitizmus.

atv.huLink

Hozzászólások

75 #1 talpi
- 2015-12-30 08:09
Na bassza meg, akkor ott is igen erõsen érik a "kárpótlás" szaga.
Vagy megoldódik a muszlim kérdéssel?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
4,440,331 egyedi látogató