Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Januártól lehet tartalékos katonának jelentkezni

KülföldMost jó Lenin katonának, Lenin-fiúkat verbuválnak, brummadzag! Cigányokat kétszeres juttatásban, zsidókat azonnali külszolgálatra es! Jelige: Csak a szeretet! Szlovákiában januártól nyílik meg a tartalékos katonai szolgálat lehetõsége. Aki részt vesz a programban, az 375-eurós zsoldot és teljes ellátást kap.

Martina Balleková a védelmi minisztérium szóvivõje a SITA hírügynökségnek elmondta, hogy fokozott érdeklõdést tapasztalnak a program iránt. Hozzátette, hogy jelenleg a végrehajtási terven dolgoznak. Ez a terv határozza meg a kiképzés menetét és tartalmát.

Már 2016-ban elindulnak az elsõ kiképzések, ezért a végrehajtási terv részleteit nem hozzák nyilvánosságra. Így még azt sem tudni, hogy az elsõ önkéntesek mikor abszolválhatják ezt a kiképzést.
Kirándulás a szlovák Magas-Tátrában. Kattintson a képekért!

A kiképzés 12 héten át tart majd. Ebbõl kilenc hét lesz az általános kiképzés és további három hétet pedig a szakirányú tréning vesz igénybe. A szóvivõ elmondása szerint a programba büntetlen elõéletû, megbízható szlovák állampolgárok jelentkezhetnek és legalább középfokú szakképesítéssel kell rendelkezniük, de természetesen szlovákul is tudniuk kell. A jelentkezõk pszichológiai és fizikai alkalmasságát is megvizsgálják majd.

A programot a Turócszentmártoni Kiképzõzászlóalj valósítja meg. A sikeres abszolvenseket elõléptetik, második fokozatú katona rangot kapnak.

A résztvevõk a kiképzés alatt 375 euró zsoldot valamint teljes ellátást kapnak. Az utazási költségeiket is átfizetik. Évente 150 fõvel tervezik feltölteni a tartalékosok létszámát.

Martin Glváè védelmi miniszter a programot lehetõvé tévõ törvény benyújtásakor elmondta, hogy a tartalékosok sorába biztosan nem vesznek majd fel olyan személyeket akik "erõsen militáns viselkedést tanúsítanak".
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-01-03 10:57
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bq_Xc8h5PHw[/movie]
8 #2 miskolcilaci
- 2016-01-03 22:06
Gondolom kizáró ok lehet a kereszt viselete nyakláncon, kivéve ha fordítva csüng.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
4,461,896 egyedi látogató