Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kína elnöke Palesztina mellé állt

KülföldHát hova állt volna? Pekingben már nincs hely, Moszkva elkelt, Afrika is fogyóban van, a zsidó meg likvidálva lészen, így ott lesz hely még pár étterem és óccsó bót, no meg sok katona számára. Kína határozottan támogatja a közel-keleti békefolyamatot, kiáll a palesztin állam létrehozása mellett, amelynek teljes függetlenséget kell élveznie, az 1967-es határok mentén kell létrejönnie, fõvárosa pedig Kelet-Jeruzsálem legyen – mondta Hszi Csin-ping (Xi Jinping) Kairóban, az Arab Liga küldötteinek gyûlésén.

– Támogatjuk az ötletet, hogy új mechanizmus segítségével segítsük elõ a béke ügyét a Közel-Keleten, s ebben az ügyben az Arab Liga és az Iszlám Együttmûködési Szervezet oldalán állunk – hangsúlyozta a kínai elnök. A szóban forgó békefolyamat 2014 áprilisában megrekedt, azóta gyakorlatilag nincs valódi kapcsolat a két fél között, de folyamatosak az összecsapások, a késes támadások. Hszi bejelentette, 7,6 millió dolláros napenergia-projektet kezdenek a palesztinok életének megkönnyítése érdekében.

Kína hagyományosan távol marad a közel-keleti diplomáciai eseményektõl, az államfõ kairói látogatásán is hangsúlyozta, hogy hazája nem kíván érdekszférát kialakítani a területen, nem keres együttmûködõ szövetségest, amelyen keresztül befolyásolhatná a térség eseményeit, hanem hagyni kellene az ott élõ embereknek, hogy oldják meg saját problémáikat. Hszi Csin-ping ugyanakkor most mégis egyértelmûen a palesztin álláspont mellé állt az izraelivel szemben.

Jeruzsálem keleti felét Izrael az 1967-es háborúban foglalta el, egységes és oszthatatlan fõvárosának tartja, emellett folyamatosan bõvíti az izraelieknek szánt lakótelepek fejlesztését a keleti, arabok lakta részen. Izrael szerint eljárása jogszerû, a nemzetközi közösség azonban megszállt területnek tartja Jeruzsálem keleti részét.
Link

Hozzászólások

159 #1 vanyusha
- 2016-01-23 13:20
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xDKtMygiCVs[/movie]
4 #2 Posta Imre
- 2016-01-23 16:42
Kína Irán segítségével újítja fel a Selyemutat

A gazdasági kapcsolatok fejlesztésérõl tárgyal Teheránban a kínai elnök. A két ország illetékesei tizenhét dokumentumot írtak alá, többek között azt is, amely az Új Selyemút gazdasági övezet megvalósításáról szól.
http://vs.hu/koze...paign=main

Kína egymilliárd dolláros kölcsönt ad Egyiptomnak

Egyiptom és Kína huszonegy gazdasági megállapodást és szándéknyilatkozatot írt alá csütörtökön az egyiptomi fõvárosban, a két elnök, Hszi Csin-ping és Abdel-Fattáh esz-Szíszi jelenlétében.

A megállapodások között szerepel egyebek mellett, hogy Kína egymilliárd dollár kölcsönt nyújt Egyiptom jegybankjának, az Egyiptomi Központi Banknak az észak-afrikai ország erõsen megcsappant valutakészletének felduzzasztása érdekében. Ezenfelül 700 millió dollár kölcsönt kap az ország legrégebbi pénzintézete, az Egyiptomi Nemzeti Bank is.http://mno.hu/gaz...ak-1324860
4 #3 Posta Imre
- 2016-01-24 14:21
cdn.topwar.ru/uploads/posts/2016-01/thumbs/1453608391_vo-319.jpg
4 #4 Posta Imre
- 2016-01-24 18:20
Kínai tulaja lehet az MKB-nak

A Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György múlt héten a Bank of China felsõ vezetõivel tárgyalt Sanghajban, ahol az MKB idei privatizációja is szóba került – írja a Világgazdaság.http://888.hu/art...az-mkb-nak

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.52 másodperc
4,458,156 egyedi látogató