Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szlovák kormány: szükséges a menekültek megfélemlítése

KülföldUgyanez a zsidókra triplán érvényes és a programnak ez a lényegi része. "Ha nincs megfélelmlítés, ha nem teszünk semmit, csak ülünk ölbe tett kézzel, majd végignézhetjük, ahogy további menekültek százezrei jönnek Európába, mindenféle ellenõrzés nélkül" - mondta Kaliòák.

A Szlovák Rádió és Televízió politikai vitamûsorában Lucia ®itòaská, a Híd alelnöke vitázott Robert Kaliòák belügyminiszterrel. A vita fõ témái a schengeni övezet jövõje és a migrációs politika voltak. Kaliòák szerint a menekülthullámot a Törökországból Görögoszágba érkezõ menekültek visszafordításával lehetne megállítani. Szlovákia ezzel a javaslattal érkezik az uniós belügyminiszterek amszterdami értekezletére is, amely holnap kezdõdik. Kaliòák hozzátette: el kell érni, hogy a menekültek elveszítsék a motivcációt, és ne akarjanak Törökországból tovább vándorolni Európába. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: Szlovákia minden illegális bevándorlót õrizetbe vett, és visszaküldött oda, ahonnan érkezett. "Ha nincs megfélelmlítés, ha nem teszünk semmit, csak ülünk ölbe tett kézzel, majd végignézhetjük, ahogy további menekültek százezrei jönnek Európába, mindenféle ellenõrzés nélkül" - mondta Kaliòák.

®itòanská felhívta a figyelmet: a kormánypárt a menekültválságra építi a kampányát, holott ez a válság Szlovákiát elkerüli. Hozzátette: a kormánynak elsõsorban sajárt sorain belül kellene rendet tennie és egyeztetni például Miroslav Lajèák külügyminiszterrel, aki egy osztrák napilapnak a minap azt nyilatkozta: szeretné, ha orszáunk a menekültek célországa lenne, mert ez azt jelentené, hogy Szlovákia összemérhetõ a legmagasabb életszínvonalú országokkal.

®itòanská elmondása szerint a schengeni övezet biztonságának szavatolása a Híd számára is prioritás. Szerinte ugyanakkor a menekültek csak akkor nem fognak akarni tovább vándorolni Európába, ha a görögországi és törökországi táborokban megfelelõ körülményekkel találkoznak és biztonságban érezhetik magukat.

A vita végén Kaliòák megjegyezte: Szlovákia üdvözli, ha hozzá hasonlóan más országok is keményebb migrációs politikát vezetnek be. Szerinte Németország és Ausztria is erre az útra tért.
Link

Hozzászólások

159 #1 vanyusha
- 2016-01-25 19:11
kepfeltoltes.hu/160125/1337055010-madarijeszto_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
4,440,297 egyedi látogató