Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Korrupcióért elítélték, most belügyminiszter lett

KülföldOtt is pintér sanya lett a góré? Ez viccnek is aljas, de hát be kék mutatni mindenkinek, hogy mik is ezek a zsidók valójában. Az izraeli kormány vasárnapi szokásos ülésén egyhangúlag jóváhagyta, hogy Arije Deri visszakapja a belügyminiszteri tárcát, noha belügyminiszterként elkövetett korrupciós vétségek miatt korábban három év börtönre ítélték - értesült a Ynet, a Jediót Ahronót címû újság honlapja.

A Sasz nevû, keleti ultraortodoxokat tömörítõ párt marokkói származású elnökének korrupciós vádak miatt 1993-ban el kellett hagynia a belügyminiszteri széket. Hosszas nyomozati és bírósági procedúrák után 2000-ben az izraeli legfelsõbb bíróság jogerõsen 3 évi börtönbüntetésre ítélte megvesztegetési pénzek elfogadása, csalás és bizalommal való visszaélés miatt.

Végül kevesebb, mint két év letöltése után szabadult egy Tel-Aviv melletti büntetés-végrehajtási intézménybõl. Mellékbüntetésként eltiltották hét évre a közügyektõl, és csak 2012-ben tért vissza a nyolcvanas években általa sikerre vitt párt élére. Tavaly tavasszal a kormányalakítás idején ismét esélyesnek tekintették a belügyi tárca élére, de a közélet tisztaságát követelõ szervezetek tiltakozása miatt Benjámin Netanjahu miniszterelnök inkább a gazdasági minisztériumot juttatta számára.

Deri a gazdasági minisztériumot novemberben visszaadta, mert nem volt hajlandó lehetõvé tenni a kormányfõ által szorgalmazott gázüzletet, noha megakadályozni sem kívánta azt. Ekkor Netanjahu a külügyi és a kommunikációs tárca mellé magához vette a gazdasági minisztérium vezetését is, és Derinek adta a Negev-sivatag, a Galileai-hegység és az ország perifériáján levõ területek ügyeit intézõ minisztériumot.

Januárban Szilván Salom belügyminiszter lemondott hivataláról az ellene kirobbant molesztálási ügyek miatti botrány után, és mivel Jehuda Weinstein államügyész múlt heti jogi szakvéleménye nem ellenezte ezt, Netanjahu Derinek adta a perifériák tárcája mellé a belügyminiszteri széket is.Link

Hozzászólások

139 #1 jozsef toth
- 2016-01-10 12:44
Imre,hogy te milyen vagy!
Te nem hiszel azt mar latom! Pedig a biblianak nevezett konyvbe benne van,hogy nagyon fontos dolog a MEGBOCSATTAS ! Es amikor latod ,hogy ezt eggyesek milyen jol alkalmazzak akkor TE ketsegbe vonod az igazi VALTOZAST!
A gyakorlas teszi az embert mesterre!
Hat latod ezek NAGY mesterek.
De sokat is kell nekik mesterkedni az bisztos,hogy ezt a szemet vilagot ezen a sziten tartsag !
4 #2 Posta Imre
- 2016-01-10 14:29
Józsi, hogy milyen "vagyok" talán már nem kérdés neked. Az sem, milyenek "õk", s mekkora a különbség a létezésünket illetõen.

Csak arról van szó, hogy kiteszik az ablakba, hogy a "vezírkar" egy mocskos bûnbanda. mindig is az volt. Na és mit lép a "nép"? Ja, hogy a népnek nincs lába, hogy lépjen?
4 #3 Posta Imre
- 2016-01-10 17:49
2015 a korrupciós botrányok éve volt Délkelet-Ázsiában
A Bersih (változás) elnevezésû tüntetésen több mint százezren vettek részt. Délkelet-Ázsiában ez volt a legnagyobb tüntetés 2015-ben. A demonstrálók a korrupciós botrányba keveredett maláj miniszterelnök lemondását követelték. Fotó: Emran Mohd Tamil © @Demotix (2015.08.29.)
A Bersih (változás) elnevezésû tüntetésen több mint százezren vettek részt. Délkelet-Ázsiában ez volt a legnagyobb tüntetés 2015-ben. A demonstrálók a korrupciós botrányba keveredett maláj miniszterelnök lemondását követelték. Fotó: Emran Mohd Tamil © @Demotix (2015.08.29.)

2015-ben három téma foglalkoztatta a médiát Délkelet-Ázsiában: a hadsereg által támogatott kormánypárt veresége a mianmari választásokon, az erdõtüzek miatt füstbe burkolt Indonézia, és a különbözõ országok kormányzó pártjait érintõ korrupciós botrányok.

Malajzia miniszterelnökét azzal gyanúsították, hogy több mint 600 millió dollárt (mintegy 170 milliárd forintot) vágott zsebre szabálytalan banki tranzakciókból, amikben az ország befektetési cége is érintett volt. Thaiföldön a hatalmat 2014-ben megragadó juntát azzal vádolták, hogy korrupciós ügyletek kíséretében építettek egy látványparkot. Indonéziában lemondott a képviselõház zsarolási ügybe keveredett elnöke. A Fülöp-szigeteken pedig az alelnököt tartják folyamatos nyomás alatt vesztegetési ügyekkel.

Najib Abdul Razak maláj miniszterelnök elismerte ugyan, hogy 600 millió dollár van a bankszámláján, azt azonban tagadta, hogy állami pénzrõl lenne szó. Állítása szerint az összeget pártja választási kampányára adományozta egy közel-keleti támogató. Ezt sokan nem hitték el neki, és a lemondását követelték. Országszerte óriási tüntetéseket tartottak, és az internetes mémgyárat is beindította az ügy.

A maláj miniszterelnök és az állami tulajdonú befektetési cég, az 1MDB gyanús banki átutalásairól a Wall Street Journal közölt oknyomozó cikket:...
http://globalvoic...-azsiaban/
139 #4 jozsef toth
- 2016-01-11 00:29
Imre !
Most keveredtem haza.
Az elmult evekalatt sok mindent maskebb latok.
Maskep gondolkodok,.
Ezert kimerem mondani,hogy a ;hit es a gondolat;nem eggyenlo a TUDASSAL!

Az hogy ki mit hisz az legyen a sajat baja!
Az hogy ki mit gondol az is a lehet teves!
De a TUDAS az sohase lehet senkinek se hatrany!

Amit en tudok rolad azt EN TUDOM !

Ma is beszeltem valakivel!s_proszt
2 #5 gerry
- 2016-01-11 07:02
"Ma is beszeltem valakivel!" - pletykás! ;)
139 #6 jozsef toth
- 2016-01-11 10:44
gerry !
Miert arulod most el magad?s_francEn szobase hoztalak!
238 #7 bivaly
- 2016-01-12 20:00
Nem tudom mi a gond evvel ?

Most már csak embert kell öljön, és akkor miniszterelnök is lehet.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.69 másodperc
4,461,977 egyedi látogató