Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Holokauszttagadás miatt ítéltek el egy férfit

BelföldOrosházit is tolják rendesen! Kár tagadni olyasmit, ami nyilvánvaló! Helyeselni, sõt minden eszközzel iparkodni kell annak beteljesítéséén, persze demokratikusan! A Pesti Központi Kerületi Bíróság bûnösnek mondott ki csütörtökön egy férfit a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek bûnei nyilvános tagadása bûntettében, és három évre próbára bocsátotta - közölte a Fõvárosi Törvényszék.

A vádlott 2012. június 17-én, Budapesten, az 56-osok terén a Horthy Miklós Tisztelõi Baráti Kör által a Horthy Miklós kormányzó becsületéért címmel meghirdetett, elõzetesen bejelentett nyilvános demonstráción a szervezõk felkérésére nyitóbeszédet mondott.

Beszédében összefüggõ szövegkörnyezetbõl kiragadott idézeteket olvasott fel Kertész Imre Sorstalanság címû mûvébõl, amivel azt akarta bizonyítani, hogy nem volt holokauszt.

Az általa kiragadott idézetek konklúziójaként az ötven-hetven tagú hallgatóság elõtt emelt hangon többször kijelentette, hogy "Idézem Kertész Imrét: Nem volt Holokauszt, ismétlem nem volt Holokauszt!".

Cipõk a Duna-parton - budapesti holokauszt-emlékmû
Forrás: Wikipedia

Mindezek alapján a Budapesti XIV. és XVI. kerületi Ügyészség a férfit a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek bûnei nyilvános tagadása bûntettével vádolta, és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól - áll a közleményben.

A vádlott beismerõ vallomást tett, valamint a bíróság megtekintette a demonstráció nyitóbeszédérõl készült videofelvételt is. A bíró az ítélet szóbeli indoklásában rámutatott, hogy a vádlott gyûlöletkeltésre, uszításra alkalmas magatartást tanúsított, mindemellett az orvosszakértõi vélemény kimondta, hogy a bûncselekmény elkövetésekor enyhe fokban korlátozott volt tette következményeinek felismerésében.

Az ítélet nem jogerõs, a vádlott védõje felmentésért fellebbezett.
Link

Hozzászólások

152 #1 tibi
- 2016-01-22 15:16
Imre ép SZKÍTA ésszel,ez nehezemre esett!Nemzeti szoc.pártot,õsszemosta,a kommunistákkal,a "bi-rókaság!Idézlek(mi a tököm) van?Egyet tudok szaka ,ésszel,mind kettõ,gyilkos, de az egyik 100 millióval többet ölt.Na melyik?Nem feléd irá-NYÚlt a kérdés!!!!!!!Meg gyógyultál már?
4 #2 Posta Imre
- 2016-01-22 15:39
Tibi, dehogy mosták! Pontosan tudják mi az ábra. Ennek az ostoba birka "népnek" "új hõsök" kellenek és éppen azok "legyártásán" ügyködik a szolgálat. Még nem vegyészen gyógyultam, de lehet már nem is kék erre a maradék kis idõre.
254 #3 mujko
- 2016-01-22 17:31
A hollóparadicsom tagadása miatt mindég Szálasi Ferenc jut eszembe Szalosjántól Szálasig .
1 #4 Pitkin
- 2016-01-23 10:19
https://youtu.be/...U?t=10m43s

"...megpróbálja legitimálni, - úgymond - az alkotmányi kérdést." (Török Katalin)
Valaki fejtse már meg ennek a résznek az értelmét.

- Ami logikailag (nem csak jogilag) alaptalan, - vagyis, jelen esetben illegitim alaptörvényt - hogy lehet legitimálni. A nem létezõt, létezõvé tenni (az már a varázslók, teremtõk, istenek kategória). :D Orosházi Ferenc ilyet, soha nem mondott. Nem tudok róla, hogy Ferenc a 2011-es illegitim alaptörvényt legitimálni akarta bármikor is. (Igaz az, hogy én nem tudok róla, - hogy ilyet szeretne - az csak egy dolog, az én hiányosságom.)

- Vagy ez egy beismerõ vallomás a Török Katalin részérõl, hogy illegitim a 2011-es alaptörvény?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
3,400,118 egyedi látogató