Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elfoglaltak egy szöveteségi épületet Oregonban, mert szerintük az USA diktatúra

KülföldJaj már komolyan vettem, de ez még nem az. Fegyveresek egy csoportja tart uralmában egy vadvédelmi központot az Egyesült Államok északnyugati részén fekvõ Oregon szövetségi államban, tiltakozásul két farmer bebörtönzése miatt.

A milicisták szombat este foglalták el az oregoni nemzeti park szövetségi tulajdonban (az illetékes szövetségi minisztérium tulajdonában) lévõ épületét. A vezetõjük a The Oregonian címû helyi lapnak telefonon elmondta, hogy így akarják kifejezni szolidaritásukat két barátjukkal, akiknek hétfõn börtönbe kellene vonulniuk.

“Azt tervezzük, hogy évekig itt maradunk” – mondta a csoport vezetõje, Ammon Bundy. Egyúttal azt is tudatta, hogy százötven támogatójuk van velük. Azt mondta, ugyan nem áll szándékukban bárkit is bántani, de abban az esetben nem zárják ki az erõszakot, ha a rendõrség megpróbálná kitessékelni õket onnan. Az épületet azt követõen foglalták el, hogy a közeli Burns városkában rokonszenvtüntetés volt egy apa és fia mellett.

Dwight Hammon farmernek és fiának ugyanis vissza kell mennie a börtönbe, mert gyújtogatásért kiszabott büntetésüket súlyosbította a bíróság. Hammondékat 2012-ben ítélték el, mert közterületet gyújtottak fel, hogy megvédjék a farmjukat a fenyegetõ erdõtûztõl. Akkor egy év szabadságvesztést kaptak, ezt le is töltötték, ám a szövetségi ügyészek fellebbeztek, mondván, szövetségi tulajdonban lévõ közterület felgyújtásáért minimum öt év börtönbüntetés jár.

Dave Ward seriff a The Oregoniannal közölte, hogy több szervezet dolgozik az ügy megoldásán.
Link

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2016-01-03 21:08
hát igy azért már más mint amikor elöször olvastam a hirt---ebböl nem lesz egész államokra kiterjedö lázadás--de valoszinünek tartom hogy tudatos tervezett provokácio ez....hisz ügyészségnek nem igen érthetö hogy miért kell pattognia---hacsak nem noszogatták öket felülröl--ilyen ügyekben nem lehet kihagyni politikusokat s az kormányzot sem hisz lassan választások is lesznek...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
4,460,804 egyedi látogató