Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szorosan együttmûködne külföldi biztonsági szolgálatokkal a német belügyminiszter

KülföldNyugi, köztudott, hogy a német bizt. szógálat kis zsidó csicska szabadkõmûves rohadt paradicsom. Szeretnétek, ha maci átvenné az irányítást hivatalosan is? A mossad is ezt akarja. A német belügyminiszter szerint Németországnak szorosabban kell együttmûködnie a külföldi biztonsági szolgálatokkal, mivel, ahogy De Maiziere nyilatkozatát a Bild idézte: "az újévben továbbra is komoly helyzettel kell számolni."

A külföldi biztonsági szolgálatokkal való szorosabb együttmûködést szorgalmazta Thomas de Maiziere német belügyminiszter egy szombaton megjelent nyilatkozatában, alig két nappal a Münchenben elrendelt terrorriasztás után-írja az MTI.

December 31-én, nem sokkal éjfél elõtt a rendõrség kiürítette a bajor tartományi fõváros két pályaudvarát, miután "komolyan veendõ értesüléseket" kaptak arra vonatkozóan, hogy az Iszlám Állam szervezetének Irakból és Szíriából érkezett szélsõségesei terrortámadásokat készülnek végrehajtani. Néhány órával késõbb a rendõrség újra megnyitotta a pályaudvarokat, és közölte, nem tudja, hogy a feltételezett tettesek valóban létezõ személyek-e, vagy sem.

De Maiziere szerint azonban nem csökkent egy esetleges támadás veszélye.

"Az újévben továbbra is komoly helyzettel kell számolni. A jövõben ezért minden eddiginél nagyobb mértékben kell majd hagyatkoznunk a más országok biztonsági szolgálataival folyatott együttmûködésre és információcserére" -idézi az MTI a Bild címû német napilap szombaton megjelent számában De Maiziere nyilazkozatát.

A német média beszámolói szerint a hatóságok egy baráti hírszerzõ szolgálattól, feltehetõen Franciaországból kapták azt az értesülést, amely szerint Münchent támadás fenyegeti.

Európa nagyobbik része fokozott készültségben van azóta, hogy iszlám szélsõségesek november 13-án Párizsban megöltek 130 embert. Néhány fõváros, köztük Brüsszel, Párizs és Moszkva jelentõsen korlátozta újévi rendezvényeit.

Németországban egyes politikusok bírálták Angela Merkel kancellár befogadó jellegû menekültpolitikáját, amely szerintük megkönnyíti az iszlám szélsõségesek számára, hogy észrevétlenül bejussanak Európába. Médiajelentések szerint Németországba tavaly valamivel több mint egymillió bevándorló érkezett Szíriából, a Közel-Kelet más konfliktusövezeteibõl és Afrikából, és mindez nagy terheket ró a helyi önkormányzatokra.

A Merkel vezette jobboldali kormányzó CDU konzervatív bajor testvérpártja, a CSU, amely egy ideje azt szorgalmazza, hogy határozzák meg a befogadható menekültek számát, a jelenleginél komolyabb biztonsági intézkedéseket is akar.

A Reinische Post címû lap tudomása szerint a CSU azzal a javaslattal fog elõállni a jövõ héten, hogy elektronikus nyomkövetõt kelljen viselnie mindazon személyeknek, akikrõl megállapítják, hogy fenyegetést jelentenek a közbiztonságra.

A CSU azt is el akarja érni, hogy vonják be a német útlevelét azoknak a kettõs állampolgárságú személyeknek, akik valamely milícia oldalán külföldön harcoltak. Bár a CSU párthatározatai nem kötelezik Angela Merkel berlini kormányát, a nemzetbiztonság terén egyre nagyobb nyomást gyakorolnak rá.

Horst Seehofer bajor kormányfõ, a CSU elnöke a Bild am Sonntag címû lapnak mindazonáltal úgy nyilatkozott, hogy a merényletek veszélyének ügyét el kell választani Németország menekültpolitikájától, még akkor is, ha "igaz, hogy a menekültek beáramlásának átláthatatlanságát egyesek bûncselekmények elkövetésére használják ki".

Nemrég a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) arról számolt be, hogy mostanra már mintegy 1100, erõszakcselekmények elkövetésére kész iszlamista tartózkodik Németországban.

Közülük 430-an olyan veszélyesnek minõsülnek, hogy bármelyik pillanatban el lehet képzelni róluk valamilyen súlyos bûncselekmény elkövetését. Ezek az elemek ugyanis úgy tartják, hogy az erõszakcselekményeik igazolhatók az iszlám által. Ezért ezeken az embereken különösen rajta tartják a szemüket a német biztonsági szervek.
Link

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2016-01-02 21:06
Ezek a pöcs németek tényleg ekkora barmok? No!
4 #2 Posta Imre
- 2016-01-02 21:13
Dehogy azok, csak az NSA-s coki után azt kell kommunikálniuk, hogy van saját felderítésük is, ami együttmûködik másokkal, nem csak alibi, vagy a bili, ami tele van zsidóganéval.
4 #3 Posta Imre
- 2016-01-03 08:02
Persze erre a "hírre" is csináltak egy aktuális filmet. [movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RcQeNRhxIZ4[/movie]
4 #4 Posta Imre
- 2016-01-03 14:00
Merkel: Németország jelentõsen hozzájárul a terrorizmus elleni harchoz

Angela-MerkelNémetország jelentõsen hozzájárul a terrorizmus elleni harchoz, katonái életükkel és testükkel védik az ország értékeit, biztonságát és szabadságát – mondta Angela Merkel német kancellár újévi köszöntõjében, amelyet csütörtökön este sugárzott a ZDF országos közszolgálati televízió.http://biztonsagp...ni-harchoz
8 #5 miskolcilaci
- 2016-01-03 21:53
kapu.biz/kapu_files/image/2015/fali/2.gif
kepfeltoltes.hu/160103/12359891_502357969932845_1193691703556225578_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.79 másodperc
4,440,176 egyedi látogató