Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Túlképzettek a magyarországi bevándorlók

BelföldPersze a telavivi egyetemen szerezték a diplomát, míg az innen kivándorló magyar diplomások és szakmunkások száma már mérhetetlen. Mocskos zsidó banda. Sokkal magasabb a munkaképes, fiatalabb korosztályhoz tartozók aránya a hazai bevándorlók között, mint a magyar népességben - írja a Magyar Nemzet szerdai számában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

A KSH kutatása a Magyarországon több évre letelepedõ, Európai Unión kívülrõl érkezõ bevándorlók adatait vizsgálta. E szerint erõs túlsúlyban vannak a férfiak, a nõk gazdasági aktivitása jócskán elmarad a férfiakétól, a 15-54 éves korosztályban pedig a magyar nõkétõl is. A Magyarországon élõ migránsok között két és félszer annyi a diplomás, mint a magyarok körében, közülük mégis minden ötödik alacsonyabb végzettséget igénylõ munkakörben dolgozik.

Az adatokból kiderült az is, hogy a legtöbb esetben elsõ generációs bevándorlókról van szó, 86 százalékuk ugyanis nem Magyarországon született. A megkérdezettek 38 százaléka kevesebb mint 5 éve van Magyarországon - negyedük csak 1-2 éve -, de magas a tartósan hazánkban élõk aránya is, 43 százalékuk több mint egy évtizede tartózkodik itt.Link

Hozzászólások

139 #1 jozsef toth
- 2016-01-13 09:57
Na persze! Tudjuk,hogy a felmeresek,statisztikak mindig milyen pontossak,es milyen igazak!Csak azt nem ertem milyert titok az ,hogy melyik orszagokbol erkeztek!
Vagy a felmerok ezt elfelejtettek megkerdezni?
Hat persze es mind perfekt beszel Magyarul!
Mert ha nem, akkor ertketo az is ,hogy miert dolgoznak alacsonyabb végzettséget igénylõ munkakörben.
139 #2 jozsef toth
- 2016-01-13 10:12
Azt is elfelejtettek a felmerok megkerdezni,hogy miert valasztottak es miert ragaszkodnak pont Magyarorszaghoz?
Mivel az euba eleg szar helyen all most az orszag!
Azert ugylatszok ,hogy az alacsonyabb végzettséget igénylõ munkat jol megfizetik !
Ezert ragaszkodnak ,hogy itt eljenek!
2 #3 gerry
- 2016-01-13 10:36
...A Magyarországon élõ migránsok között két és félszer annyi a diplomás... - még jó... Egy paraszt nem tudja úgy otthagyni a háztájit, munkát, állatokat mint egy "diplomás" aki talán csak magának tartozik felelösséggel...

statisztikusok - a francokat. Hivatások hazudozók!

Ami meg a diplomákat illeti... akármilyen lehet. Azért mert az van a papír fejlécére írva, hogy "DIPLOM" - az lehet diplomás ceruzahegyezõ is.

...valamint elöször integrálódni illik egy új helyen és nem pofázni, hogy milyen képzett. Majd ha bizonyított...

Ez itt, svájcban is így müködik. Valamint lehet bármilyen jó, szakmailag elérhet akár vezetö státuszt is, de gazdasági irányításban (nem beszélve a politikai éráról) már nem vehet részt. Elsö generációs migráns soha nem lesz "itt született", ahogy én sem. Igaz nem is vágytam rá. A fiamat viszont 22 évesen kiemelték gyakorlati oktatónak (szakmunkás tanulók vannak a keze alatt - igaz, hogy "csak" öt tanulója van, de a munkahelyén õ az egyetlen (50%-ban) tanárként is beosztott munkaerõ. Most lesz 24 éves és a nyomdai technika- reklám és Reklámgrafika valamint a kiállítás, bemutató szervezés a kisujjában van. Nála már nem számít a "bepolgárosodott" családi háttér, környezete csak azt értékeli és veszi figyelembe amit ö lesz le az asztalra tudásban és személyiségben.

Aki országot cserél az újra fel kell építse a saját életét, többnyire saját akarattal, saját erõböl és ameddigre ez sikerül, megismeri önmagát is... persze csak ha sikerül. De egy teljes élet kell hozzá. Most csak azokról beszélek akik egyedül vagy együt kezdenek új öletet. Ha egy férfi vagy nõ beházasodik egy másik országba - ott másként történnek a dolgok. Arról nem tudok beszélni, mert nem éltem át és - bár a környezetemben több ilyen családdal találkoztam - kívülrõl nem lehet hitelesen (és nem is szabad) megitélni a dolgokat
139 #4 jozsef toth
- 2016-01-13 12:38
Csak meg 1 kerdes?
Es miert fontossabb a (KSH kutatása) -nak az ,hogy milyen a diplomas bevandorlok elete Magyarorszagon>
Miert nem az itt elo Magyar diplomasokat kerdezik ,hogy mi az o problemajuk?
Remellem valahogy talan a fulukbe sugja valaki ezeket a hianyossagokat azert potolni kellene!
Csinaljanak pot felmerest az igazi ithoni problemakrol!
En is ismerek olyant akinek 3 diplomaja van es a felmerok elkerultek!
Nevet nem irok mert nem illik!
Imre te tudod kirol van itt (nagy-baszo )
116 #5 livia
- 2016-01-13 15:18
Ahogy a személyazonossági okmányaikat hamisítják, úgy a bizonyítványuk is csak hamis, vagy megvett. A kivétel a szabályt erõsíti. Meg messzirõl jött ember azt mond, amit akar.
116 #6 livia
- 2016-01-13 15:23
No, és amikor a fiam versenyt nyert a románoknál, õk diplomát osztottak. Az érem mellé diploma járt.
33 #7 vizilo
- 2016-01-13 15:54
Ehez csak annyit hogy el akarjak hitetni az emberekkel hogy a " szar " nem büdös !!!! Most volt nemreg itt Labanciaban egy felmeres es a bevandorlok legtöbb resze meg irni se tud de gondolom egy bombat kesziteni az összes tudna hogyann kell...)
8 #8 miskolcilaci
- 2016-01-13 16:57
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ILDrAHfiQko[/movie]
139 #9 jozsef toth
- 2016-01-14 13:03
Azert ellehet gondolkodni ,hogy van benne valami igazsag!
Túlképzettek a magyarországi bevándorlók
Ha itt jol megelnek, es jol is erzik magukat akkor akkor valoba jol ki kepeztek ( oket) vagy magukat!
3 #10 Enid
- 2016-01-14 13:53
Jozsi! Abszurd ez az egesz.
Azt mondjak, hogy "a jo pap is holtig tanul". De mit? Kinek a holt-jaig? ...a mondasbol kovetkezik, hogy van rossz pap is... vagy hogy ?

Egyebkent jol allunk: a polikusok segg hulyek, a migransok tulkepzettek, az iskola elavult tananyaggal tomi a gyerekek fejet, a diplomasokkrol mar ne is beszeljunk...

Ahol elmondhato, hogy "tisztelet a kivetelnek", ott nem az iskolai vegzettseg a mervado.
139 #11 jozsef toth
- 2016-01-14 17:45
Enid !
Szepen es jol fogalmaztals_proszt
Megint mi ebbol a tanulsag?
Hogy a tulelest nem az iskola tanirja!
Ha az iskolazatlanes primitiv ember kepes a sok jogasz,ugyved es a politikusok altal osszehordott paragrafusokat kijatszani ,akkor mi as_ratata FRANCERT van ezekre szukseg?s_durr

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.96 másodperc
3,405,774 egyedi látogató