Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Áder János: legyen a szeretet az iránytûnk

KultúraNos, minden új év, új reménye a régi, hogy ezt a tetves zsidó-cigány bandát békésen a másvilágra sikeresen deportáltuk! Áder, hogy legyen ez az utolsó pezsgõ, ami lemegy a gigádon és hamarosan egy bajonett követheti, persze demokratikusan! A szeretet, a megértés, a segítõ szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök újévi köszöntõjében, amelyet péntek nulla óra után, 2016 elsõ pillanataiban sugároztak a televíziók. Áder János azt javasolta, hogy ezek legyenek az új év cselekedeteinek vezérlõ elvei.
"Legyen a mi iránytûnk a szeretet" - fogalmazott az államfõ, aki a nagyvilágnak békés, Európának nyugodt, Magyarországnak sikeres, a magyaroknak pedig boldog új évet kívánt. Áder János szerint mindenkinek az lehet a legfõbb közös kívánsága, hogy legyen békés a világ, mert az elõzõ év arra int, hogy "nincs nagyobb kincs annál, mintha biztonságban tudhatjuk országunkat, szeretteinket, családunkat".


"Régen álltunk úgy az új esztendõ kapujában, hogy ennyire bizonytalannak érezzük az elõttünk álló évet" - fogalmazott, majd a világot 2015-ben megrázó terrortámadásokra utalva arról beszélt, hogy mindennél fontosabbá vált épségben tudni szeretteinket. "Mára eljutottunk oda, hogy amikor fiaink és lányaink idegen országban tanulnak vagy munkát vállalnak, nem az a legfontosabb, hogy megtalálják számításukat. Vagy amikor barátaink külföldi tájakat indulnak felkeresni, nem az a legfontosabb, hogy milyen élményekkel gazdagodnak. Egyetlen dolog fontos számunkra: hogy épségben viszontlássuk õket" - jelentette ki az elnök.

Áder János emlékeztetett arra, hogy tavaly ilyenkor senki nem számított az elhúzódó migrációs válságra, és Magyarországnak is olyan kihívásokkal kell szembesülnie, amilyenekre évtizedek óta nem volt példa. Hozzátette: arra sem lehetett gondolni, hogy Párizs egy hónapon belül kétszer is szimbolikus színhellyé válik: "elõször az esztelen terroré, majd egy sikeres klímakonferenciát követõen a teremtett világért való felelõsségé".


Az államfõ azt ajánlotta, hogy a karácsony, a szeretet ünnepe - "az együtt eltöltött békés órák, a meghitt családi beszélgetések, az éjszakába nyúló közös játékok a gyermekekkel, az örömteli találkozások rokonokkal, barátokkal" - legyen az "új év erõforrása". Áder János ennek alátámasztására Szent Pál apostolnak a szeretet öröklétérõl szóló tanítását is idézte. A köztársasági elnök felhívta a figyelmet arra is, "csakis tõlünk függ, hogy újévi jókívánságainkat kiegészítjük-e azzal, hogy megértéssel fordulunk bajba jutott honfitársaink felé, hogy segítõ szándékkal fordulunk a rászorultakhoz, fogyatékkal élõkhöz, hogy jóakarattal fordulunk útkeresõ, az élet dolgaiban nehezen eligazodó honfitársainkhoz, és hogy alázattal fordulunk természeti környezetünkhöz". Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-01-01 11:00
Na, ez a beszéd! Végre egy normális vezetõ, aki nem beszél mellé, hanem egyenesen azt mondja, amit Pekingbõl diktálnak. Készen álltok a valamire?

Kim Dzsong Un újévi beszéde: készen áll a háborúra

Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ újévi beszédében azt mondta, országa kész a háborúra bármilyen támadó külsõ erõvel szemben.http://faktor.hu/...source=rss

A pampula is nyomja a hülyeséget. Hát mindent megtettetek mocskos zsidó tetvek, hogy a "hívõ" csak HIV-jen, az alkesz, csak alkészkodjon, drogos, szerecsenjátékos...és a többi ilyen olyan netfüggõ is közönnyel bírjon a nem is fajtársai felé, sõt kifejezetten ellenséges legyen! Nos, én nem vagyok közönyös, a büdös qva zsidó-cihgány anyátokba a vasvellát, szeretettel és demokratikusan! Akkor most nekem van mégis "igazam",

Ferenc pápa: Gyõzd le a közömbösséget!

A globális közömbösség a békét fenyegeti, ezen felülemelkedve lehet a békét megszerezni - mondta Ferenc pápa újévi, békenapi üzenetében.

A korunk csapásai iránti közöny a béke hiányának egyik alapvetõ oka, mondta Ferenc a pápasága harmadik békevilágnapi üzenetében. Ma a közöny gyakran összekapcsolódik az individualizmus különbözõ formáival. Az információ növekedése önmagában nem jelenti a figyelem növekedését is a problémák iránt, ha nem követi a szolidaritáson alapuló lelkiismereti nyitottság. Ezért tehát alapvetõen fontos az a hozzájárulás, amelyet a család mellett a nevelõk, a tanárok, a kultúra képviselõi, a médiaszakemberek, az értelmiségiek és a mûvészek adhatnak - fogalmazott a katolikus egyház vezetõje.http://hvg.hu/vil...sseget#rss
37 #2 HER
- 2016-01-01 15:55
http://gepnarancs...agi-elnok/
Dr. Áder János úr, elméletileg köztársasági elnök
Egyik olvasónk – meghallgatva Áder János újévi üzenetét – az alábbi levelet küldte a köztársasági elnöknek. A levelet – a válasszal együtt – szerkesztõségünk rendelkezésére bocsájtotta.
Uram, tisztelettel kérem, hogy újévi és egyéb megszólalásaiban szíveskedjék figyelembe venni, hogy O.V. párt- és miniszterelnök kegyelmébõl nyert tisztségét az én hozzájárulásom nélkül tölti be, így a nagy egész, vagy a nép, nemzet tagjának nem tekinthet ebbõl a szempontból engem. Ön a becsületét még az elsõ Fidesz adminisztrációban betöltött házelnöki tisztségében veszítette el a szememben, Györgyi Kálmán úr ellehetetlenítése kapcsán, amikor pártjának egy alkotmányellenes intézkedését nem releváns-nak minõsítette. A mostani tevékenységében sehol sem tudom tetten érni azt, hogy az ország lakosságának egészét képviselné írásban és szóban, mivel minden átmegy az Ön szûrõjén, soha nem lebeg a szeme elõtt a jogi-doktori esküjében szereplõ, „igazságra esküszöm” paradigma.

Újévi köszöntõjét koromból fakadó feledékenységbõl hallgattam csak meg és engedélyét nem kérve, nem számítom magamat a megszólítottak közé. Tudom, hogy ez az üzenet nem jut az Ön szeme elé, famulusai küldenek – ha küldenek – egy semmmitmondó választ, vagy a TEK-et, bár az õ szolgálatukról tudomásom szerint lemondott.
3 #3 Enid
- 2016-01-01 18:25
Linkelje mar be valaki az eredeti papa-szoveget, mert egyik masik "forditast" nemtom leellenorizni... :(
75 #4 talpi
- 2016-01-02 06:16
Ejnye kedves bajtársak-bajtársnõk:( hiszen mégis csak "köz-társasági elnök". De kérdem én, bugris hol? Hiszen, Magyarország, évek óta nem "Köztársaság"akkor hol is? Vagy tévednék? Hiszen van egy olyan Btk tétel/neki tudnia kellene/ ""jogosulatlan cím használata" ez azért furcsa, hiszen Sitt Pali ennél kisebb hibát követett el a doktori diploma alapján. Jó neki megbocsátható, szegénynek mert nem tudta mit cselekszik , de "ennek" a Bronson" utánzatnak azért igen vastag a bõr a pofáján. Igaz "h-arcos -társainak szintén. Nem kellene rajta vékonyítani?
8 #5 miskolcilaci
- 2016-01-02 08:15
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pJuACSlW0wI[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
3,891,093 egyedi látogató