Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

DIICOT: Húsz bombát akartak robbantani Kézdivásárhelyen

BelföldNos, vagy a HVIM-esek idióták, ami sajnos élbõl igaz, vagy a titkosszol-állatok, ami meg szintén, de a hírverés megvan gomba nélkül is! Összesen húsz házi készítésû bombát akartak egy idõben felrobbantani a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagjai a román nemzeti ünnepen tartott kézdivásárhelyi felvonuláson azzal a céllal, hogy „sok füst legyen” és pánikot keltsenek.

Legalábbis ezt állítja a szervezett bûnözés és terrorizmus elleni ügyészség abban a jelentésben, amelyben a HVIM szerda reggel õrizetbe vett erdélyi elnöke, Szõcs Zoltán elõzetes letartóztatását kéri a bíróságtól. A vádhatóság a vármegyések október 10-ei tanácskozása lehallgatási jegyzõkönyvével bizonyítja állításait.

A dokumentumból a Digi24 televízió idézett szerdán. E szerint Szõcs Zoltán biztatta társait arra, hogy házilag gyártsanak petárdákból húsz bombát, és ezeket robbantsák fel a kézdivásárhelyi felvonuláson. A hangfelvételek szerint a HVIM erdélyi elnöke még tanácsokat is adott arra, hogyan tüntessék el a nyomaikat.

„Képzeljétek csak el, hogy zajlik a felvonulás…a bombákat egyszerre kell felrobbantanunk…az lenne a jó, ha nagy lenne a füst…mintha látnám, ahogy a földhöz vágják magukat, többet soha nem vonulnának fel…még a BBC is hírt adna róla, az egész világ rólunk beszélne…fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a kézdivásárhelyiek nem félnek” – olvasható a jegyzõkönyvben.

Csak vicceltek? Mint korábban beszámoltunk róla, a HVIM-esek azt állítják: tudtak arról, hogy lehallgatják õket, és heccelni akarták a román hatóságokat, amikor október 10-i tanácskozásukon arról beszéltek, hogy felrobbantanak egy „pizza” névre keresztelt, házi készítésû bombát a városban a nemzeti ünnepen. „Valamelyik vármegyés viccbõl felvetette, mi lenne, ha ezt a játékszert, amit pizzának neveztünk el, távirányítással felrobbantanánk december elsején. Szõcs Zoltán még nevetett is, mondta, hogy ettõl milyen hasast vágnának a felvonuló katonák... De ez az egész pizza história csak ennyi, egy felvetés volt. Sok ilyen felvetés hangzott el részünkrõl” – nyilatkozta korábban Hodor István, a HVIM tagja.

A lehallgatott beszélgetésbõl kiderült, hogy a robbantásokat a Gábor Áron szobor környékére tervezték a HVIM-esek. „Az egésznek a szobortól kell kiindulnia…ott kell robbantanunk, ahol õk elvonulnak…próbálkozhatunk Sepsiszentgyörgyön vagy Csíkszeredában is…meg kell próbálnunk” – idézte a hírtelevízió a DIICOT jelentését.

Az október 10-ei tanácskozáson Szõcs Zoltán azt kérte a HVIM kézdivásárhelyi tagjaitól, hogy december elsején ne tartózkodjanak az országban. Egyébként õ maga is elutazott Romániából október 13-án, és csak december 20-án tért vissza az országba.

Mint ismert, a HVIM elnöke és rokonsága kézdivásárhelyi lakásaiban kedden házkutatást tartottak, este a gyanúsítottat Bukarestbe vitték, és több órán keresztül kihallgatták. Ezután döntött az ügyészség Szõcs Zoltán õrizetbe vételérõl, majd kezdeményezte elõzetes letartóztatását, amelyrõl várhatóan szerda este dönt a bukaresti táblabíróság.

HVIM: tegyék közzé a hangfelvételeket!

A HVIM Erdély a közösségi oldalán közleményben tiltakozott tagjai meghurcolása ellen, és követelte, hogy az ügyészség hozza nyilvánosságra azt a hangfelvételt, amelyen tagjai az állítólagos merényletet eltervezték. "Joga van a román és székely közösségnek is megtudni, hogy milyen beszélgetések alapján hazudták nekik egy hónapon keresztül, hogy a vármegye egyes tagjai bombamerényletre készültek. Mi biztosak vagyunk az igazunkban és nyugodtan várjuk a felvételek nyilvánosságra hozatalát és a SRI (Román Hírszerzõ Szolgálat) pofára esését" - áll a közleményben.

Az egyesület állítása szerint az ügyészség a Beke István elõzetes letartóztatásának meghosszabbítását indokló iratcsomóhoz sem csatolta azt a szakértõi véleményt, amelyik azt igazolná, hogy Beke házilag robbanószerkezetet készített. "Bár a vizsgálatot elvégezték, semmilyen bizonyítékot nem tudtak benne felmutatni az állítólagos bombagyártásra. Annyira eredménytelen lett, hogy használhatatlan ebben a koncepciós ügyben" - áll a HVIM közleményében.
Link

Hozzászólások

5 #1 kincses
- 2015-12-31 16:22
Nagyon kellene már valami jó kis magyar megmozdulás, hogy jó kis magyarellenes - természetesen törvényesített megmozdulás is lehessen...pfúúúúúújjjj!s_huh

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.52 másodperc
3,398,734 egyedi látogató