Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán is rádöbbent, hogy Putyin mibe húzta bele?

BelföldA paksi beruházásról tárgyalna a magyar kormányfõ az orosz elnökkel február végén – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a magyar fél egyre kevésbé elkötelezett a beruházás iránt, amit azonban az ATV-nek Lázár Jánosnak készített pénteki interjúja cáfol.
Moszkvába utazik február 17-én Orbán Viktor, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, mindenekelõtt a paksi beruházásról tárgyalnak, mert információik szerint egyre inkább gyengül a magyar állam formális elkötelezettsége a becslések szerint 12,5 milliárd euróba kerülõ paksi bõvítés iránt.


Ennek homlokegyenest ellentmondva Lázár János miniszterelnökséget vezetõ miniszter az ATV Szabad szemmel címû mûsorában péntek este arról beszélt, hogy fél éven belül Magyarország lehívhatja és le is fogja hívni az erõmû építésére folyósítandó orosz hitel elsõ részletét. Ebbõl pedig korántsem az következik, hogy a magyar állam formális elkötelezettsége a fejlesztés iránt bármennyire is gyengült volna. Sõt, a miniszter azt hangoztatta, hogy semmi nem állhat a beruházás útjába, és az uniós vizsgálatok – amelyek egyebek mellett a közbeszerzési szabályok betartásának ellenõrzésére, illetve az esetlegesen tiltott állami támogatásra vonatkoznak – sem akadályozhatják meg a projekt megvalósítását.

Orbán egyébként napra pontosan egy évvel azután látogat Moszkvába, hogy Putyin Budapesten az õ vendége volt egy inkább az orosz fél által favorizált találkozón.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-01-16 20:10
Nem kapott vízumot a németektõl az orosz gazdasági miniszter

Németország nem állított ki vízumot a szankciós listán lévõ orosz mezõgazdasági miniszternek. Válaszul az orosz delegáció nem vesz részt a Berlinben rendezett Zöld Hét nevû nemzetközi élelmiszeripari és mezõgazdasági kiállításon.
http://hvg.hu/vil..._orosz#rss
154 #2 kakas
- 2016-01-17 10:54
40.media.tumblr.com/ff5ab089e8e6f9e9662aae4acce1f7f2/tumblr_o120nnYInf1s4ew3vo1_1280.jpg
4 #3 Posta Imre
- 2016-01-17 11:22
Nem lehet az oroszokkal....? Tényleg?
http://coub.com/v...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,405,282 egyedi látogató