Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Várpalotán nemzetközi hadgyakorlat kezdõdik

BelföldCsak szokjátok! Varpalota-Challenge-2016-holland-pancelosTöbb mint egy hónapon át tartó, holland vezetésû nemzetközi hadgyakorlat kezdõdik Várpalotán – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A közlemény szerint a február 21-ig tartó “Várpalota Challenge 2016” lehetõséget teremt Magyarországnak arra, hogy gyakorolja a NATO-erõk befogadó nemzeti támogatásával kapcsolatos feladatokat. A hadgyakorlat elõkészítésében és végrehajtásában a Magyar Honvédség aktívan részt vesz. A holland fél térítés ellenében tartózkodik Magyarországon – tették hozzá.

Kiemelték, a gyakorlat térségében fokozott katonai mozgás és jelenlét várható. Hétfõn a Hegyeshalom-Veszprém, csütörtökön a Hegyeshalom-Pápa útvonalon csoportosítanak át katonai technikai eszközöket. Emiatt a Magyar Honvédség a közlekedõk megértését kéri.

HM: a hadgyakorlat erõsíti a holland-magyar katonai kapcsolatokat a NATO-n belül

Felidézték: a magyar katonák 2006 októberében Hollandiától vették át a tartományi újjáépítési csoport (PRT) feladatait Afganisztánban, Baghlanban. A két nemzet katonái együtt szolgáltak a NATO és az Európai Unió számos mûveletében, így például Afganisztánban, Koszovóban és Szomáliában. Emellett Hollandia is részese azon 12 államnak, amely létrehozta a pápai Nehéz Légiszállító Ezredet, a C-17-es szállítógépeket üzemeltetõ nemzetközi alakulatot – sorolta közleményében a honvédelmi tárca.
Link

Hozzászólások

75 #1 talpi
- 2016-01-15 21:28
Igen!?
Na tessék, ezek a tavaly bejött Hollandusok, nem nagyon akarnak hazamenni. Milyen érdekes? hiszen nem csak Hollandusok vannak ám ott, akad Dán és más nemzetiségû is bõséggel. Na kérem, ha egy "üzlet" egyszer beindul.: :)
Bár, ezek a "fránya MAGyarok" nem akarnak semmit csinálni, hogy kihirdessük a "rendkívüli állapotot.
A fenébe, akkor még szorítsunk kicsit a "présen".
238 #2 bivaly
- 2016-01-16 06:50
"... , hogy gyakorolja a NATO-erõk befogadó nemzeti támogatásával kapcsolatos feladatokat."

Na akkor a büdös, dupla bárcás, vasporos picsájú kurva anyátokat ! Ezek szerint meg vagyunk már szálva, egészen, nem csak gazdaságilag. Ezt meg már eddig is párszor megüzenték nektek Fidesz, meg minden egyéb szarfaszú párt, de megismételtem, ne hogy elfelejtsétek ! Nem szoktam káromkodni csak úgy, de ti moslékok kihozzátok az emberbõl az állatot. Már a puszta megjelenésetekkel. Amit és ahogyan mondjátok, az meg már kommentálhatatlan.
Tegnap tévedésbõl hallottam egy percig majdnem Szíjjártót, mert nem találtam a távirányítót azonnal. Egész éjszaka rosszul voltam a pofájától, meg a dadogásától. Nincs egyedül evvel. Ez egy miniszter.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.70 másodperc
3,386,717 egyedi látogató