Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kövér: katasztrofális hiba volt a sorkötelezettség eltörlése

BelföldPolitika? Kibaxott zsidómaffia ez mind egy szálig. A fideszes házelnök katasztrofális hibának tartja a sorkötelezettség magyarországi eltörlését. Régen minden jobb volt, gondolhatjuk. Õ még volt sorkatona.

A visszaállítását azonban véleménye szerint jelenleg egy uniós tagállam nem tudná hatékonyan megoldani, ahhoz összeurópai döntésre lenne szükség. Az Országgyûlés elnöke az Új Néplap szombati számában megjelent interjúban arról is beszélt: a Fidesz nagy elõnye, hogy a párt politikai értékrendje régóta egységes, nincsenek törésvonalak a szervezeten belül.

Kövér László az interjúban elmondta: a sorkötelezettség eltörlése miatt kialakult helyzet orvoslásához sokkal több energiára lesz szükség, mint amennyit a sorkötelezettség fenntartására kellett volna fordítani.

Hozzátette: ha ma – anélkül, hogy jelentõsen megváltozna a közgondolkodás – vissza akarnák állítani a sorkatonaságot, az erõsítené a sorköteles fiatal férfiak elvándorlását azokba az országokba, ahol ezt még nem tennék meg.

Kövér szerint vagy összeurópai döntés értelmében állítják vissza a sorkötelezettséget Európa nyugati csücskétõl a keletiig, vagy sehogy. Számára egyértelmû – mondta -, hogy Európa és Magyarország azzal is erõsebbé válna, ha ez megtörténne. A házelnök szerint a terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedõ bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövõben sor kerül a sorkötelezettség visszaállítására.

A házelnök elmondta: Simicskó István honvédelmi miniszter kezdeményezésére a kormányban jelenleg azon dolgoznak, hogy a haderõre szánt költségvetés növelésével összhangban – amit Magyarország a NATO-csatlakozásakor vállalt – a honvédség létszámát is bõvítsék.

Ez azonban elsõsorban az önkéntes tartalékosok számának növelését jelenti.
Kövér: baloldal > Jobbik

Kövér László kitért a belpolitikai erõviszonyokra is. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy elemzõk szerint mindenki a Jobbikot látja a Fidesz-KDNP egyetlen potenciális kihívójának, de szerinte a baloldalra leadott voksok aránya összességében meghaladhatja a Jobbikra leadottakét.

A házelnök szerint semmi jele nincs, de nem kizárható, hogy 2018-ra a baloldal ismét “egységesen össze tud állni”. Kiemelte: nem érdemes foglalkozniuk a lehetséges riválisaikkal, azzal kell törõdniük hogy mit tudnak tenni az ország, az emberek boldogulásáért.

Kövér László azt mondta: a Fidesz nagy elõnye, hogy a párt politikai értékrendje régóta egységes, nincsenek törésvonalak a szervezeten belül. A változást a generációváltás jelenti a párton belül, mert a fiatal demokraták mára a honi politika “nagy öregjeivé” váltak – fogalmazott. Hangsúlyozta: ez a változás együttmûködés keretében, tervezetten megy végbe, egyre föntebb jutnak a párton belül a fiatalok, például Kubatov Gábor és Gulyás Gergely is tagja a párt elnökségének.Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2016-01-16 19:14
Meg még mit szúrt el a fidesz ?
m.cdn.blog.hu/re/retrogastro/image/negro.JPG
4 #2 Posta Imre
- 2016-01-16 19:19
A Fidesz visszaállítaná a sorkatonaságot 2011. május 18. szerda 7:15 Forrás: Hirado.hu


A Fidesz visszaállítaná a sorkatonaságot
"Most jó lenni katonának, mert Orbánnak verbuválnak".

Budapest – Talán vannak, akik még emlékeznek Orbán Viktor jó tíz évvel ezelõtti kijelentésére, amikor azt mondta: az õ falujában nem is volt tekintélye annak a férfinak, aki nem volt katona. Nos, ha elfogadják a tárca elõterjesztését, nem árt újból barátkozni ezzel a csöppet se barátságos gondolattal.

Rendkívüli védelmi helyzetben a 18-40 éves korosztály számára visszaállítaná a honvédelmi tárca a fegyveres vagy fegyver nélküli hadkötelezettséget – írta szerdai számában a Napi Gazdaság a kormány számára készített törvénytervezetre hivatkozva.

A lap emlékeztetett: Magyarország a NATO-hoz való csatlakozás során fölülvizsgálta a hadkötelezettség kérdését: elõbb az sorkatonai szolgálat idõtartamát 12 hónapról, 9 hónapra csökkentette, majd a 2002 után a MSZP-SZDSZ kormány megszüntette.

Rendkívüli helyzet idején fegyveres, illetve fegyver nélküli szolgálatra kötelezhetõ minden 18-40 év közötti egészséges állampolgár. A szolgálat idõtartama megelõzõ védelmi helyzetben legfeljebb 12 hónap, míg a rendkívüli állapot (háború) idõszakában a szabályozás nem tartalmaz korlátot. Kiképzett tartalékos esetében a hadkötelezettség a hivatásos katonai szolgálat felsõ korhatáráig állna fenn.

Fegyver nélküli katonai szolgálat engedélyezése iránti kérelmet a behívóparancs kézbesítését követõ nyolcadik napig lehet benyújtani, a határidõ jogvesztõ – írta a Napi Gazdaság a törvényjavaslatra hivatkozva.

Ahhoz, hogy a rendkívüli helyzetben sor kerülhessen a behívásra, adatokra van szüksége a honvédségnek békeidõben is – azért a jövõben visszaállítanák az adatszolgáltatási kötelezettséget. A HM tervezetét elõször a kormánynak kell jóváhagynia, azt követõen kerülhet a parlament elé.

A törvénytervezet szerint nem hívható be katonai szolgáltra, aki erre egészségileg alkalmatlan, vagy legalább három kiskorút nevel. Szintén nem mozgósítható még rendkívüli helyzetben, aki egyenes ági rokonát ápolja, vagy gyermekét egyedül neveli. Mentesülnek a szolgálat alól továbbá a politikai elit tagjai, vagyis európai parlamenti, országgyûlési képviselõk, polgármesterek és az önkormányzati testületek tagjai.http://nepszava.c...sagot.html


A Fidesz a sorkatonaság eltörlését javasolja
MTI
2004.07.25. 12:15
A Fidesz hétfõn nyújtja be az Országgyûlésnek azt a határozati javaslatot, amely a sorkatonai szolgálat megszüntetésére tesz javaslatot - mondta Simicskó István, fideszes országgyûlési képviselõ vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

A javaslatban "a sorkatonai létszámot nullában határoztuk meg, és errõl az Országgyûlés döntése alapján jogszerûen, törvényesen dönthetünk" - közölte a politikus.

Simicskó István elmondta: egy másik határozati javaslatot is benyújtanak, amely egy kiegészítõ védelmi erõt hozna létre, ugyanis "minden NATO-országban, ahol (...) önkéntes, hivatásos haderõ mûködik, mindenhol van valamilyen típusú területvédelmi erõ".

Zuschlag János, az MSZP-s országgyûlési képviselõ szerint Simicskó most a nemzetõrség intézményét próbálja meg burkoltabb formában "visszacsempészni". Zuschlag János a koalíció szempontjából elfogadhatatlannak nevezte azt a fideszes javaslatot, hogy a jövõben ne kétharmados, hanem egyszerû többséggel állíthassa vissza a parlament a sorkötelezettséget. "Ez tulajdonképpen nem szüntetné meg a sorkötelezettséget és úgy nézne ki, mintha semmit sem csináltunk volna" - mondta a politikus. http://index.hu/b...ek/187350/
69 #3 Szalonna
- 2016-01-16 20:35
Aha, és a HATÁRÕRSÉG megszüntetése is az volt, 6 párti megegyezéssel. Köcsögök...
211 #4 NKG
- 2016-01-17 05:56
TERELÉS!!!

Nem tûnik fel senkinek, hogy, az elmúlt 2 hónapban mindenki megkapta a gumicsontját? s_hihi
1, Szüljetek, nõk (szintén a kövér bajszú)
1/A, KDNP szingliadó
2, CSOK
3,Tussupné, H. Katinka
4,Sorkötelezettség
Kíváncsian várjuk a következõt....
238 #5 bivaly
- 2016-01-17 06:08
NKG !

Miért tûnne fel ? A gondolkodás egészségtelen, megerõltetõ muka !
Kihagytad a legutóbbit ! Tegnap ment a földi adók mindegyikén orrba-szájba, az "apának lenni jó" reklám. Számomra ez primitíven undorító. Ettõl még a Ratkó korszak is emberibb hang volt.
159 #6 vanyusha
- 2016-01-17 09:00
A sorkötelezettség: Orosz fögeráció behatolása Ven-ger-man föndön : fiatalok kontines idegen törzseké 12-22 évesek re igény van Assad nõstény oroszlánjai kértetik es megadatik.
154 #7 kakas
- 2016-01-17 10:54
40.media.tumblr.com/63f340c59aa69622be2e26c9d329daba/tumblr_o123slDO2w1s4ew3vo1_1280.jpg
128 #8 bogyo
- 2016-01-17 13:15
Nekem mindegy. Egyszer már átbasztak vele. Most már csak egy szabad, önálló Magyarországért mennék harcászkodni. "Add mag ami a császáré, és add meg ami a ...." Mivan?! A pöcsöm dögöljön meg ezekért a patkányokért! Majd ha parlamenti szarháziak pereputtyukkal az élen és azt kiáltják hogy utánam! :)
236 #9 Vazul
- 2016-01-18 07:00
Nem lesz kötelezõ sorkatonai szolgálat Magyarországon - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, az M1 aktuális csatorna kérdésre válaszolva.
A kormányfõt arról is kérdezte az M1, hogy van-e vita a kormány és Kövér László között ebben a kérdésben, több sajtóorgánum ugyanis az Országgyûlés elnökére hivatkozva tényként írta meg a kötelezõ sorkatonai szolgálat bevezetését.


A miniszterelnök közölte, hogy nincs vita, miután Kövér László sem errõl beszélt.
Orbán Viktor azt is megerõsítette: nincs és nem is lesz napirenden a sorkatonai szolgálat ügye a kormányülésen.


Sem most, sem késõbb nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel, semmilyen módon nem tervezik megnyitni ezt a kérdést Magyarországon - jelentette ki a miniszterelnök.

http://www.klubra...cid=195382

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.77 másodperc
3,397,442 egyedi látogató