Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A hitleri Németországgal példálózott az elnök

KultúraLassan értelmet nyer az iliberális demokrácia is, amely a zsidók eltakarítását, instant holokosztot is jelent. Erdogan török államfõ a hitleri Németországot említette példaként a hatékony elnöki rendszerre egy sajtótájékoztatón. Az elnök úgy szeretné megváltoztatni a török alkotmányt, hogy az államfõ legyen a végrehajtói hatalom feje, hasonlóan az amerikai, az orosz vagy a francia politikai rendszerhez.

Újságírói kérdésre, hogy szerinte lehetséges-e a végrehajtói elnöki rendszer úgy, hogy közben fennmarad az állam központosított jellege, Erdogan azt válaszolta:

Erre már voltak példák a világon. Láthatja, ha megnézi a hitleri Németországot. De voltak késõbbi példák is több más országban.

Még októberben Orbán Viktor úgy nyilatkozott az
a török elnökrõl az ABC amerikai csatornának:

„én tisztelem Erdogan elnököt, bár a nemzetközi sajtó számára egy fekete bárány. Ha azt akarják, hogy a török társadalom fejlõdjön, egy erõs vezetõre van szükség, akár tetszik, akár nem. Mert az Európai Unióban nem kedvelik az erõs vezetõket. Az Európai Unióban a jó vezetõ a gyenge vezetõ, az erõs vezetõt veszélyesnek tartják”.

(MTI,Index.hu)
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
3,403,720 egyedi látogató