Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szlovák katonák jöhetnek Magyarországra

BelföldCsehszlovákia és a Varsói Szerzõdés esete Új Izraellel. De mit szól ehhez Szovjetunió? Örül neki, hisz így leszünk királyság megent! Nem kizárt, hogy Csehországhoz hasonlóan hamarosan Szlovákia is küld katonákat és rendõröket Schengen külsõ, magyar–szerb határszakaszának védelmére.

Prága a héten döntötte el, hogy 100 katonából és rendõrbõl álló egységet küld Magyarországra. Milan Chovanec cseh belügyminiszter szerint az egység akár néhány hónapot is eltölthet Magyarországon, további néhány száz egyenruhást küldhet Szlovákia és Lengyelország is.

„Kormányunk kész segíteni Magyarországnak, közös V4-es egység kialakítását javasoljuk, ám a részletekrõl, a konkrétabb lépésekrõl a négy visegrádi ország belügyminiszterei október 8-án egyeztetnek Luxembourgban” – jelentette be Sobotka a Twitteren. A cseh belügyminiszter aktivitása ez ügyben elsõsorban azzal hozható összefüggésbe, hogy jelenleg épp Csehországé a Visegrádi csoport elnöksége. Lapértesülések szerint viszont a nemzetközi, közös V4-es határvédelemrõl már egy jó ideje folynak tárgyalások, az akcióról már gyakorlatilag egyezség született, így a luxembourgi találkozón csak formális döntést hoznak a belügyminiszterek.

Nem ez lenne az elsõ eset, hogy a szlovák és a magyar rendõrök együttmûködnének, hiszen Szlovákia déli határain rendszeresen járõröznek közösen. Az együttmûködés legnagyobb elõnye, hogy nagyon sok szlovákiai rendõr magyar nemzetiségû, így a kommunikációval sincsenek gondok. Azt, hogy hány rendõrt vagy katonát küldene Szlovákia és Lengyelország, egyelõre nem tudni, a szlovák belügyminisztériumból kiszivárgott értesülések szerint 200–300 fõs egység jöhet szóba.
Magyarország szerb határszakaszát a rendõrségen kívül a hadsereg is védi, ugyanis a menekültek a felállított kerítés ellenére is százával próbálnak bejutni az Európai Unió határmentes övezetébe.Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.28 másodperc
3,405,465 egyedi látogató