Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

M1: visszaállt az útlevél-ellenõrzés a dán-svéd határon

KülföldÉs, ahogy megígértem: Európát szétszedik és újra rakják, mint a kéményt. Koppenhágában kerítéssel választják szét az utasokat és a bevándorlókat, a pályaudvarokon és a repülõtéren óriási lehet a tömeg hajnaltól.
Éjféltõl visszaállították az útlevél-ellenõrzést a svéd hatóságok a dán-svéd határon. Ezzel akarják lelassítani az illegális bevándorlást – jelentette az M1 helyszíni tudósítója hétfõ reggel. Koppenhágában kerítéssel választják szét az utasokat és a bevándorlókat, ezért a pályaudvarokon és a repülõtéren óriási tömeg lehet ma hajnaltól. A svéd vasúttársaság bejelentette: mivel képtelenek minden embert egyenként ellenõrizni, inkább leállítják a vonatokat Dánia és Svédország között. Dánia szerint káoszt okozhat az ellenõrzés.


A lépésrõl szóló törvényt a svéd parlament, a Riksdag még december közepén fogadta el. Az intézkedés a jogszabály szerint akár három évig is hatályban maradhat. Az útlevéllel vagy más, beutazásra jogosító okmánnyal nem rendelkezõket a svéd hatóságok visszafordítják a határról.

A törvény szerint az útlevél-ellenõrzés elvégzéséért a két ország között közlekedõ vonatok, buszok és kompok üzemeltetõit terheli a felelõsség. Az érintett közlekedési cégek korábban élesen bírálták a törvényt, és a többletköltségekre, valamint a logisztikai nehézségekre hivatkozva már csökkentették a Svédországba tartó járataik számát.Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
4,440,170 egyedi látogató