Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Több mint százmilliárd dollár katonai segélyt kapott Izrael

KülföldNetanjahu: Izraelnek több amerikai katonai segélyre van szüksége
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy Tel-Avivnak több amerikai katonai segélyre van szüksége az Irán és a P5+1 országcso- port közt létrejött nukleáris megállapodásból adódóan, írja Press TV.Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszél a Nemzeti Építészeti Múzeumnál Washingtonban, 2015. november 9-én - AFP fotóAz izraeli vezetõ a davosi Világgazdasági Fórumon beszélt arról csütörtökön, hogy Washington és Tel-Aviv véglegesíti egy 10 éves katonai segélycsomag részleteit, ami nagyobb összegrõl fog szólni, mint az idei évi 3,1 milliárd dolláros amerikai katonai támogatás.

Miközben Fareed Zakaria CNN újságírónak nyilatkozott Davosban, Netanyahu üdvözölte azt a több milliárd dollárt, amit Barack Obama amerikai elnök kormánya nyújtott Izraelnek.

Hozzátette, hogy ez az amerikai katonai segély még fontosabbá válik az iráni nukleáris megállapodást követõen, amelynek értelmében Teherán több tízmilliárd dollárt kap.

Netanjahu ezzel az iráni pénzeszközök nemzetközi bankok általi befagyasztásának feloldására utalt, ugyanis 2011-ben és 2012-ben illegális szankciókat vezettek be a perzsa ország ellen olyan megalapozatlan vádakkal, miszerint Irán arra törekedett, hogy atomfegyvereket fejlesszen.

Irán befagyasztott pénzeszközei mintegy 100 milliárd dollárt, vagy még ennél is többet tesznek ki, de John Kerry amerikai külügyminiszter szerint Teherán körülbelül 55 milliárd dollárt kapna meg, mert ezeknek az alapoknak nagy része külföldi adósság kifizetésre van lekötve.Izrael a katonai segély 60 százalékos növekedésre számítJelentések szerint izraeli tisztviselõk arra kérték az Egyesült Államokat, hogy 60 százalékkal növelje az éves katonai segélyezést, évente átlagosan 5 milliárdos szintre emelve a 2018-2028-as idõszakban.

A jelenlegi megállapodás szerint, amelyet George W. Bush kormányával tárgyaltak le, majd 2007-ben írtak alá és 2017-ben jár le, az Izraelnek nyújtott éves katonai támogatás több mint 3 milliárd dollárra nõtt.

Netanjahu viszont hangsúlyozta, hogy Izrael most már több pénzt akar az olyan fenyegetésekkel szembeni küzdelemhez, amelyek a cionista rezsim heves ellenzése ellenére megkötött iráni nukleáris megállapodás következtében felmerülnek.

Barack Obama amerikai elnök állítólag egy találkozón elvben egyetértett Netanjahuval, hogy a segélycsomag összegét 4,2-4,5 milliárd dollárra növeljék.

Ez a pénz elkülönül attól a közel 500 millió dollártól, amit az elmúlt években éves szinten Amerika támogatásként nyújt Izrael rakétaprogramjához.

Egy friss kongresszusi jelentés szerint az 1962 óta Izraelnek nyújtott amerikai katonai segély mostanra elérte a 124.3 milliárd dollárt.

Az Egyesült Államok által Izraelnek nyújtott éves támogatás annak ellenére is stabil, hogy Amerikában széles körben csökkentették a hazai és katonai programok kiadásait, mint a hadsereg méretét, ami a II. Világháború óta mostanra érte el a legalacsonyabb szintet.

Az Egyesült Államokban lévõ erõteljes cionista lobbi arra kényszeríti az amerikai kormányt, hogy Izrael érdekeit szolgálja. Az Izrael oldalán álló érdekcsoportok aktívan tevékenykednek azért, hogy az amerikai külpolitikai döntések Izrael javára szülessenek meg.

Persianews.vcp.ir
Link
Link

Hozzászólások

139 #1 jozsef toth
- 2016-01-22 17:53
Meg meg talan ( toalett) wc papirra!
Talan fostok???
Lehet ,hogy erre valasztott ki benneteket a fonokotok!
159 #2 vanyusha
- 2016-01-22 19:16
katonaidollár"!%=Petrodollar-Holochaust
emberi égõáldozat!+ Munkaerõ beáldózó hit(l(r)es.s_franc
4 #3 Posta Imre
- 2016-01-22 20:53
Zsidó telepesek törtek be palesztin otthonokba Hebronban

Zsidó telepesek palesztin otthonokba törtek be Hebronban pénteken. Azt állítják, hogy titokban megvásárolták az ingatlanokat, de a biztonsági erõk erõszakkal eltávolítják õket onnan. Az izraeli jobboldal heves tiltakozását fejezte ki a zsidó telepesekkel szembeni erõszak miatt, ami az izraeli kormány többségét is veszélyezteti a Knesszetben.http://kitekinto....qKU9VL4Wck
2 #4 gerry
- 2016-01-22 21:31
Rekordot dönt a nyugat-európai zsidók Izraelbe vándorlása
http://kitekinto....qKZMVK_akI

Azon méláztam el ;), hogy kishazámból, magyarországról miért nem költöznek Izraelbe??? Szedelõzhetnének végre.

A hiányzó egyedeket gyorsan ki tudnánk pótolni. A franciák valamit csak-csak jól csinálnak, nekünk a magyaroknak is el kellene már kezdeni a noszogatást! Vagy olyanok (magyarok) már nincsenek is?

Belegondolok, egy sötét utcában megjelenik szemben egy töketlen és csak meg kell verni...
Nem azért, de a hatvanas években, ha idegen ment be egy-egy pesterzsébeti galeri területére és meglátták, hát azt szarrá verték. Nem öltek, csak elmagyarázták neki, hogy nem itt lakik. Ugyanez volt Angyalföldön is... Megvoltak a határvonalak. Most sehol? Most ezek a tetvek a magyarokat kerítik be? Mi történt? Nincs olyan 18-24 éves srác az országban aki ne félne? Nem is lenne egyedül, elég 10-20 keményebb gyerek s_kukk. Az életösztön hol van? Mindenki elment világgá? Vagy már nem is tudja a világ fiatalsága mit jelent az "életösztön"? Harcolni, hogy élhessen?
Nem ölni, csk megvédeni azt ami az övé.
Zsidónak - ha zsidónak érzi magát - nincs helye magyarországon. Mi közünk hozzájuk? A pofátlanságnak ott a határa, ha zsidók uralkodnak a többiek felett. Az élet, csak akkor elviselhetõ, ha nem telepednek az emberek fejére vérszívók.
Engem nem a zsidó zavar. Az sem zavar, ha elhiszi, a múltukról szóló történeteket, legyen az igaz vagy sem...
6 millió? Rendben. Mikor is volt? Ha volt, hát 70 éve.
Mindenki szíve-joga ha nem felejt, de az is ha nem érdekli.

Nos ezért POFA BE. Élni tanuljatok meg végre, de ne parazitaként. Gyülöletetek saját fajtátokra üt vissza.
Ha gyülöltök, titeket is gyülölni fog a világ ...
Pontosítok: ezért gyülölnek már ma is minden zsidót.
Ha emberek lesztek és nem "fajta" akkor megszünik a gyülölet.
Ne mutogassatok a muszlimokra, mert van annyi eszetek, hogy felfogjátok miért történnek a dolgok.

...na tessék. Tudom, hogy pusztába kiáltom a szavaimat.
De ha folytatjátok nem lesz jobb... ti is ugyanúgy el fogtok pusztulni mint mi mindannyian.

Esetleg próbáljátok meg ledobni a hátatokról a vezetöiteket, pl. Soros, Rotschild dinasztia és az összes tetves milliárdost akik a világon ma is milliók haláláért felelössek... s ha találtok közöttük gojt. hát azokat is szegeljétek fel akár keresztre, akár a hatágú csillagotokra...

Nem? Féltek? Mitöl? Tölünk vagy a magatok által kijelölt út sötétségétõl?

...az órák gyorsan elfutnak elõttetek is. Nem értek semmivel sem többet mint mi, se gazdagon se szegényen. Gyáván megbújva meg semmit nem ér az élet.
254 #5 mujko
- 2016-01-22 22:02
Ha a magyarok egy dollár kapnának abból az osztásból itt már a zsidóknak,cigányoknak batyuzni kellene ,
Mert ha a magyarnak csak a szabadság szikrája nem a lángja fel vilanna nekik annyi . Ahogy mondják kormányt nem szavazatokkal kell megdönteni .

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
4,460,692 egyedi látogató