Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Katonai elemzõ: Az ukrán hadseregnek nem ágyútöltelékekre van szüksége, mint 2014 tavaszán

KülföldÉrtitek ti mire is kell a "pénz"? Ez csak az egyik oldala a ma nõ vernek. Pénzzel akarják szerzõdéses katonai szolgálatra ösztönözni az ukrán állampolgárokat.
Dmitro Timcsuk parlamenti képviselõ, katonai elemzõ, az Információs ellenállás koordinátora reményét fejezte ki, hogy a közelmúltban megegemelt katonai fizetések ösztönzõleg fognak hatni férfi lakosságára, és többen jelentkeznek majd szerzõdéses szolgálatra az ukrán hadsereg kötelékébe. Hozzátette, a hetedik mozgósítási hullám sikeressége, nagyban függ majd a lakosság tájékoztatásától - számol be az UNIAN Hírügynökség.

"Minden esetben mobilizácós tartalékra van szükségünk. Ha holnap megkezdõdik az agresszió, akkor nem ágyútöltelékekre van szükségünk, mint 2014 tavaszán. Olyan emberekre kellenek, akik tudják, mi a katonai szolgálat, és akik hadi készségekkel rendelkeznek"- mondta Timcsuk.

A bér növekedése a különféle prémiumoknak köszönhetõ, amelyet a parancsnok bármikor eltörölhet, ha a katona megszegi a fegyelmet, beleértve az alkoholkfogyasztást is - jelentette ki a képviselõ.

Mint ismeretes, a 2016-os évre Petro Porosenko ukrán elnök minimum 7000 hrivnyás fizetést ígér az ukrán katonáknak. Az ukrán államfõ reméli, hogy a magasabb fizetésnek köszönhetõen nagyobb vonzereje lesz a szerzõdéses katonai szolgálattételnek, és így majd jobban bõvülnek Ukrajna fegyveres erõi.

Az ukrán védelmi miniszter szerint egyelõre még nincs napirenden a mobilizáció.

„Sok mindentõl függ, hogy lesz-e hetedik mozgósítási hullám. Jelenleg megvizsgáljuk, szükség van-e rá, a Vezérkar elvégzi a számításokat. Én abban reménykedem, hogy nõ azoknak a száma, akik szerzõdéses katonaként szeretnének szolgálni Ukrajna Fegyveres Erõiben. Számos tényezõ van hatással erre, de a kérdés ma nincs napirenden” – jelezte a tárcavezetõ.

Korábban Oleg Zsdanov katonai szakértõ elmondta, bár az ukrán kormány halasztja a mozgósítás kérdését, de legkésõbb februárban bejelentik azt.

Petro Porosenko nemrég kijelentette, ha meg kell hirdetni a következõ mobilizációt, akkor támogatni fogja, és az erre vonatkozó törvényjavaslat.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
4,462,120 egyedi látogató