Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az Európai Unió megbukott

KülföldEurópa csapdába került: döntésképtelen a fontos kérdésekben, de felszámolni se tudja magát. Errõl az egyik legismertebb amerikai agytröszt, a Stratfor alapítója beszélt.

George Friedman szerint Európa nem fog összeomlani, mert nincs meg a közös akarat az unió megszüntetésére, de a megváltoztatására sem, csak a figyelmen kívül hagyására.

Amerika aggódik Európáért

Eurázsia egésze bajban van: Kína, Oroszország, a Közel-Kelet és most már Európa is válságba került. Az USA szemszögébõl az látszik, hogy egy 5 milliárd fõs népesség olyan irányba változik, amelyet nem lehet elõre megjósolni. Ebbe beleremeghet a transzatlanti partnerség is, mert Európa egyre kiszámíthatatlanabb és megbízhatatlanabb.

Az EU megbukott, ezt a migráció is bizonyítja"

– így látja a helyzetet Friedman. Szerinte Amerikában a bevándorlást nem tartják akkora problémának, mivel csak a népesség 0,5 százalékát teszi ki az emberáradat. A nagy baj az, hogy Európa nem képes eldönteni, hogyan kezelje a helyzetet.

Eldönthetjük, hogy senkit sem engedünk be, de akkor lépéseket kell tenni. Dönthetünk úgy is, hogy integráljuk õket, ami szintén nem magától következik be.

Amerikai szempontból az európai döntésképtelenség az, ami igazán problémás."

Lengyelország és Magyarország nem fasiszta

Az fog történni, ami eddig is: Brüsszel egyre kevesebb döntést fog meghozni, és ezekre a tagállamok egyre kevésbé fognak odafigyelni. Jó példa erre a lengyel és a magyar helyzet.

Van egy feltételezés, hogy a lengyelek és a magyarok fasiszta államot építenek. Miközben annyi minden történik Európa körül, Merkel és az unió ezzel foglalkoznak, erre van idejük. Lengyelország pedig pontosan azt fogja tenni, mint Magyarország: figyelmen kívül hagyja, mert semmi jelentõsége nincs. A két országgal kapcsolatban Friendman hozzátette:

láttam már fasiszta államokat, és ezek nagyon messze vannak attól!"

George Friedman 1996-ban alapította a Stratfor nevû híres agytrösztöt, amely hírszerzéssel és geopolitikai elõrejelzéssel foglalkozik. A "privát CIA"-ként is emlegetett magánvállalatot az amerikai védelmi szektor is foglalkoztatja, de ügyfélköre hivatalosan titkos. A céget 2015-ben eladta, majd megalapította a Geopolitical Futures-t, amely regionális elõrejelzéseket nyújt elõfizetõi számára. Friedman Budapesten született, Holokauszt-túlélõ szüleivel a kommunista diktatúra elõl vándorolt Amerikába.
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2016-01-15 18:48
Hmmm. Csak gondolkodom. Ugyan milyen is lehet(ett) Európa zsidó(k) nélkül..
Itt a tél. Az összes holotúlélõnek a hátsójába tövig..
kepfeltoltes.hu/160115/1910_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
69 #2 Szalonna
- 2016-01-15 20:25
Ha már össze van, nem omolhat össze, de ennél csak jobban. kíváncsi vagyok hogy a seggemi övezet mikor bomlik fel teljesen.
238 #3 bivaly
- 2016-01-15 21:13
Az Európai Únió mikor gründolták, már nem volt igaz, arról nem is beszélve, hogy amerikai megszállás alatt, ( ami semmit sem változott, csak kuss van róla), és egészen biztosan nem európai "agyakból pattant ki", még ha úgy tálalják, akkor sem. Hazugságra lett építve, össze is van dõlve, de a mozikban játsszák a "De jó nekünk, nem tudtad?" címû propaganda filmet, kötelezõ megtekintéssel.
116 #4 livia
- 2016-01-15 21:45
Amirõl nem beszélnek, az nem is létezik? Van vagy van, vagy mégse? No!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.90 másodperc
4,461,939 egyedi látogató