Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Visszasírják a svédek a sorkatonaságot

KülföldSvéd? Nincs is már olyan! A legbuzibb liberális "ország" olyan fele lehet mára rétinéger. Ezek csak arra jók, hogy a még csinos lányaikat a gyött-mentek arra használják, amire nemrég még a kecskét. Persze a sorkötelesség várható lépes, mert vagy kilépnek a zsidó mocsokból, vagy megdöglenek mind egy szálig. A svédek több mint hetven százaléka szeretné, ha visszaállítanák a kötelezõ sorkatonai szolgálatot, méghozzá nem csupán a férfiak, hanem a nõk számára is – derült ki egy közvélemény-kutatás eredményébõl.

Svédországban 2010-ben szüntették meg a kötelezõ katonai szolgálatot, de a szociáldemokrata-zöld koalíció gondolkodik annak visszaállításán.

Hiába hirdetnek, kevés a katona

Ha így döntenének, nem váltanának ki nagy ellenkezést a társadalomban, sõt: az Ipsos által a Dagens Nyheter címû lap számára készített felmérésbõl kiderült, hogy a megkérdezettek 72 százaléka támogatja a javaslatot.

A válaszadók csupán 16 százaléka véli úgy, hogy a sorkatonaság rossz ötlet.

Svéd katonák Afganisztánban
Forrás: AFP/Kazim Ebrahimkhil

A férfiakat 1901 óta sorozták, de az utolsó években már gyakorlatilag csak annak kellett szolgálnia a hadseregben, aki magától jelentkezett – emlékeztetett a The Local.

A hidegháború idején a férfiak 85 százaléka volt katonaviselt, jelenleg viszont a svéd hadseregbõl 7500 fõ hiányzik, hiába indítanak nagyszabású sorozási kampányokat.Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-01-05 17:48
kepfeltoltes.hu/160105/2000px-Insignia_Hungary_Magyar_N_phadsereg__1951_1989_.svg_www.kepfeltoltes.hu_.png
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7ULdSRwbz-Y[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
4,460,791 egyedi látogató