Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Már az igazságügyi miniszter is szervezett támadásról beszél

KülföldEz is egy pintér-klón? Ennyire idióták még mindig, vagy csak megjátsszák? Persze, hogy spontán volt, ezt mindenki tudhatta! Titkosszolgálatok szervezték és hajtatták végre! „Ne mondja nekem senki, hogy nem volt összehangolva és elõre eltervezett” – nyilatkozta a német igazságügyi miniszter a Bild am Sonntagnak a kölni támadás kapcsán. Maas sürgõs és alapos vizsgálatot sürget.

Összehangolt és elõre megszervezett támadás volt a szilveszteri – gyanítja Heiko Maas német igazságügyi miniszter, aki errõl a Bild am Sonntag címû lapnak beszélt, a hírt a Spiegel.de szemlézte. „Ha egy ilyen horda találkozik, hogy bûncselekményt kövessen el, az valakik által megszervezettnek tûnik” – hangsúlyozta Maas, hozzátéve: „ne mondja nekem senki, hogy nem volt összehangolva és elõre eltervezve”. Mint mondta, sürgõsen fel kell deríteni, hogy hogyan történhettek meg ezek az „undorító tettek”.

Azzal kapcsolatosan, hogy van-e összefüggés a kölni eset és a többi német városban történt bûncselekmények között, Maas azt mondta: minden összeköttetést és eshetõséget alaposan ki kell vizsgálni. Szerinte kézenfekvõ, hogy meghatározott idõpontban kerestek embertömeget az elkövetõk. Úgy látja, ha ez így van, akkor az már egy másik dimenzió. A politikus azonban óva int attól, hogy messzemenõ következtetést vonjanak le a kölni eseményekbõl a migránsok törvénytiszteletérõl. Maas ezt megerõsítendõ statisztikai adatokra hivatkozott. Mint mondta, a bûnözési ráták a német állampolgárok és a migránsok körében ugyanolyan magasak. Maas komplett badarságnak nevezte a bûntetteket annak bizonyítékaként látni, hogy egyetlen külföldi sem integrálható a német társadalomba. „Azok, akik ezeket a tetteket végrehajtották, bûnözõk, és akként is kell velük bánni” – hangsúlyozta a politikus a lapnak.

A miniszter szerint az Alternatíva Németországnak (AfD) nevû parlamenten kívüli párt és a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevû német mozgalom saját céljai elérése érdekében használja fel a kölni eseményeket. „Olyan, mintha alig várták volna, hogy hasonló bûncselekmények megtörténjenek” – mondta.
Már Merkel is máshogy viszonyul a menekültekhez

Szombaton Angela Merkel német kancellár arról beszélt, hogy a német polgárok és a menekültek „nagy többségének” érdekében változtatni kell a menekültügyi szabályozáson a szilveszter éjszaka nõk ellen elkövetett tömeges támadások fényében. A CDU elnöksége az ülésen elfogadott egy Mainzi nyilatkozat címû dokumentumot, amelyben egyebek mellett a Németországba érkezõ menekültek számának korlátozását, az elutasított menedékkérõk hazaküldésének felgyorsítását, a bûncselekményt elkövetõk menedékjogtól való megfosztását és általában véve hatósági ellenõrzésük erõsítését irányozza elõ.

Német rendõrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfõs csoport gyûlt össze a kölni fõpályaudvar elõtti téren, majd tagjai petárdázni kezdtek. Amikor a rendõrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követõen kezdtek nõket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók „kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségbõl származnak”.

Eddig mintegy négyszáz feljelentés érkezett a kölni rendõrkapitányságra, ezek negyven százaléka szexuális visszaélésekrõl szól. A kölni rendõrség több mint száz nyomozót állított rá az ügyek kivizsgálására. A hatóság közleménye szerint a nyomozás középpontjában álló gyanúsítottak „elsõsorban észak-afrikai országokból származnak, többségük menedékkérõ vagy illegálisan tartózkodik Németországban”. Egyelõre vizsgálják, hogy a gyanúsítottak részt vettek-e bûncselekmények elkövetésében szilveszter éjszakáján, és ha igen, milyen mértékben – közölte a rendõrség.
Tüntetés Kölnben

Mintegy kétezer baloldali aktivista – többségében nõ – tüntetett szombaton a kölni fõpályaudvarnál, a támadások színhelyén a szexizmus és a rasszizmus ellen. A délutáni órákban a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevû idegen- és iszlámellenes mozgalom tartott demonstrációt Kölnben, amelyet a hatóságok végül erõszakos cselekmények miatt feloszlattak. A tömegbõl többen üvegekkel és petárdákkal dobálták meg az eseményt biztosító rendõröket, erre a hatóságok – figyelmeztetések után – vízágyúkat vetettek be a tüntetõkkel szemben. Az összetûzésekben egy újságíró megsérült – közölte a kölni rendõrség szóvivõje. Szemtanúk több sérültrõl is beszámoltak, akik közül egyesek vágott sebeket szenvedtek az arcukon. A rendõrség becslései szerint a Pegida megmozdulásán mintegy 1700-an vettek részt, akiknek mintegy fele erõszakoskodó huligán volt. A demonstráció elfajulására már elõre számítottak a kölni hatóságok, a tüntetés biztosítására 1700 rendõrt vezényeltek a város utcáira.
Link

Hozzászólások

128 #1 bogyo
- 2016-01-12 08:24
Az elszámolás napja jön!

deutschesreichforever.files.wordpress.com/2016/01/nuernberg-2-0.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
4,440,127 egyedi látogató